Herkese selamlar. İsviçre’de bu işin içinde oldukça tanınan bir üreticiden çok beğendiğim bir outworld ve formikaryum satın aldım. Gerçekten çok güzel bir sistem olduğu için içerisinde hem görsel olarak dikkat çeken hem de beslemesi ve izlemesi keyifli, biraz daha özel bir tür beslemek istiyorum.
Araştırırken şu 5 tür dikkatimi çekti:
● Camponotus nicobarensis
● Camponotus japonicus
● Camponotus fedtschenkoi
● Camponotus pseudoirritans
● Camponotus guizhouensis
Açıkçası türler konusunda henüz çok bilgili değilim. O yüzden tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.
Siz olsanız bu türlerden hangisini tercih ederdiniz? Özellikle hareketli, beslenme sırasında izlemesi eğlenceli, kolonisi geliştikçe seyir zevki artan ve görüntüsüyle de kendini belli eden bir tür arıyorum.
Bakım zorluğu, koloni gelişim hızı ve türlerin karakterleri hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.
Sizin favoriniz hangisi, neden?
Araştırırken şu 5 tür dikkatimi çekti:
● Camponotus nicobarensis
● Camponotus japonicus
● Camponotus fedtschenkoi
● Camponotus pseudoirritans
● Camponotus guizhouensis
Açıkçası türler konusunda henüz çok bilgili değilim. O yüzden tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.
Siz olsanız bu türlerden hangisini tercih ederdiniz? Özellikle hareketli, beslenme sırasında izlemesi eğlenceli, kolonisi geliştikçe seyir zevki artan ve görüntüsüyle de kendini belli eden bir tür arıyorum.
Bakım zorluğu, koloni gelişim hızı ve türlerin karakterleri hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.
Sizin favoriniz hangisi, neden?