Yeni formikaryumum için hangi Camponotus türünü önerirsiniz?

UMTPLUG

Yumurta
Üye
Herkese selamlar. İsviçre’de bu işin içinde oldukça tanınan bir üreticiden çok beğendiğim bir outworld ve formikaryum satın aldım. Gerçekten çok güzel bir sistem olduğu için içerisinde hem görsel olarak dikkat çeken hem de beslemesi ve izlemesi keyifli, biraz daha özel bir tür beslemek istiyorum.

Araştırırken şu 5 tür dikkatimi çekti:

● Camponotus nicobarensis

● Camponotus japonicus

● Camponotus fedtschenkoi

● Camponotus pseudoirritans

● Camponotus guizhouensis

Açıkçası türler konusunda henüz çok bilgili değilim. O yüzden tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.

Siz olsanız bu türlerden hangisini tercih ederdiniz? Özellikle hareketli, beslenme sırasında izlemesi eğlenceli, kolonisi geliştikçe seyir zevki artan ve görüntüsüyle de kendini belli eden bir tür arıyorum.

Bakım zorluğu, koloni gelişim hızı ve türlerin karakterleri hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.

Sizin favoriniz hangisi, neden?

Mogo

Minör
Üye
Saydığınız türler Türkiye'de olan türler değil. Bunların arasından alacaksanız Camponotus nicobarensis öneririm diğerlerini yurt dışından getirmesi değmez. Herkes böyle havalı yurt dışı türlerinden bahsediyor ama Türkiye'nin kendi karınca türlerinde bu karıncalarda aradığınız özellikleri bulabilirsiniz. Bir tek biraz önce söylediğim gibi Camponotus nicobarensis gerçekten Türkiye'de karşılığı olmayan bir tür ama diğerlerinin görünüş olarak benzerleri Türkiye'de var. Saydığınız türlerin teker teker üzerlerinden geçelim.
Camponotus japonicus: Camponotus vagus'tan pek bir farkı yok. İşçileri çok az daha büyük olabilir o kadar.
Camponotus fedtschenkoi: Yurt dışında bu kadar abartılan tür hiç görmedim. Bizim C. sanctus ve C. baldacci'mizden pek bir farkı yok.
Camponotus pseudoirritans: Camponotus sanctus ve Camponotus baldacci'den pek bir farkı yok. Hatta Camponotus sanctus işçileri daha da büyük olabilir.
Camponotus guizhouensis: Camponotus vagus'tan pek bir farkı yok. Aynı zamanda Çin'in endemik bir türüymüş.
Camponotus nicobarensis: Bu listede bakmaya değer tek bulduğum tür. Rengi ve büyüme hızı da güzel. Bakımı konusunda da bilgi bulabilirsiniz ve kış uykusu da yapmıyor.
Eğer çok hızlı büyüyen bir tür istiyorsanız ve bu türlere yakın görünüşü olsun isterseniz Camponotus maculatus öneririm ama uyarıyım alırsanız formikaryum zor yetiştirirsiniz gerçekten çok hızlı büyüyen bir tür.