Yeni Başlayan İçin Hangi Karınca Türü Daha Mantıklı?

Minoan

Yumurta
Üye
Karınca yetiştirmeye başlamak istiyorum ve Ankara’da bir satıcı buldum, başlangıç için oturmuş bir koloni almak mı yoksa yumurtalı birkaç işçili koloniyle başlamak mı daha mantıklı emin olamadım; satıcıda Formica, Temnothorax, Aphaenogaster, Pheidole, kehribar Tetramorium ve Tetramorium caespitum türleri var, ayrıca kraliçe olarak Crematogaster, Solenopsis ve Lasius olduğunu söyledi. Yeni başlayan biri için bakım kolaylığı, koloni gelişim hızı, gözlem keyfi ve kaçma/agresiflik açısından hangisini önerirsiniz?

atako

Media
Üye
Karınca yetiştirmeye başlamak istiyorum ve Ankara’da bir satıcı buldum, başlangıç için oturmuş bir koloni almak mı yoksa yumurtalı birkaç işçili koloniyle başlamak mı daha mantıklı emin olamadım; satıcıda Formica, Temnothorax, Aphaenogaster, Pheidole, kehribar Tetramorium ve Tetramorium caespitum türleri var, ayrıca kraliçe olarak Crematogaster, Solenopsis ve Lasius olduğunu söyledi. Yeni başlayan biri için bakım kolaylığı, koloni gelişim hızı, gözlem keyfi ve kaçma/agresiflik açısından hangisini önerirsiniz?
Her bir aşamanın kendine has bir zevki var kraliçe bulmak için gezmenin kraliçeyi bulduktan sonra onun yumurtlamasını beklemenin ilk işçilerin çıkışını izlemenin ve koloniyi büyütüp düzeni gözlemlemeni. Ben hepsini yaşamanızı tavsiye ederim. Ama kraliçe bulamıyorsanız tabii ki de satın alabilirsiniz. Fakat bahsettiğiniz satıcıyı biliyorum ve o satıcının kolonileri WC (doğadan alınmış hazır koloniler). Bu yüzden o satıcıyı önermem.