Yeni başlamak istiyorum

Erensntr

Yumurta
Üye
Karınca işine heves ettim bir anda ama elimde hiçbir bilgi yok. Ne satın almalıyım? Kraliçeyi doğadan nerden nasıl bulurum? Yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam başlangıçta devasa bı eşyalara ihtiyacın yok.Test tüpü,pamuk ve asetat kağıt lazım.Kraliçe bulma işide tamamen şans.Yani her ortamda bulabilirsiniz.Fakat binalardan uzak alanlarda ararsanız şansınız artar.Çünkü ilaçlama vs. oluyo ondan dolayı şehir içinde pek barınamıyorlar.Ve ayriyeten yağmurlu havadan sonra ararsanızda nem artacağı için uçuşa denk gelme ihtimaliniz yüksek.Yine Tuğkan abininde videolarına bakabilirsiniz.Aklınıza takılan bişey olursa yine buradayız.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Karınca işine heves ettim bir anda ama elimde hiçbir bilgi yok. Ne satın almalıyım? Kraliçeyi doğadan nerden nasıl bulurum? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cam deney tüpü ve pamuk ile kurulum yapmalısınız. Canlı yem olarak un kurdu ve enerji olarak şekerli su vermelisiniz. Karıncalar cinsine göre farklı saatlerde uçar ama siz 12.00 ile 18.00 arası dışarıda dolaşırsanız kanatlı veya kanatsız etrafta kaçışan büyük karıncalar görme şansınız olur ve onlar genelde kraliçelerdir.

Erensntr

Yumurta
Üye
Cam deney tüpü ve pamuk ile kurulum yapmalısınız. Canlı yem olarak un kurdu ve enerji olarak şekerli su vermelisiniz. Karıncalar cinsine göre farklı saatlerde uçar ama siz 12.00 ile 18.00 arası dışarıda dolaşırsanız kanatlı veya kanatsız etrafta kaçışan büyük karıncalar görme şansınız olur ve onlar genelde kraliçelerdi

Deney tüpü yerine Tuğkan abinin yaptığı gibi gazbetondan yaşam yeri yapsam olur mu? Yoksa sadece deney tüpünde mi başlamalıyım?

güney2012

Media
Üye
Deney tüpü yerine Tuğkan abinin yaptığı gibi gazbetondan yaşam yeri yapsam olur mu? Yoksa sadece deney tüpünde mi başlamalıyım?
İlk başta gaz beton kullanmanı önermem onun yerine test tüpü kullan test tüpü bulamıyorsan şırınga kullan gaz beton büyük olduğu için kraliçe kendini yalnız hissedip strese girebilir

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
İlk başlangıç için pek önerilmez.Karıncaların geneli dar alana kurulum yaparlar doğada.Yani alan ne kadar geniş olursa o kadar stres artar.Ayriyeten deney tüpünde temizlik ve besleme olayı daha rahat olur.

Erensntr

Yumurta
Üye
İlk başlangıç için pek önerilmez.Karıncaların geneli dar alana kurulum yaparlar doğada.Yani alan ne kadar geniş olursa o kadar stres artar.Ayriyeten deney tüpünde temizlik ve besleme olayı daha rahat olur.
Test tüpüne koyduktan sonra üstünü kapatmalı mıyım? kapatıcaksam ne gibi aralıklarla açmalıyım?

Fairtale

Nanitik
Üye
üstünü bi karton vb. şeylerle kapatmanız en sağlıklısı olur eğer karıncaları rahatsız etmeden bakmak istiyorsanız kırmızı asetat kağıdı ile sarabilirsiniz kırmızı olması önemlidir eğer karton vb. şeylerle kapatırsanız 3 günde bir olacak şekilde bakabilirsiniz bunlar benim bildiklerim eğer bir yanlışım veya eksiğim varsa kusura bakmayın.

Erensntr

Yumurta
Üye
Deney tüplerini internet harici nerden temin edebilirim, ve kaç cm yada ml olmalı?

Fairtale

Nanitik
Üye
Genellikle 16 cm uzunluk ve 1.6 cm genişlikte tüpler kullanılır, ancak bu ölçüler sizin tercihinize göre değişebilir. Yine de, ilk aşamada kraliçe için çok uzun bir tüp tercih etmemenizi öneririm; çünkü bu, kraliçede strese yol açabilir.

"Bu tüpleri nereden bulabilirim?" sorusuna gelecek olursak: Eczane veya kırtasiyelerde bulanlar olmuş, ama ben şahsen bulamadım. Eğer yaşadığınız yerde laboratuvar malzemeleri satan bir yer varsa, oradan temin etmeniz mümkün olabilir.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
üstünü bi karton vb. şeylerle kapatmanız en sağlıklısı olur eğer karıncaları rahatsız etmeden bakmak istiyorsanız kırmızı asetat kağıdı ile sarabilirsiniz kırmızı olması önemlidir eğer karton vb. şeylerle kapatırsanız 3 günde bir olacak şekilde bakabilirsiniz bunlar benim bildiklerim eğer bir yanlışım veya eksiğim varsa kusura bakmayın.
Her şey doğru fakat süre 3 gün çok az strese girer karınca.İşçisi olmayan bir karıncaya 1-2 haftada bir bakmak en iyisidir.

Erensntr

Yumurta
Üye
Aklımda tek bir soru kaldı, oda kraliçeyi nasıl bulacağım. Şu zamana kadar gördüğüm karıncalar çok küçük ama Tuğkan abinin videolarda işçileri bile kocaman birsürü karınca vardı, onlardan bulmak istiyorum. Nasıl bulabilirim?

Ayberkfb

Minör
Üye
Aklımda tek bir soru kaldı, oda kraliçeyi nasıl bulacağım. Şu zamana kadar gördüğüm karıncalar çok küçük ama Tuğkan abinin videolarda işçileri bile kocaman birsürü karınca vardı, onlardan bulmak istiyorum. Nasıl bulabilirim?
Yağmurlu bir günde, yağmur bittikten yaklaşık yarım saat sonra kaldırım kenarlarına bakabilirsin. Havanın 20 derecenin üzerinde olduğu ve nemin yüksek olduğu günlerde de aramanı öneririm

Erensntr

Yumurta
Üye
Yağmurlu bir günde, yağmur bittikten yaklaşık yarım saat sonra kaldırım kenarlarına bakabilirsin. Havanın 20 derecenin üzerinde olduğu ve nemin yüksek olduğu günlerde de aramanı öneririm
Kraliçe karıncayı yuvadan çıkarsam, strese girmesin diye birkaç işci de alsam ne olur?

Ayberkfb

Minör
Üye
WC olur ve yaptığınız hiç etik olmaz; bir koloniyi ölüme sürüklersiniz. Aldığınız kraliçe de uzun yaşamaz, 3-4 aya kalmaz ölme ihtimali yüksektir.

Erensntr

Yumurta
Üye
WC olur ve yaptığınız hiç etik olmaz; bir koloniyi ölüme sürüklersiniz. Aldığınız kraliçe de uzun yaşamaz, 3-4 aya kalmaz ölme ihtimali yüksektir.

Dediklerinizi dikkate alarak arama yaparken böyle bi karınca buldum, baya büyük kraliçedir diye aldım.Bel tarafından kafasına doğru rengi bordo oluyo sizce nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_20250501_132813.jpg
    IMG_20250501_132813.jpg
    15.5 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20250501_132811.jpg
    IMG_20250501_132811.jpg
    15.4 KB · Görüntüleme: 11

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Bu bir Cataglyphis işçisi. WC etik olup olmadığı kişiden kişiye değişir ama beslemesi kolay bir tür WC yapılırsa ve yanında işçiler de alınırsa tekrardan koloni kurmaları zor olmaz. Fakat Cataglyphis cinsi WC sonrası koloni kurmak çok zor olur.

Erensntr

Yumurta
Üye
Bu bir Cataglyphis işçisi. WC etik olup olmadığı kişiden kişiye değişir ama beslemesi kolay bir tür WC yapılırsa ve yanında işçiler de alınırsa tekrardan koloni kurmaları zor olmaz. Fakat Cataglyphis cinsi WC sonrası koloni kurmak çok zor olur.
Hocam WC nedir açıklayabilir misiniz?
Bu arada bu şekilde daha net bir fotoğrafıda var, yapay zekaya sorduğumda kraliçe dedi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-01-13-52-50-374_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-05-01-13-52-50-374_com.openai.chatgpt.jpg
    11 KB · Görüntüleme: 6

Ayberkfb

Minör
Üye
"Tabii, orası da doğru; kime göre etik, kime göre değil. Yalan yok, ben de 2-3 defa WC yapmışlığım var.