Yeni başladım ne yapmaylıyım

matha

Yumurta
Üye
Kendi başlangıcımdan biraz örnek vermek istiyorum. Ben 6 sene önce Karınca Çiftliğim izleyerek böyle bir hobinin olduğunu öğrendim. Bu 6 senenin 5 senesinde aralıklarla videolar izledim, genelde olsa türler hakkında bilgi edindim ve 6. senemde hobiye başladım . Kraliçe aramadan önce hazırlığını yapmanda fayda var (test tüpü vb.). Devamında yaşadığın çevre hakkında bilgi toplamalısın nerde hangi koloni var kolonilerin türleri ne, ihtiyaçları neler, neyle beslenir… Kraliçeni bulduktan sonrası sadece sabır. Sürekli kontrol etmemek, strese sokmamak gerek. Youtube’de yerli yabancı bir çok kanalda hobiye giriş videoları mevcut oralardan bilgi edinebilirsin. Başka bir sorun olursa da forum en yararlı tercih olacaktır.

scorpion03

Larva
Üye
Hazırlığını ve çevreni araştırdıktan sonra kolay başlangıç seviyesi türleri tercih edebilirsin yem durumunu eğer canlı yem bulabilirim evde bulundurmakta problem yok dersen coğu giriş seviyesi türle başlayabilirsin messor familyası benim önerimdir canlı yem bulamam ve tedarik edemem dersen