Yeni Başladım, Karınca Bulamıyorum

ArdaIbo

Yumurta
Üye
Merhaba,
Bu hobiye yeni başladım ve son 2 gündür karınca arıyorum. Biraz erken olduğunu biliyorum ama yine de direkt buraya yazmak istedim; acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum.

Yuva ağızlarında hiç kanatlı karınca göremedim. İstanbul Sultanbeyli’de yaşıyorum.
Bölge veya zaman açısından dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Deneyimli olanlar tavsiye verebilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Hasancık

Majör
Üye
Merhaba,
Bu hobiye yeni başladım ve son 2 gündür karınca arıyorum. Biraz erken olduğunu biliyorum ama yine de direkt buraya yazmak istedim; acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum.

Yuva ağızlarında hiç kanatlı karınca göremedim. İstanbul Sultanbeyli’de yaşıyorum.

Merhabalar tamamen şans meselesi dün değil evvelsi gün 2 farklı ormanda saatlerce yürüyüş yaptım fakat yine de kraliçe bulamadım bakmaya devam edin

alisamilkale00

Pupa
Üye
Merhaba,

Dün akşam saat 22 civarı Adana'da kaldırımda yürürken sokak lambası altında 6 tane yan yana bir sürü gördüm valla bende. Şans işi hacı

Merhaba,

Nemin %35 civarı havanın bulutlu rüzgarın az olduğu hafif serin havalarda bulma şansı artar

Deich

Yumurta
Üye
Büyük miktarda şans az miktarda bilgi meselesi tamamen. Şartlar uygunken olabilecek çimenlik,parklar ve köşelere bakındım 2-3 gün civarı ama hiç rastlamadım. Geçtiğimiz pazar antalyada akşam gibi çok fazla nem vardı ve sanırım bu uçuşu tetikledi. Oturduğum yerde iş yerime en az 5 tane kraliçe uçtu. Hepside döllenmiş kraliçelerdi.

holloway

Larva
Üye
Kilometrelerce dağ taş demeden ararsınız hiçbir şey bulamazsınız. Bir gün yolda yürürken istemediğiniz kadar karşınıza çıkar. Dolayısıyla acele etmeyin, şansınızı arttırmak için rüzgarsız akşamlarda sokak lambalarının altına, ATM ekranlarına, halojen lambası olan okul bahçelerine, stadyumların etrafına bakın.

ArdaIbo

Yumurta
Üye
İlk karınca buldum. Harbiden de şans işiymiş. Bugüne kadar sürekli çıktım; yağmur sonrası, güneşli-güneşsiz her gün çıkmaya çalıştım. Köye gittim, oralarda da aradım. Bugün yağmur yağdı, ekmek almaya giderken yan yana iki tane buldum. Karşıya geçtim, evin önünde üç tane daha var. Adım başı karınca var. Bu yazıyı da benim gibi ilk karıncasını bulamayanlar için yazdım. Sabırlı olun yeter, bir ay sonunda anca buldum. Şans çok önemli.

SasuKe1

Minör
Üye
İlk karınca buldum. Harbiden de şans işiymiş. Bugüne kadar sürekli çıktım; yağmur sonrası, güneşli-güneşsiz her gün çıkmaya çalıştım. Köye gittim, oralarda da aradım. Bugün yağmur yağdı, ekmek almaya giderken yan yana iki tane buldum. Karşıya geçtim, evin önünde üç tane daha var. Adım başı karınca var. Bu yazıyı da benim gibi ilk karıncasını bulamayanlar için yazdım. Sabırlı olun yeter, bir ay sonunda anca buldum. Şans çok önemli.
Ben de şuana kadar 8 tane kraliçe buldum, hepsini ararken değil tesadüfen buldum. Hayırlı olsun kraliçeniz.

anakin

Intercaste
Üye
1 ay arayıp bulamadım, kırsal bir alana gitmeye hazırlanırken evde tetramorium buldum, kolonisi var su an :).