Yeni axolotl aldım, nasıl bakmalıyım?

Petre

Yumurta
Üye
Selamlar. Doğum günü hediyesi olarak 2 tane yavru axolotl geldi, 3–4 cm ve bakmasını bilmiyorum. Şu anda yavrular çok ufak olduğu için 30 L akvaryum aldım, büyüdüğü zaman 60–80’e geçmeye çalışacağım. İçinde 1 adet yapay çiçek, 1 adet süs kolezyum ve Sobo w1108F şelale filtre var. Cama doğru dayadım, akıntı fazla yapmasın diye ve 15 ile 20 derece arasında tutmaya özen gösteriyorum. Buz atıyorum içine, musluk sularını dondurup; yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.

Yemek yemiyorlar, kuru yem kullanıyorum. Eve geleli daha 24 saat bile olmadı, ben ondan olduğunu düşünüyorum. Kan kurdu alacağım, arada bir kan kurduyla beslemeye çalışacağım iştahları açılsın diye.

Akvaryumu nasıl yapmalıyım? Filtre iyi mi? Yemleme işi nasıl olmalı? 0,5 mm kum bu yavrular için uygun mu? Haftada kaç gün su değişimi yapmam lazım? Dip temizlik ne zaman yapmam lazım? Nelerden korkarlar, mutlu olduklarını nasıl anlarım? Şimdiden teşekkür ediyorum, cevaplarsanız çok sevinirim. Sona da akvaryumun fotoğrafını koyuyorum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    36.3 KB · Görüntüleme: 9
Moderatör tarafında düzenlendi:

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba, rehbere bir göz atın sorduğunu nütün soruların cevabı mevcut.

Su sıcaklığını düşürmek için bu atmak işe yarar ancak tehlikeli su sıcaklığı ani bir şekilde ve sürekli olarak değiştiği için canlılarda şok etkisi yaratıp hasta edebilir. Onun yerine 1 adet termostatlı fan sistemi alın ya da youtube daki örnek videoları izleyip kendiniz de yapabilirsiniz o şekilde maliyet epey bir düşecektir.