Yemek yemiyor

Poyrazing

Yumurta
Üye
Çok mu soru sordum bilmiyorum fakat daha önceden açmış olduğum konuda Crested geckomun bir arkadaş kloasit hastalığına yakalandığını söylemişti kendisinin dediği gibi temizledim şu an hastalık geçti fakat 1 haftadır yem yemiyor neden olabilir ne yapmalıyım? Ne kadar aç kalabilir? Yardımınıza ihtiyacım var.

V

Vedad

Çok mu soru sordum bilmiyorum fakat daha önceden açmış olduğum konuda Crested geckomun bir arkadaş kloasit hastalığına yakalandığını söylemişti kendisinin dediği gibi temizledim şu an hastalık geçti fakat 1 haftadır yem yemiyor neden olabilir ne yapmalıyım? Ne kadar aç kalabilir? Yardımınıza ihtiyacım var.
İştahının olmaması normal diye düşünüyorum @Niko990

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Canlının yaşam alında ve sıcaklıkta bir sorun yok ise çok büyük ihtimal hastalıktan dolayı strese girmiş. Cımbızla yem veriyor iseniz vermeyiniz onun yerine yem kabına koyunuz ve olabildiğince stresten uzak tutmaya çalışınız. En fazla 3-4 hafta açlığa dayanabilirler. Eğer yem yeme sorunu 3-4 gün içerisinde dediklerimi yapmanıza rağmen geçmiyor ise kaşık yardımı ile burnuna ufak bir damla meyve püresi+toz çekirge/un kurdu karışımı veya elinizde var ise repashy groups ‘n’ fruit sürüp yalamasını sağlıyabilirsiniz. Bazen burnuna sürmenize rağmen yemeyip burnundaki mamayı silebiliyorlar bu durumda kuşlar için olan besleme enjektörü yok ise normal şırınganın iğnesini çıkartarak ağzına sıkabilirsiniz. Sıkarken çok basmamaya dikkat ediniz.

Son düzenleme: