Yaz ayında leopard gecko

talha55

Nanitik
Üye
Bu sıcaklarda leopard geckolara nasıl yemek yediriyorsunuz? Kıştayken sıcakta durur gayet iştahlı beslenirdi şimdi pedi açsam hamamına giriyor kapatsam mağarasına arada geri dönüyo ama zemini yeterli sıcaklığa gelmediği için yemek yemiyor, Şuan da ped ısısını 27 dereceye düşürdüm, yine hamamında yatıyor, paso uyuyor:). Siz nasıl besliyorsunuz deneyimlerinizi ve tavisyelerinizi beklerim.

Dkdklse

Minör
Üye
Bu sıcaklarda leopard geckolara nasıl yemek yediriyorsunuz? Kıştayken sıcakta durur gayet iştahlı beslenirdi şimdi pedi açsam hamamına giriyor kapatsam mağarasına arada geri dönüyo ama zemini yeterli sıcaklığa gelmediği için yemek yemiyor, Şuan da ped ısısını 27 dereceye düşürdüm, yine hamamında yatıyor, paso uyuyor:). Siz nasıl besliyorsunuz deneyimlerinizi ve tavisyelerinizi beklerim.
Benimki oldukça işathlı,hiç affetmiyor. Sıcak bölgeyi 30-32 derece arasında oluyor. Gün içinde aktif değil akşam yaklaşınca başlıyor kafa uzatmalar bende o saatlerde ayarladım beslemeyi. Hava da 25 derece ortalama. Nemi yaşadığım bölge sebebiyle pek düşüremiyorum ama sanırım pek şikayetçi değil.
İştahsızlığın bir çok sebebi olabilir, yetersiz beslenme , verdiğiniz takviyeler yetersiz olabilir, canlınızın cinsiyetini bilmiyorum dişiyse yumurta düşürüyor olabilir, sadece kısa süreli bir durumda olabilir.

sedatettin

Majör
Üye
Hayvanı arada bir banyoya sokun serinlesin