Yaz ayında kraliçe karınca bulunur mu?

Trygon

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, hobiye yeni giriş yapıyorum. Bu sıcaklarda kraliçe karınca bulabilir miyim? Bulabilirsem, gecemi aramam gerekir yoksa sabahları mı?

Kuzeykurum22

Media
Üye
Arkadaşlar, hobiye yeni giriş yapıyorum. Bu sıcaklarda kraliçe karınca bulabilir miyim? Bulabilirsem, gecemi aramam gerekir yoksa sabahları mı?
Ben bu zamanlarda hiç bulamıyorum ancak şu zamanlarda uçan Crematogaster ve Pheidole cinsleri var. İkisi de genelde akşam uçuyor. Hatta Camponotus da uçuyor bu zamanlarda o da akşam uçar.

mcmerdo

Larva
Üye
Bulabilirsin hocam biraz şans işi. Çünkü bu karıncalar uçtuktan sonra hemen yuva bulup giremeyebiliyor sabah uçan kraliçeyi bazen öğlen bazen akşam bazen gece yakalayabilirsin. Benim kendi gözlemim güneşin en tepede olduğu aşırı sıcak saatlerdense sabah ve akşam serinliğinde biraz daha aktif oldukları yönünde, ama bu dediğim bağlayıcı bir şey değil dediğim gibi kendi gözlemim.

SasuKe1

Nanitik
Üye
Ben de geceleri dışarıda sokak lambalarının altında bir sürü prenses görüyorum.

badolesthane44

Yumurta
Üye
valla ben geçen 22.00 da uçuş yakaladım ona ramen bulamadım gerçi ilk avlarımdan biriydi acemiliğimize geldi büyük bir kaç koloni ağzına karıncalar toplanımş kanatlılar çıkmıştı bizde çok uzaklaşmadan etrafta aradık sonra dönerken yerde yaklaşık 4-5 tane prens bulduk öyle durumlarda başka kolonilerde uçuş yaptı için ve bunların uçuş iptal etme durumları vesaire çok yakınlarda aramaktansa dağılmak bence daha iyi yanlış mı doğru mu tam emin değilim bende yeniyim