Hocalarım merhaba, yaylada çalışırken toprağın altından bir kertenkele çıktı. Bakılabilecek bir tür mü? Türü veya cinsi hakkında bilgisi olan var mı?
Olabilir hocam çünkü şekli ve görünüşü çok andırıyor.Kertenkele değil de, semender sanırım.
Triturus karelinii ne benzettim.Hocalarım merhaba, yaylada çalışırken toprağın altından bir kertenkele çıktı. Bakılabilecek bir tür mü? Türü veya cinsi hakkında bilgisi olan var mı?
Bir kertenkele değil semender bu arkadaş. Ve hayır beslemeni önermem doğadan alınan sürüngen ve amfibiler alışmakta çok zorlanır ve aşırı stres yapar. Bulduğun yere geri koymanı tavsiye ederim. Inaturalist'e yükle bence semender konusunda bilgili olanlar tür konusunda yardım eder.Hocalarım merhaba, yaylada çalışırken toprağın altından bir kertenkele çıktı. Bakılabilecek bir tür mü? Türü veya cinsi hakkında bilgisi olan var mı?
@armagankaya Giresun'daydı yanlış değilsem. Triturus karelinii Giresun'da yayılım göstermiyor. Bu arkadaş yayılımdan yola çıkarsak ya Triturus anatolicus yada Ommatotriton ophryticus.Triturus karelinii ne benzettim.