Yavru sakallı ejdere canlı yem tavsiyeleri

veneficus

Yumurta
Üye
Canlı yem olarak un kurdu, lobster ve tartara alacağım. Lobsteri çeşitlilik olsun diye alıyorum ama kaçar diye çok korkuyorum. Tartara ve unkurdu yeter mi yoksa lobsterda alayım mı? Birde youtube'de ayrıntılı lobster bakım videosu yok nasıl bakıldığını anlatabilir misiniz? Tartara ile hemen hemen aynı olduğunu söylüyorlar doğru mu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Canlı yem olarak un kurdu, lobster ve tartara alacağım. Lobsteri çeşitlilik olsun diye alıyorum ama kaçar diye çok korkuyorum. Tartara ve unkurdu yeter mi yoksa lobsterda alayım mı? Birde youtube'de ayrıntılı lobster bakım videosu yok nasıl bakıldığını anlatabilir misiniz? Tartara ile hemen hemen aynı olduğunu söylüyorlar doğru mu ?
Uzun vadede sadece bu ikiliyle uzun vadede beslemek, besin çeşitliliği eksikliği yaratabilir. Farklı canlı yem türleriyle rotasyon yaparak beslemen çok çok daha sağlıklı olacaktır.
- Lobster konusuna gelincede Eğer ortamında kaçmasını engelleyecek güvenli bir besleme düzenin varsa kesinlikle kullanmaya devam etmelisin.
- Lobster ve tartaranın bakımı neredeyse aynı. Ortam kokusu için lobstere daha çok özen göstermelisin. Kapak mutlaka kaçışlara karşı korunmalı olmalı, tırmanmalarını önlemek için kabın üstüne bolca vazelin sür. Kaçmalarını engelleyecektir. Beslenmesini eksiksiz yapar ısı ve nemi ideal tutarsan bu iş tamamdır.