Yavru çiyan

özcan

Media
Üye
Geophilus flavus türü toprak çiyanı diyede geçer yetişkinler 10 cm civarı olur çeneleri insan derisini delmek için çok güçsüz yani ısırıp zehir enjekte edemez ki zaten zehri çok güçsüz anca küçük böcekleri felç eder(ellerseniz savunma olarak kötü kokan bir salgı bırakabilir ama zararsızdır).
Hocam ben böyle bir şey daha buldum bir bakarmısınız.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250303_183643_Gallery.jpg
    Screenshot_20250303_183643_Gallery.jpg
    41.3 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20250303_183640_Gallery.jpg
    Screenshot_20250303_183640_Gallery.jpg
    44.5 KB · Görüntüleme: 13

Nexorite

Yumurta
Üye
Hocam ben böyle bir şey daha buldum bir bakarmısınız.
Hocam bu baya sağlam duruyor, görüntü olarak Scolopendra cingulata (Güney avrupa çiyanı) türüne benziyor. Türkiye'de olan en büyük çiyan türlerinden biri bu. Sarımsı bacakları, koyu bantlı gövdesi ve turuncuya çalan başıyla klasik özellikleri taşıyor, 15 cm e kadar büyüyebilir.

Bu tür bayağı agresif ve ısırığı fena acı verici olabilir, zehri insanlar için ölümcül değil ama yanma, şişlik ve birkaç gün sürebilen ağrı yapabilir.

Son düzenleme:

özcan

Media
Üye
Hocam bu baya sağlam duruyor, görüntü olarak Scolopendra cingulata (Güney avrupa çiyanı) türüne benziyor. Türkiye'de olan en büyük çiyan türlerinden biri bu. Sarımsı bacakları, koyu bantlı gövdesi ve turuncuya çalan başıyla klasik özellikleri taşıyor, 15 cm e kadar büyüyebilir.

Bu tür bayağı agresif ve ısırığı fena acı verici olabilir, zehri insanlar için ölümcül değil ama yanma, şişlik ve birkaç gün sürebilen ağrı yapabilir.
Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz sağolun.

özcan

Media
Üye
Rica ederim hocam herzaman, ama dikkat edin bu tür şakaya gelmez fena ısırır ama beslemesi bi okadarda zevklidir.
Evet hocam zevkli bir tür fakat bugün atılmadı yeme ben bir süre yemeyince ikiye bölüp verdim

pegasuZX

Gamergate
Üye
Geophilus flavus türü toprak çiyanı diyede geçer yetişkinler 10 cm civarı olur çeneleri insan derisini delmek için çok güçsüz yani ısırıp zehir enjekte edemez ki zaten zehri çok güçsüz anca küçük böcekleri felç eder(ellerseniz savunma olarak kötü kokan bir salgı bırakabilir ama zararsızdır).
Elime aldım hiçte bir şey yapmadı bu canlıdan belki alırım.

Nexorite

Yumurta
Üye
Elime aldım hiçte bir şey yapmadı bu canlıdan belki alırım.
Çiyanları elinizde yürütmeniz pek bi sıkıntı yaratmaz elinizi normal yoldan farksız görürler fakat eğer çiyanı tutmaya veya sıkıştırmaya başlarsanız ısırma ihtimali baya yüksekki zaten alerjiniz yoksa scolopendra cingulata dışında türkiyede kolay kolay sıkıntı yaratabilecek tür yok hocam.
Tabi istisnalar düşük ihtimalde olsa olabilir.

Evet hocam zevkli bir tür fakat bugün atılmadı yeme ben bir süre yemeyince ikiye bölüp verdim
Haftada 1 en fazla 2 beslemenizi öneririm aksi takdirde obeziteye yol açabiliyor hocam.