En doğrusu hocamBen ankara canlı yem'deki yataklığı kullanıyorum böcek halinde sineklik telin üstüne yulaf serip koyuyorum yumurtalar alttaki kaba düşsün diye bazen yumurtaları yiyebiliyorlar.
Hiç gerek yok bunlarla uğraşmana sadece kaba kepek yeterlidir. Eğer çok iyi bir karışım yapmak istiyorum derseniz kaba kepeğin 4/1 kadar civciv/piliç büyütme yemlerinin toz olanlarından alıp karıştırabilirsiniz.Kepek veya Galeta kullanman en sağlıklısı (hava alıyorlar çünkü ve küfü önlüyor), ben nasıl olsa yaşıyorlar diye beyaz un + mısır + galeta karışımı kullanıyorum. Beyaz%20-25 Mısır%25-30 Galeta%50
Larvalar o kapta kendi başına böcek olmazlar. Kabın boyutu yeterli büyütmesine gerek yok.Kabı büyütmen lazım ve yataklık derinliğini en büyük larvanın 5 katı yapsan larvalar böcek olunca onların yavruları da orada bakarsın
Benimkiler oluyor efendmLarvalar o kapta kendi başına böcek olmazlar. Kabın boyutu yeterli büyütmesine gerek yok.
5 senelik hobiciyim dostum. 3 senedir kendi yemlerimi kendim üretiyorum ve tabanlık ne zaman azalırsa random un türleriyle doldurduğumdan öyle bir oran var şuan benimkinde. Özel bir uğraş değil.Hiç gerek yok bunlarla uğraşmana sadece kaba kepek yeterlidir. Eğer çok iyi bir karışım yapmak istiyorum derseniz kaba kepeğin 4/1 kadar civciv/piliç büyütme yemlerinin toz olanlarından alıp karıştırabilirsiniz.
Beyaz un kullanma kanka.beyaz un
Küf yapıyor ama çok az olunca sıkıntı yapmadı banaBeyaz un kullanma kanka.
Riske gerek yok.Küf yapıyor ama çok az olunca sıkıntı yapmadı bana
Morio kurdlarını ilk ayırman gerek sonra pupa oluyor sonra böcek ama kaç cm olur bilemem.
Canlı yemcide çalışıyorum dostum. Diğer satıcılar gibi taneyle değil kiloyla satıyoruz, ne kadar çok ürettiğimizi sen düşün. Morio kurtlarının ayrılmadığı zaman pupa olmadığını bilmiyorsun daha 3 yıl boyunca kendine çok bir şey katmamışsın sanırsam. Söylenecek pek fazla bir şey yok.5 senelik hobiciyim dostum. 3 senedir kendi yemlerimi kendim üretiyorum ve tabanlık ne zaman azalırsa random un türleriyle doldurduğumdan öyle bir oran var şuan benimkinde. Özel bir uğraş değil.
Hiç gerek yok bunlarla uğraşmana sadece kaba kepek yeterlidir. Eğer çok iyi bir karışım yapmak istiyorum derseniz kaba kepeğin 4/1 kadar civciv/piliç büyütme yemlerinin toz olanlarından alıp karıştırabilirsiniz.
Yaklaşık kaç cm olunca pupa için ayırmam lazım?Canlı yemcide çalışıyorum dostum. Diğer satıcılar gibi taneyle değil kiloyla satıyoruz, ne kadar çok ürettiğimizi sen düşün. Morio kurtlarının ayrılmadığı zaman pupa olmadığını bilmiyorsun daha 3 yıl boyunca kendine çok bir şey katmamışsın sanırsam. Söylenecek pek fazla bir şey yok.
Zamanında birçok kişinin tanıdığı birisine 15kilo un kurdu 8k morio bile yolladık. Tecrübelerimize dayanarak püf noktalarını inceliklerini paylaşıyorum yardımcı olmaya çalışıyorum.
Sonuç olarak:
Ekli dosyayı görüntüle 23705
Böceğe dönen kurtları üst kitin tabakası sertleşip kararana kadar ayrı tutuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 23683
Tam gelişenler böyle bi yulaf zeminli kutuya gidiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 23684
Alttaki kutu yumurtalar üstteki kutu böcekler için.
Ekli dosyayı görüntüle 23685
Altı da bu şekilde sineklik tel.
Ekli dosyayı görüntüle 23687