Yaşam alanına yardım..

Owner

Yumurta
Üye
Arkadaşlar elimde birçoğunuzun bildiği üzere 2 adet tetramorium kraliçesi var ve şimdilik geçici kaplarda saklıyorum. onları artık kalıcı evlerine taşımak istiyorum. bu yüzden 20cc şırıngalar kullanacağım ama diplerini nasıl kapatacağımı bir türlü kararlaştıramadım. dibini yakmayı bir düşündüm ama kimyasal salınım yapacağı için vazgeçtim. kürdan ucu sıkıştırıp japonla yapıştırmak çok doğru bir yol gibi geldi ama elimde yapıştırıcı yok. sizlerden dileğim eğer daha pratik ve daha az malzemeli bir yöntem varsa bana yardımcı olmanız. aksi takdirde yarın japon temin edicem ama bu taşıma işi 1 gün daha ertelenmiş olacak. şimdiden çok teşekkürler:)
Sorununuzu eğer yanlış anlamadıysam çözüm olarak ben bu yöntemi buldum. Salınım riski olmadan kafanız rahat olur sadece gereksiz uzun oluyor ama iş görür. Önce iğneyi takın pamuğunuzla suyu sıkıştırın ve iğneyi görseldeki gibi iki kez büküp kapağını kapatın. Böylece herhangi bir sızıntı vs olmuyor ve su hazneniz istediğiniz gibi kalıyor. Ucunun batmaması için piston contasından bir parça kesip iğnenin ucuna takabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 20260704_144155.jpg
    20260704_144155.jpg
    54.9 KB · Görüntüleme: 7