Yasal olarak nasıl gecko sahibi olabilirim?

Talhaözkn

Yumurta
Üye
Geckolara merakım var ve bir tane benim de olsun istiyorum, nereden yasal gecko bulabilirim ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Onlorot

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ülkemizde Fat Tailed Gecko beslemek yasal değildir. Bu çok yanlış bir algı.

Ülkemizde bir satıcının getirttiği çipli ve belgeli canlıları beslemek yasaldır. Bunların arasında Fat Tailed Gecko da vardır.

MandaLemuru

Yumurta
Üye
Ülkemizde Fat Tailed Gecko beslemek yasal değildir. Bu çok yanlış bir algı.

Ülkemizde bir satıcının getirttiği çipli ve belgeli canlıları beslemek yasaldır. Bunların arasında Fat Tailed Gecko da vardır.
kelepir gecko yasaldır Tuğkan abi de vidiosunda söylüyor

furkan27

Yumurta
Üye
senin alıcagın geko arkadaşın dedigi gibi kayıtlı faturalı degilse kaçak olab ilir buda yasal degil

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
şimdi türkiyede neredeyse hiç bir egzotik hayvan yasal değil.Bazı sebepleri doğru buluyorum bazı sebepleri de yanlış.beslemek istiyorsan en kolay ve bilinen sürüngenpazarı var ordan alabilirsin. Ama unutma yasal değiller

melihgokcen

Pupa
Üye
kelepir gecko yasaldır Tuğkan abi de vidiosunda söylüyor
Kelepir gecko diye bir canlı yoktur, o videodaki canlı African Fat Tailed Gecko'dur ve tamamen yasal değildir sadece bir satıcıdan alınan şahsına belgeli, çipli ve faturalı olanlar yasaldır. Lütfen bilmeden bilgilendirme yapmayınız. İyi forumlar.

ilferica

Yumurta
Üye
ülkemizde yasal olan (ÇİP VE EVRAK ZORUNLULUĞUNDA) tek Gecko, African Fat Tail Gecko'dur.Bu canlıyı da alabileceğin benim bildiğim tek yer var Tuğkan abi de ordan aldı petandzootr diye bir yer.Buradan alacağın canlıda direk çip ve evrak olacaktır.(reklam yapmak için değil bilgi vermek için yazdım)