Yardımsever rozetini nasıl alırız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benim anlamadığım bir sürü birbirine yardım eden kişiler var onlar neden rozet almıyor? Başka önemli şeyler mi var bunun için ne yapmamız gerekiyor yardım eder misiniz?
Forumların temel mantığı zaten yardımlaşma üzerine kuruludur. Biraz düşünürseniz, her yardım eden kullanıcıya rozet verirsek, rozetlerin hiçbir anlamı kalmaz. Rozetlere sahip olabilmeniz için, “Forumdaki rozetlerin tanıtımı” başlığında paylaştığım rozetlerin karşısında yazan şartları yerine getirmeniz ve forum kurallarına uygun bir kullanıcı olmanız gerekir. Eğer forum kurallarına aykırı davranıyorsanız, size rozet vermeyiz. Çünkü bu ortamı düzenli tutmak için yıllardır emek veriyoruz ve doğal olarak bu düzeni bozan/bozmaya çalışan kullanıcılar ödüllendirmiyoruz.

Ayrıca forumda geçirdiğiniz süre de rozet almanızda etkili bir faktördür. Foruma yeni gelmiş ve yalnızca 10 mesajı olan bir kullanıcıya elbette rozet vermeyiz. Mesajlarınızı ve insanlara aktif şekilde yardımcı olduğunuzu görmemiz gerekiyor. Yoksa forumdan gelip geçen kullanıcı çok oluyor, kalıcı üyelere rozet vermeyi tercih ediyoruz.

Yardımsever rozeti almak isteyen bir kullanıcıya benim tavsiyem; forumun 1. kuralını okuyup iyi anlaması ve uygulaması olacaktır. Şahsen benim forumda en çok dikkat ettiğim şey bu. Mümkün olduğunca açıklayıcı, hobiyi sevdirecek bir üslupta ve öğretici nitelikte cevaplar vermenizi rica ediyorum.
(Etiket için özür dilerim.)
Estağfurullah hocam.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
@selimaga bana DM üzerinden bir soru yöneltti. Forumda rozet almak için bilgili olmak gerekiyor mu diye merak eden kullanıcılar için, soruyu ve cevabımı burada da paylaşıyorum.

Soru: Merak ettiğim, bunun için bilgili olmak gerekiyor muydu diye sordum. Ben her gün foruma girip insanlara yardım edersem rozet alabilir miyim?

Cevap:
Size şöyle bir cevap verebilirim: Forumdaki konulara yardımcı olabilmeniz için mantıken belirli bir bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor. Çünkü kullanıcılar bilgi birikimi olmadan yardımcı olmaya çalışınca, farkında olmadan yanlış bilgi yayabiliyor veya mesaj kirliliği yaratabiliyor. Size tavsiyem, amacınızın rozet olmaması; önce forumda yazılanları okuyarak ve araştırarak bilgi birikimi edinmeye çalışın. Bu forumdan çok güzel hobiciler yetişti ve yetişiyor. Buradaki herkes, potansiyel olarak hobide kendini geliştirip üst düzey noktalara gelebilir. Bu sadece kullanıcının araştırmacılık isteğine bağlıdır. Forumda hem eski konulardan hem de yeni konulardan bir sürü şey öğrenebilirsiniz. Bence sadece tür sorgulama forumunu okuyan bir kullanıcı bile istemsizce cins tespiti yapmayı öğrenmeye başlar. Bilgi birikimi edindikten sonra edeceğiniz yardımlar, hem sizin için hem de yardım edeceğiniz kişi için çok daha iyi olacaktır.

Tanım olarak(teoride); evet acemi bir yardımsever olması da mümkün. Ancak pratikte bu pek işlemiyor maalesef. Kısacası amacınızı rozet, rütbe olarak belirlemeyin lütfen. Hobiyi öğrenmeye odaklanın. İyi hobiler herkese! :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...