Yardıma ihtiyacım var

Yeromi

Yumurta
Üye
Merhabalar bu hobide çok yeniyim o yüzden bir şeyleri yaparken ne kadar araştırsam da bazen ne yapacağımı bilemiyorum bu sebeple bir kaç sorum var, şimdiden yanıtlayana arkadaşlara çok teşekkürler

1- İlk kraliçemin işçileri çıktı tüpün içine canlı yem ve şekerli su koyuyorum fakat geri alamıyorum çünkü sürekli işçi karıncalar tıkama pamuğunun üzerinde ve kazmaya çalışıyorlar bu sebeple bir türlü verdiğim ürünleri geri alamıyor ve tüpün içindeki çöpleri temizleyemiyorum ne yapmalıyım? (kolonimin karıncalarının görüntüsü ekte)

2- 10 kadar işçisi olan yeni kolonime 4cm x 4cm x 4cm olacak şekilde ufak bir outworld bağlayıp, outworlde bir bariyer(talk pudrası ve zeytinyağı ile) sürsem uygun olur mu, bu şekilde beslemesi kolay olur diye düşündüm hem belki koloni çöplerini tüpün dışına outworlde atar temizliği yapabilirim gibi geldi ne dersiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20250716_030254.jpg
    IMG_20250716_030254.jpg
    49.6 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20250716_030252.jpg
    IMG_20250716_030252.jpg
    51.4 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20250716_030259.jpg
    IMG_20250716_030259.jpg
    55.8 KB · Görüntüleme: 23

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Pamuğun orada olduklarında, pamugu ileri geri yaparsan pamuktan inebilirler. Ya da pamuğu çıkartıp geri sokarsan korkup içeri kaçarlar. Yani bunun belli bir yöntemi yok. Outwold bağlaman çok iyi olacaktır. Çöpleri de Outworld kısmına atarlar.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Karınca bakmanın en zor yanlarından birisi de işte budur ve ne kadar çabalarsanız çabalayın illaki siz beslerken dışarıya kaçan işçiler olacaktır. Size tavsiyem sakin kalıp beslemeniz ve işçileri geri yerine koymanız olur ya da tüpe uzatmak için bir aparat tasarlarsanız işiniz daha kolay olabilir. Outworld'e işçilerin çıkamayacağı kalınlıkta dediğiniz karışımdan yapıp bağlayabilirsiniz ama Formica cinsi pisliğini temizler mi emin değilim.

HAYGAME

Pupa
Üye
Merhabalar bu hobide çok yeniyim o yüzden bir şeyleri yaparken ne kadar araştırsam da bazen ne yapacağımı bilemiyorum bu sebeple bir kaç sorum var, şimdiden yanıtlayana arkadaşlara çok teşekkürler

1- İlk kraliçemin işçileri çıktı tüpün içine canlı yem ve şekerli su koyuyorum fakat geri alamıyorum çünkü sürekli işçi karıncalar tıkama pamuğunun üzerinde ve kazmaya çalışıyorlar bu sebeple bir türlü verdiğim ürünleri geri alamıyor ve tüpün içindeki çöpleri temizleyemiyorum ne yapmalıyım? (kolonimin karıncalarının görüntüsü ekte)

2- 10 kadar işçisi olan yeni kolonime 4cm x 4cm x 4cm olacak şekilde ufak bir outworld bağlayıp, outworlde bir bariyer(talk pudrası ve zeytinyağı ile) sürsem uygun olur mu, bu şekilde beslemesi kolay olur diye düşündüm hem belki koloni çöplerini tüpün dışına outworlde atar temizliği yapabilirim gibi geldi ne dersiniz?
Pamuğun orada olduklarında minik minik vurarak korkmalarını sağlıyorum, geri kaçıyorlar ama hızlı olmanız lazım yoksa geri geldikleri de oluyor. Outworld konusunda ilk başlarda pek gerek yok zaten az karınca dışarı çıkıp keşif yapma eğiliminde oluyor o yüzden biraz daha beklemelisiniz. Benim fikrim bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sunuy

Larva
Üye
Ben şöyle bir yöntem deniyorum,temizlik veya besleme yapmadan önce 10-15 dakika arası buzdolabına koyuyorum koloniyi.Hareketleri yavaşlıyor ve müdahale etmek daha kolay oluyor şuana kadar da bir sorun yaşamadım ölüm vs gibi

Lokmankaya

Pupa
Üye
Selamlar,

Benim yöntemin şöyle, aşamalı outwordler bağlayınca, en uçtakinde daha az sayıda işçi oluyor, onları da biraz korkutunca bir önceki bölmeye kaçıyorlar. Oradan besleme/temizlik daha kolay oluyor. Bariyer ihtiyacı da yok, kaplar sızdırmaz özellikte zaten. Bu kaplar bir tık kalın ve sağlam, daha ince ve şeffaf olanları da var, onlar da kullanılabilir.

Bkz:
Konu 'Sos kabı ile outworld'
https://karincaciftligim.com/threads/sos-kabi-ile-outworld.28105/