Yardım

MAZLUM38

Yumurta
Üye
Karınca kolonisinde bakım aksadığı için yaklaşık 5-6 işçi karınca öldü. Şu an yalnızca kraliçe kaldı ve oldukça zayıf görünüyor. Dün gece şekerli su verdim, tüpünü değiştirip daha uygun bir ortama aldım. Koloniyi tekrar güçlendirmek için ne yapmalıyım? Canlı yemim yok, onun yerine ne verebilirim? Ayrıca kraliçe yeniden yumurta bırakır mı?

İlyas16

Replete
Üye
Koloninizin türü nedir?

İlyas16

Replete
Üye
Cevap veren yok mu

Camponotus taneymerx (nereden biliyorsun derseniz abim olur)
Öncelikle canlı yem şart hocam. Karıncalara alternatif protein kaynakları vermenizi tavsiye etmem, uzun vadede sağlıklı olmayabilir. Mümkünse mutlaka uygun bir canlı yem temin edin.

Ölümleri doğrudan buna bağlamak da doğru olmaz tabii, farklı bir etken de olabilir. Ama anlattıklarınıza göre göze çarpan en büyük eksiklik protein gibi duruyor. Düzenli protein takviyesi yapmazsanız kraliçe yumurtlasa bile, büyütemeyeceğini hissettiğinde onları yiyebilir.

• Beğendim
Tepkiler: det

det

Nanitik
Üye
Cevap veren yok mu
1 ay geçti, düzeldi mi koloni? Normalde yapılması gereken şekerli su ve proteinle(canlı yem) beslemek, 1 kere güzelce yapıp bırakılabilir ya da koloni besler gibi yapılabilir. Camponotus kraliçesinin besleme kaynaklı pek fazla strese gireceğini sanmıyorum.