Yapay tuzlu su nasıl yapılır?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Deniz canlılarını beslemek için yapay deniz suyu yapılabilir mi? Eğer yapılabiliyorsa bunun oranları ne kadar?

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Evet mümkün akvaryum tuzu almanız gerekir. Oran değişiklik gösterebilir aldığınız tuzun üzerinde oran belirtilmiş olur muhtemelen.

Yususuk

Larva
Üye
Hocam ben akvaryumumda kaya tuzu falan kullanıyordum. Bakteri oluşumu hastalık oranını azaltmak için.

SkySea53

Larva
Üye
Kaya tuzu kullanmayın! Bilindik markaların (Aquaforest-reeflowers-sera-tropical) deniz tuzları var onları kullanın, reeflowers en uygun fiyatlı olanı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ALPEER

Larva
Üye
Deniz canlılarını beslemek için yapay deniz suyu yapılabilir mi? Eğer yapılabiliyorsa bunun oranları ne kadar?
Evet yapabilirsiniz ama akvaryum tuzuna ihtiyacınız olacak öneri olarak da Red Sea'nın deniz tuzu var onu kullanmıştım başarılıydı ve bu tuz oranını öğrenmek için
bir hyrometreye ihtiyacınız var. Oran olarak da 1022-1024 arası olması lazım tuzluluk oranının.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Evet yapabilirsiniz ama akvaryum tuzuna ihtiyacınız olacak öneri olarak da Red Sea'nın deniz tuzu var onu kullanmıştım başarılıydı ve bu tuz oranını öğrenmek için
bir hyrometreye ihtiyacınız var.
Teşekkürler.

Benkimim

Pupa
Üye
dostum arkadaşlar cevaplamış ama sen neyapacaksın onu söylememişsin bu dedikleri çok değişken öncelikle bizim denizlerden yakaladığın canlıları makro algler olsun küçük deniz canlıları olsun yada mercanlar olsun bunlar için o denizdeki suyu alarak bile sıkıntı yaaşamadan devam edebilirsin fakat ben clownfish bluetang gibi buble anemon veya resiflerdeki gibi tank kuracağım diyorsan bu bambaşka işlemler yapman lazım yani önce senin kafandaki ne onu yazarsan daha iyi bilgi alabilirsin

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
dostum arkadaşlar cevaplamış ama sen neyapacaksın onu söylememişsin bu dedikleri çok değişken öncelikle bizim denizlerden yakaladığın canlıları makro algler olsun küçük deniz canlıları olsun yada mercanlar olsun bunlar için o denizdeki suyu alarak bile sıkıntı yaaşamadan devam edebilirsin fakat ben clownfish bluetang gibi buble anemon veya resiflerdeki gibi tank kuracağım diyorsan bu bambaşka işlemler yapman lazım yani önce senin kafandaki ne onu yazarsan daha iyi bilgi alabilirsin
Şuan aslında bu düşüncemden vazgeçtim. Yinede cevabınız için teşekkür ederim.