Yapay çiftleştirme

epicg

Yumurta
Üye
2 farklı messor sp. kolonisinden 1 prens ve 1 adet kraliçe alıp, aynı ortama veya tüpe koysam çiftleşme mümkün mü?

Moderatör tarafında düzenlendi:

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
2 farklı messor sp. kolonisinden 1 prens ve 1 adet kraliçe alıp, aynı ortama veya tüpe koysam çiftleşme mümkün mü?
Aynı tür olursa mümkün olabilir. Ama türünü bilmek çok zor.

epicg

Yumurta
Üye
Ai ile konuştum olma ihtimali %10 diyor

epicg

Yumurta
Üye
Yani % olarak bilemeyiz ama düşük bir şans olabilir.
Karıncılar kendisi uygun sıcaklık nemi bulup yuvadan ayrılıp diğer bir karınca ile havada çiftleşimesi gerekiyor dedi ne düşünüyorsun denenirmi? Veyahut bu konu hakkında deneme yapmış olanlar var mı?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Eğer türleri tutturursanız cam balkonunda yapay çiftleşme yapan bir adam görmüştüm.

eyup710

Minör
Üye
Hocam,yuva ağzından aldıysanız çiftleşmiş kraliçe de bulabilirsiniz. Kraliçe bulupta deney olsun diye mi yapıyosun yoksa bulamadığınız için mi? Biraz daha ararsanız bulursunuz zaten.

epicg

Yumurta
Üye
Bİr türlü messor bulamadım ya hala geziyorum 10 tane çiftleşmiş campanotusa denk gelmişimdir farklı yerlerde ama halla messor yok ve aklıma bu fikir geldi ama büyük ihtimal yapmam sadece meraktan sordum

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Çok düşük ihtimal messor gibi cinslerde çiftleşme için kanat kaslarınında çalışması gerek karıncalar havada çiftleşir ayrıca çiftleşme feromonlarının yoğun olduğu bir ortam gerek memeli değil bu canlılar ikisini aynı yere koyup çiftleşme olması çok düşük bir ihtimal.