Yapay Çiftleşme

chapa

Larva
Üye
Merhabalar aphaenogaster kolonisinde prensleri gördüm ve 3 4 tane aldım. Etraftaki diğer kolonilere baktım ve 1 2 saat uçmalarını bekledim. Farklı bir kolonide yine prensleri gördüm ve 1 tane prens uçtu , ama prenses hiç görmedim. Farklı bir koloninin ağzında kanatsız kraliçe gördüm ve aldım. Aynı koloninin üstündeki duvarda prenses gördüm ve aldım. Yine bu esnada cataglyphis uçuşuna denk geldim. Cataglyphislerin kraliçesini anlayamadığımdan yuvanın yakınından aleteler aldım. 1 prenses 2 prens. Şu şekilde tüpe koydum. Nasıl bir yol izlemem lazım. Kanatsız olan bu.1671.jpgBuda kanatlı.1666.jpg1665.jpg1670.jpg1668.jpg

SasuKe1

Nanitik
Üye
Dediğinizi tam anlamadım ama niye çiftleştirme ihtiyacı duydunuz acaba?

SasuKe1

Nanitik
Üye
Biraz daha etrafa bakarsanız halihazırda çiftleşmiş prensesler bulabileceğinizi düşünüyorum. Kanatsız olan zaten çiftleşmiştir büyük ihtimalle. Yapay çiftleştirme çok zor diye biliyorum çünkü doğal olarak çiftleşirken havada uçarken çiftleşiyorlar.

emre9293

Pupa
Üye
Merhabalar aphaenogaster kolonisinde prensleri gördüm ve 3 4 tane aldım. Etraftaki diğer kolonilere baktım ve 1 2 saat uçmalarını bekledim. Farklı bir kolonide yine prensleri gördüm ve 1 tane prens uçtu , ama prenses hiç görmedim. Farklı bir koloninin ağzında kanatsız kraliçe gördüm ve aldım. Aynı koloninin üstündeki duvarda prenses gördüm ve aldım. Yine bu esnada cataglyphis uçuşuna denk geldim. Cataglyphislerin kraliçesini anlayamadığımdan yuvanın yakınından aleteler aldım. 1 prenses 2 prens. Şu şekilde tüpe koydum. Nasıl bir yol izlemem lazım. Kanatsız olan bu.Ekli dosyayı görüntüle 67349Buda kanatlı.Ekli dosyayı görüntüle 67350Ekli dosyayı görüntüle 67351Ekli dosyayı görüntüle 67352Ekli dosyayı görüntüle 67353
Hocam yapay çiftleştirme sadece laboratuvar ortamında felan yapılabilen birşey diye biliyorum evde imkansız.

chapa

Larva
Üye
Yapay çiftleşme var diye biliyorum. Test tüpünde karanlıktalar şuan.

SasuKe1

Nanitik
Üye
Yapay çiftleşme var diye biliyorum. Test tüpünde karanlıktalar şuan.
Evet yapay çiftleşme olabilir ancak küçük bir test tüpünün içinde olacağını sanmıyorum. Olursa büyük bir kapta olur. Detaylıca daha bilen bir kişi anlatır. Ancak dediğim gibi 'Nuptial flight' yani çiftleşme uçuşu havadayken gerçekleşir.

chapa

Larva
Üye
Aphaenogaster için bakım rehberi bulamadım. İlk işçi çıkana kadar beslenmesi gerekiyor mu ?

SasuKe1

Nanitik
Üye
Aphaenogaster için bakım rehberi bulamadım. İlk işçi çıkana kadar beslenmesi gerekiyor mu ?

chapa

Larva
Üye
Teşekkürler. Bu arada bilgilendirmiş olayım. Yuva ağzından aldığım prensler çiftleşmeye çalışmıyor. Sadece yolda giderken bulduğum prens çiftleşiyor. Şimdi diğer kraliçenin yanına koydum.

chapa

Larva
Üye
Farklı yuvadan prensler. 1 tanesini de yolda buldum. 4 5 farklı koloni gezdim. İnşallah işçi alırım.

Hasancık

Majör
Üye
Farklı yuvadan prensler. 1 tanesini de yolda buldum. 4 5 farklı koloni gezdim. İnşallah işçi alırım.
Bence yapay çiftleşme test tüpünde mümkün erkek ve dişi alateler sadece havada çiftleşir diye bir şey yok kendi gözlerimde daha önce yerde de çiftleştiklerini görmüştüm

chapa

Larva
Üye
Kanatlı aphaenogasteri ve cataglyphisi tek başına tüpe koydum. Kanatsızı da bu akşam ayıracağım. Yumurta gözlemlersem yazarım.