Yanlış mı besledim?

korsal

Larva
Üye
Dün karıncalarım için 1 adet yumurta 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı un ve çok az su ekleyerek blenderdan geçirdim . Macun kıvamına getirdim. Bu şekilde küçük alüminyum folyoların üzerine koyup tüplere bıraktım.
Tüm karıncalar deli gibi saldırdılar.

Bugün Sanctuslardan 1 işçi ölmüş.Lasius'larda da ani refleks vermeler ve titremeler başlamış. Messorlar macunu içeriye çekmiş onlarda bir sorun görünmüyor.

Bu titremeler ve ani refleks başka bir Camponotus SP. de yaşamıştım. Koloni sonradan çöktü . Bunun sebebi ne olabilir?
Birde benim karıncalar hep bu senenin kraliçeleri eski kolonim yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Batusakarys

Larva
Üye
Dün karıncalarım için 1 adet yumurta 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı un ve çok az su ekleyerek blenderdan geçirdim . Macun kıvamına getirdim. Bu şekilde küçük alüminyum folyoların üzerine koyup tüplere bıraktım.
Tüm karıncalar deli gibi saldırdılar.

Bugün Sanctuslardan 1 işçi ölmüş.Lasius'larda da ani refleks vermeler ve titremeler başlamış. Messorlar macunu içeriye çekmiş onlarda bir sorun görünmüyor.

Bu titremeler ve ani refleks başka bir Camponotus SP. de yaşamıştım. Koloni sonradan çöktü . Bunun sebebi ne olabilir?
Birde benim karıncalar hep bu senenin kraliçeleri eski kolonim yok.
yanına bi çay demlemediğin kalmış :D hiç böyle bir karışım hazırlayanı duymadım bilen varsa yardımcı olur.

Emir1

Pupa
Üye
Bu konuya göz atabilirsiniz hocam.

korsal

Larva
Üye
yanına bi çay demlemediğin kalmış :D hiç böyle bir karışım hazırlayanı duymadım bilen varsa yardımcı olur.
Ama çok iyi yediler . Karışımin istündeki işçilerden alttaki karışım görünmez oldu . 😂

Ben de ilk defa duydum özellikle un çok garibime gitti.
Messorlar da verdiğim için u da ekledim zaten onlar buğdayin da içini açıp kullanıyorlar . Zahmetsiz rahmet gibi 😊

Bu konuya göz atabilirsiniz hocam.
Sürekli vermiyorum zaten . Besin çeşitliliği için birşey denedim . Bu yazıyı daha önce okumuştum . Teşekkür ederim .

Son düzenleme: