WC midir sizce

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Selamlar. Küçük bir satıcıdan Plagiolepis alacağım. İlk defa sarı sitede buldum, sonra Instagram hesabını verdi. Yaptığı satışların ekran görüntüsünü attı ama benim için asıl önemli olan koloni. Sizce bunlar WC mi? İşçiler arasında renk farklılıkları dikkatimi çekti.

Ekli dosyalar

• IMG_20250513_230708_730.jpg
    IMG_20250513_230708_730.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20250513_230710_160.jpg
    IMG_20250513_230710_160.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 43

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
WC muhtemelen hocam. Doğadan aldığı için Plagiolepis pygmaea'nın paraziti olan P. xene işçileri de araya karışmış. Sıfırdan kursa o işçiler olmazdı zaten. Veya P. xene kraliçesi de olması lazım koloni içerisinde.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
WC muhtemelen hocam. Doğadan aldığı için Plagiolepis pygmaea'nın paraziti olan P. xene işçileri de araya karışmış. Sıfırdan kursa o işçiler olmazdı zaten. Veya P. xene kraliçesi de olması lazım koloni içerisinde.
Arkadaş hep wc alınması kolay türleri satıyor zaten teşekkür ederim.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Omewfaruk55

Minör
Üye
Buna ek olarak ben de bir şey söylemek istiyorum. Plagiolepis yüzeye yakın , taş altları gibi yerlere yuvalandığı için WC yapmasi çok kolay bir cins. Zaten uçuşları başlamak üzere bulabilirsin böyle insanlara itibar etmeyin ne satın alın ne de aldırın.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Uzak duralım böyle satıcılardan. Satmak için koloni patlatan adama güven olmaz. Rica ederim.
Buna ek olarak ben de bir şey söylemek istiyorum. Plagiolepis yüzeye yakın , taş altları gibi yerlere yuvalandığı için WC yapmasi çok kolay bir cins. Zaten uçuşları başlamak üzere bulabilirsin böyle insanlara itibar etmeyin ne satın alın ne de aldırın.
Çocukla konuşuyorum şimdi ben başkasından ucuza aldım satıyorum dedi çocuğunda haberi yok foruma konu aç bi baksınlar dedim belki açar.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Evet, kraliçenin yaşı bile belli değil ölür gider elinde kalır koloni. Uçuşlar çoğu ilde başladı bile. Dikkatli ararsan bulursun.
Topluyom ben şuan zaten ama plagiolepis ve tetramorium arıyorum onları bulamadım ondan alacaktım.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Hocam ben etrafta ki kolonileri kontrol ediyorum alate pupaları var en geç 1-2 haftaya Konya'da başlayacağını düşünüyorum.
Kanka meramda gram uçuş hazırlığı yok bir noduslar biraz hareketli sadece bide ben plagiolepis pygmaeaları çok seviyorum ondan alacaktım tetramorium yuvasınıda bulamadım bir türlü messor kaynıyor heryer.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Topluyom ben şuan zaten ama plagiolepis ve tetramorium arıyorum onları bulamadım ondan alacaktım.
Tetramorium uçuşlarının iyice yoğunlaşmasına biraz daha var. Onları bulmak için gece ışıkların altına bak, pheidole ve tetramorium tarzı cinsler akşam ışıklarının altında gündüze göre daha çok bulunur. Plagiolepis içinde plagiolepis kolonilerini tespit et, genelde yuvanın ağzında veya çok yakınında çiftleşiyorlar.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Tetramorium uçuşlarının iyice yoğunlaşmasına biraz daha var. Onları bulmak için gece ışıkların altına bak, pheidole ve tetramorium tarzı cinsler akşam ışıklarının altında gündüze göre daha çok bulunur. Plagiolepis içinde plagiolepis kolonilerini tespit et, genelde yuvanın ağzında veya çok yakınında çiftleşiyorlar.
Valla yoklar hocam mahallemde ki tüm kolonilerin yerini biliyorum besliyorumda arada ama plagiolepis Pheidole ve tetra bulamadım.

Omewfaruk55

Minör
Üye
Kanka meramda gram uçuş hazırlığı yok bir noduslar biraz hareketli sadece bide ben plagiolepis pygmaeaları çok seviyorum ondan alacaktım tetramorium yuvasınıda bulamadım bir türlü messor kaynıyor heryer.
Burada uçuş hazırlıkları var baya , eğer bulursam sana da veririm.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Vallaha yoklar hocam mahallemde ki tğm kolonilerin yerini biliyorum besliyorumda arada ama plagiolepis Pheidole ve tetra bulamadım.
Sen biraz daha açıl etrafa bakmadığın yerlere bak mutlaka vardır. En yoğun karınca bulabileceğin yerlerin başında mezarlık geliyor, orayı da bir dene taş altlarına bak.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Burada uçuş hazırlıkları var baya , eğer bulursam sana da veririm.
Çok güzel olur çok teşekkür ederim.
Sen biraz daha açıl etrafa bakmadığın yerlere bak mutlaka vardır. En yoğun karınca bulabileceğin yerlerin başında mezarlık geliyor, orayı da bir dene taş altlarına bak.
Haziran sonu gibi ormana gidip arayacağım ben yineden erkenden elime geçsin istiyorum ama piyasada güvenilir satıcılar belli onlar harici çok zor bulmak.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Çok güzel olur çok teşekkür ederim.

Haziran sonu gibi ormana gidip arayacağım ben yineden erkenden elime geçsin istiyorum ama piyasada güvenilir satıcılar belli onlar harici çok zor bulmak.
Mezarlığa bakman konusunda ısrarcıyım😂 bu plagiolepis sevdan bizleri de yaktı kavurdu. Bir aydır plagiolepis konuşuyoruz seninle.😅🍫

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Mezarlığa bakman konusunda ısrarcıyım😂 bu plagiolepis sevdan bizleri de yaktı kavurdu. Bir aydır plagiolepis konuşuyoruz seninle.😅🍫
Çok seviyom abi nabim 🥹

Mezarlıkta karınca arasam deli sanmazlar Umarim ama gidicem.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Benim de dönemsel olarak favori cinslerim oluyor.

Ben arada sırada geziyorum sanmazlar merak etme.
Küçük ve hareketli türleri çok seviyorum ben kendi kraliçelerini üretiyorlar işçi sayısı katlanarak artıyor izlemesi çok zevkli önceki plagiolepis pygmaea kolonim öldükten sonra takıntıya döndü bu iş.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Forum listesini daha fazla meşgul etmeyelim son olarak şunu söyleyeyim, şayet küçük ve kendi kraliçelerini kendileri üreten cins/türleri seviyorsan plagiolepis dışında pek çok seçeneğin var, biraz da onlara yönelmeni tavsiye ederim. Mottonu hazırla, giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir.😁🌹