Verscolor L1 bakımı

beacer

Yumurta
Üye
Selamlar Versicolor sling yetiştiriyorum daha önce hiç ağaç türü yetiştirmedim, torfun bir kısmına birkaç damla su damlatınca yeterli oluyo diye araştırmıştım. Bana detaylı bi bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Selamlar Versicolor sling yetiştiriyorum daha önce hiç ağaç türü yetiştirmedim, torfun bir kısmına birkaç damla su damlatınca yeterli oluyo diye araştırmıştım. Bana detaylı bi bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

beacer

Yumurta
Üye
Öldü

beacer

Yumurta
Üye
Nerde hata yapmış olabilirim sizce nemini az verdim o sebepten olmuş olabilir mi tecrübeli birisi varsa yardımcı olursa sevinirim

beacer

Yumurta
Üye
Geçmiş olsun. Bu durumu anlamam için teraryumunun görseli gerekli. Canlı kolay kolay dehidre olamaz. Dayanması muhtemel. Öncelikli tahminim havalandırma eksikliği.
teraryum.jpeg
en üst kısım sineklik gördüğünüz alt kısımlardaki delikler hayvan geçemiyicek kadar büyüklükte aynı şekilde yukardada delikler var tam zıt bölgelerde nemlendirmeyi ChatGPT ye sorarak yaptım bir köşesine 4 5 damla su damlattım ama yetmedi sanırım birde evde klima çalışıyor o da etkilemiş olabilir bir kez daha alıcam versicolor ağaç türü yetiştirmeyi istiyorum çünkü bana eğer versicolor büyütmekte tecrübesi olan birisi varsa detaylı bi şekilde anlatırsa çok mutlu olurum.

beacer

Yumurta
Üye
Havalandırmayı sadece üstten yapmışsın sağ ve sola da iğne ile çok sayıda küçük delik açsaydın.Ben havasızlıktan öldüğünü düşünüyorum.Ayrıca bu türün slingleri hassas olduğundan adult almanızı öneririm.

Buradan bakım hakkında bilgi edinebilirsin
Konu 'Caribena Versicolor Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/caribena-versicolor-bakim-rehberi.26357/
Torfun %60 kadarını nemlendirmelisiniz. Duvarlara ve ağına mutlaka sisleme yapmalısınız diye bir bilgi vermiş ben sadece belirli bi köşesine 4 5 damla damlatıyodum bu sebepten olmuş olabilir mi?

Winnie

Pupa
Üye
Köşeye 4 5 damla bırakmak yetmez versicolorlar nemi severler nem seviyesi 75%-85% olmalı.Büyük ihtimal nemsizliktendir o zaman.

beacer

Yumurta
Üye
Köşeye 4 5 damla bırakmak yetmez versicolorlar nemi severler nem seviyesi 75%-85% olmalı.Büyük ihtimal nemsizliktendir o zaman.
Bana kalırsa delikler yeterliydi tek bişey dikkatimi çekti Death Curl yapmadan önce hiç teraryumdaki pipetlere yani yüksek noktalara çıkmıyordu hep yerdeydi torfun üstünde sabit duruyordu çok az hareket ediyodu.

Winnie

Pupa
Üye
Belki nemli olan noktada kalmaya çalışmış olabilir mi?

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 82196
en üst kısım sineklik gördüğünüz alt kısımlardaki delikler hayvan geçemiyicek kadar büyüklükte aynı şekilde yukardada delikler var tam zıt bölgelerde nemlendirmeyi ChatGPT ye sorarak yaptım bir köşesine 4 5 damla su damlattım ama yetmedi sanırım birde evde klima çalışıyor o da etkilemiş olabilir bir kez daha alıcam versicolor ağaç türü yetiştirmeyi istiyorum çünkü bana eğer versicolor büyütmekte tecrübesi olan birisi varsa detaylı bi şekilde anlatırsa çok mutlu olurum.
dehidrasyondan canlınız ölmüş. O kadar büyük havalandırma ile nem çok çabuk uçar. Çok az nemleme yapmışsınız. Geçmiş olsun

beacer

Yumurta
Üye
dehidrasyondan canlınız ölmüş. O kadar büyük havalandırma ile nem çok çabuk uçar. Çok az nemleme yapmışsınız. Geçmiş olsun
Nemlendirmeyi nasıl yapmalı ve kap biraz büyüktü daha küçük bir yere alsam daha mı iyi olurdu?
Ayrıca ChatGPT gibi kaynaklara sorduğum zaman kulak çöpüyle 3 4 damla diye bilgi veriyorlar %60'ı Torfun yarısı oluyor diye biliyorum.
Haftada kaç kez Nemlendirme, sisleme işlemi yapılmalı ve ısı derecesi ne ölçüde olmalı?
Biraz detaylı bilgi aktarabilirseniz sevinirim.

chapa

Nanitik
Üye
L1 için bu büyüklükte bir kab yeterli olurdu.
Fıratmed Polipropilen Non-Steril İdrar Numune Kabı / 60 mL / Yazılabilir  özel alan / Özel dizayn / Üç Çevrimli

Kapağın üstüne iğneyi ısıtıp delikler açabilirsiniz. Kab 100 ml.

beacer

Yumurta
Üye
Son düzenleme: