2 tane vampir yengeç aldım. Biri dişi biri erkek diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz? Emin olmak istedim. Çünkü bazen yan yana geldiklerinde ufak hamle gibi kıskaç atmaya çalışıyorlar.
Cinsiyet ayrımını bu fotoğraflardan yapamayız aşağıya ekleyeceğim fotoğraf size yardımcı olacaktır. Ayrıca elinizdeki vampir yengeçlerin türü farklı yavru alma ihtimaliniz düşük. Eğer yavru alırsanız bile melez çıkacaktır ki bu tavsiye etmediğimiz birşey.2 tane vampir yengeç aldım. Biri dişi biri erkek diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz? Emin olmak istedim. Çünkü bazen yan yana geldiklerinde ufak hamle gibi kıskaç atmaya çalışıyorlar.
Cinsiyet ayrımı çok zor değil aslında. Ömer Faruk fotoğrafı atmış bende açıklayayım: Erkekte üçgen biçimde olan yapı dişide daha yuvarlak, büyük olur.Cinsiyet ayrımını bu fotoğraflardan yapamayız aşağıya ekleyeceğim fotoğraf size yardımcı olacaktır. Ayrıca elinizdeki vampir yengeçlerin türü farklı yavru alma ihtimaliniz düşük. Eğer yavru alırsanız bile melez çıkacaktır ki bu tavsiye etmediğimiz birşey.
Bilerek farklı tür almıştım. Renk katmaları açısından yavru alıp almamam sıkıntı değil. Peki farklı türler arası uyuşmazlık veya çatışma yaşanır mı ne dersiniz?Cinsiyet ayrımını bu fotoğraflardan yapamayız aşağıya ekleyeceğim fotoğraf size yardımcı olacaktır. Ayrıca elinizdeki vampir yengeçlerin türü farklı yavru alma ihtimaliniz düşük. Eğer yavru alırsanız bile melez çıkacaktır ki bu tavsiye etmediğimiz birşey.
Çok çatışma olacağını sanmam hine de dikkatli olun baktınız birbirlerini çok rahatsız ediyorlar ayırırsınız.Bilerek farklı tür almıştım. Renk katmaları açısından yavru alıp almamam sıkıntı değil. Peki farklı türler arası uyuşmazlık veya çatışma yaşanır mı ne dersiniz?
Yabancı forumlarda hep kavga edip birinin ölümüyle sonuçlandığı yazılmış. Aldığım yerle konuştum bugün inşallah red devil bir dişiyle değiştireceğim.Çok çatışma olacağını sanmam hine de dikkatli olun baktınız birbirlerini çok rahatsız ediyorlar ayırırsınız.
katılıyorum, %75'i hatta 80-85'i karadan oluşan, bitkili bi teraryum çok güzel olur. Direkt torf kullanarak yapabilirsiniz. Araştırmanızı öneririm.Tatlı su yengeci gibi bir paludaryum yapmanıza gerek yok. Karasal alanı arttırırsanız daha iyi olur. Kabuk dönemi haricinde genelde karada bulunuyorlar diye biliyorum
Şuan geçici yerlerindeler bol bitkili bir paladaryum kurmayı düşünüyorum. Paladaryum konusunda çok kararsızım yapıcağım sistemde kara alanı yapıp havuz şeklinde bir kap mı koysam yoksa suyu kara alanı ile katmanlı olarak dizip direk mi döksem siz ne dersinizkatılıyorum, %75'i hatta 80-85'i karadan oluşan, bitkili bi teraryum çok güzel olur. Direkt torf kullanarak yapabilirsiniz. Araştırmanızı öneririm.
Tatlı su yengeci gibi bir paludaryum yapmanıza gerek yok. Karasal alanı arttırırsanız daha iyi olur. Kabuk dönemi haricinde genelde karada bulunuyorlar diye biliyorum
Eğer kabı güzelce gizleyip doğal bi görünüm verebilirsen daha sağlıklı ve uzun vadeli olur. Youtube'da yabancı kaynaklarda çok güzel kurulumlar var.Şuan geçici yerlerindeler bol bitkili bir paladaryum kurmayı düşünüyorum. Paladaryum konusunda çok kararsızım yapıcağım sistemde kara alanı yapıp havuz şeklinde bir kap mı koysam yoksa suyu kara alanı ile katmanlı olarak dizip direk mi döksem siz ne dersiniz