Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Elimde bir camponotus vagus kraliçesi var ve iki buçuk haftadır yumurtlamadı. Mevsimsel olarak kendini durdurduğunu düşünüyorum. Diyapoza nasıl hazırlarım?
Elimde bir camponotus vagus kraliçesi var ve iki buçuk haftadır yumurtlamadı. Mevsimsel olarak kendini durdurduğunu düşünüyorum. Diyapoza nasıl hazırlarım?
Yumurtlayacağını pek düşünmüyorum. Camponotuslarda bildiğim kadarıyla larvalar diyapozu geçirebiliyor. Hâlâ yumurta yoksa, kraliçenin yeni bırakacağı yumurtaların diyapozu sağlıklı şekilde atlatamayacağını düşünüp yumurtlamayı bırakmış olması mümkün. Bu yüzden kraliçeyi broodsuz şekilde diyapoza yatırmak daha mantıklı olabilir. İsterseniz şekerli suyla tekrar 1 haftalık bir deneme yapabilirsiniz. Eğer o hafta içerisinde de yumurtlamazsa, büyük ihtimalle bu sezon artık yumurtlamayacaktır. Aklınıza takılan bir şey varsa şu rehbere de göz atabilirsiniz: https://karincaciftligim.com/threads/kis-uykusu-rehberi-bastan-asagi-literatur-taramasi.33187/