Uzun Zaman Sonra Yeniden

theheadache

Yumurta
Üye
Selam, ben eski nickim ile @Topirak . Uzun zamandır yoktum ve açıkcası akvaryum hariç hobiye ara vermiştim. yanlış hatırlamıyorsam lgs sınavı nedeni ile bırakmıştım. Eski mesajlarda ne kadar baş ağrıttığımı gördüm. Bana katlanan tüm üyelere teşekkürler. 16 Nisan 2022 tarihinde katıldığım bu yer bana çok şey katmıştı şimdi ise yeniden burdayım. Güncel olarak 9 dan 10 uncu sınıfa geçmiş bulunmaktayım. Dönmek güzel. Günlüğüm umarım uzun zamanlı olur.
Şu anda 2 akvaryum ve 2 koloniye sahibim.
Akvaryumlarla başlayalım.
WhatsApp Image 2026-07-29 at 03.44.07.jpeg
WhatsApp Image 2026-07-29 at 03.44.08.jpeg
WhatsApp Image 2026-07-29 at 03.44.09.jpegWhatsApp Image 2026-07-29 at 03.44.08.jpegj.jpeg

ö.jpeg
Akvaryum 80 litre tetra markanın hazır seti fakat sadece tank ve ışık setin gerisi şelale fitre ve yaz olduğu için ısıtıcıyı çıkardım.
Canlı olarak 2 adet genç melek balığı,biraz endler lepistes kırması yavrularım,rasboralar,leopar vatoz mevcut. Birazda salyangoz var.

Bitki olarak bazı küçük türler var ama genel olarak sadece eledoa diyebiliriz onlar daha çok hayatta kalmaya çalışıyor.

Dekorasyon olarak kayalar ve büyük bir kök var.

Zemin ise aklınıza ne gelirse var ama genel olarak dere kumu.

Aynı zamanda bakteri kültürü halen ilk kurduğum akvaryumunki bazıları hatırlayabilir.

mo.jpeg
Bu tank mecburi kuruldu.

Arkadaşın adı Jimmy, akrabalarımdan biri bakamamış aniden bana getirdiler elimden anca bu 8 litrelik tank geldi maalesef başka seçenek yoktu bende istemezdim.
Pek bir olayı yok tankın hava veriyorum filtrasyon gibisinden bir şeyler olsun diye o kadar.
Kolonilerime gelirsek ise durum aşağıda.
k.jpegoub.jpeg
İkiside aynı gün bulundu maalesef birinin daha pupası bile yok diğerinin işçisi çıktı. Camponotus cinsi karıncalarımı buldum ama o aralar tüpüm yoktu birini kavanoza nemli bir pamukla diğerini tüpümsü bir cisime koydum sonuç böyle. İşçiler çıktığından beri bir kez besleme yaptım 1 gün oldu sanırsam. Tavuk göğsü ve şekerli su verdim durumlar iyi gibi o pamuk artıkları transfer kaynaklı.

Gelişmeleri paylaşacağım.

Ensotr

Yumurta
Üye
anlış hatırlamıyorsam lgs sınavı nedeni ile bırakmıştım. Eski mesajlarda ne kadar baş ağrıttığımı gördüm. Bana katlanan tüm üyelere teşekkürler. 16 Nisan 2022 tarihinde katıldığım bu yer bana çok şey katmıştı şimdi ise yeniden b
Selam, ben eski nickim ile @Topirak . Uzun zamandır yoktum ve açıkcası akvaryum hariç hobiye ara vermiştim. yanlış hatırlamıyorsam lgs sınavı nedeni ile bırakmıştım. Eski mesajlarda ne kadar baş ağrıttığımı gördüm. Bana katlanan tüm üyelere teşekkürler. 16 Nisan 2022 tarihinde katıldığım bu yer bana çok şey katmıştı şimdi ise yeniden burdayım. Güncel olarak 9 dan 10 uncu sınıfa geçmiş bulunmaktayım. Dönmek güzel. Günlüğüm umarım uzun zamanlı olur.
Ekli dosyayı görüntüle 85966
Ekli dosyayı görüntüle 85967
Ekli dosyayı görüntüle 85968Ekli dosyayı görüntüle 85969

Ekli dosyayı görüntüle 85970
Akvaryum 80 litre tetra markanın hazır seti fakat sadece tank ve ışık setin gerisi şelale fitre ve yaz olduğu için ısıtıcıyı çıkardım.
Canlı olarak 2 adet genç melek balığı,biraz endler lepistes kırması yavrularım,rasboralar,leopar vatoz mevcut. Birazda salyangoz var.

Bitki olarak bazı küçük türler var ama genel olarak sadece eledoa diyebiliriz onlar daha çok hayatta kalmaya çalışıyor.

Aynı zamanda bakteri kültürü halen ilk kurduğum akvaryumunki bazıları hatırlayabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 85971
Bu tank mecburi kuruldu.

Arkadaşın adı Jimmy, akrabalarımdan biri bakamamış aniden bana getirdiler elimden anca bu 8 litrelik tank geldi maalesef başka seçenek yoktu bende istemezdim.
Pek bir olayı yok tankın hava veriyorum filtrasyon gibisinden bir şeyler olsun diye o kadar.
Ekli dosyayı görüntüle 85972Ekli dosyayı görüntüle 85973
İkiside aynı gün bulundu maalesef birinin daha pupası bile yok diğerinin işçisi çıktı. Camponotus cinsi karıncalarımı buldum ama o aralar tüpüm yoktu birini kavanoza nemli bir pamukla diğerini tüpümsü bir cisime koydum sonuç böyle. İşçiler çıktığından beri bir kez besleme yaptım 1 gün oldu sanırsam. Tavuk göğsü ve şekerli su verdim durumlar iyi gibi o pamuk artıkları transfer kaynaklı.

Sanctus gibi geldi bana

yücehayvanat

Media
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 85966
Ekli dosyayı görüntüle 85967
Ekli dosyayı görüntüle 85968Ekli dosyayı görüntüle 85969

Ekli dosyayı görüntüle 85970

Ekli dosyayı görüntüle 85971
Bu tank mecburi kuruldu.

Ekli dosyayı görüntüle 85972Ekli dosyayı görüntüle 85973

Hobiye tekrar başlamanız güzel bir seçim olmuş ben akvaryumla, alakalı bir yorum yapamam ama karıncalar çok güzel görünüyorlar ayrıca altcinsleri tanaemyrmex(?) , yumurtlamayan kraliçe için yumurtlayan koloniden larva veya pupa alıp yumurtlamayan kraliçeye verebilirsiniz