uygun fiyatlı Formikaryum nasıl yapılır?

hzUlukan

Larva
Üye
Düşük bütçe ile formikaryum nasıl yapılır veya uygun fiyata nasıl formikaryum bulabilirim?
ekteki gibi bir formikaryum olmasını tercih ederim

Ekli dosyalar

• formikaryum.jpg
    formikaryum.jpg
    6.1 KB · Görüntüleme: 58

Tito

Yumurta
Üye
Öncelikle bir inşaat malzemeleri satan bir yerden ytong almalı ve daha sonra bir camcı dan ytong a göre cam kestirmeli ve son olarak burası çok önemli karınca çiftliği YouTube kanalındaki videoyu izleyerek mükemmel bir şekilde o formikaryumu yapabilirsin. 👍

tunusdd

Yumurta
Üye
Düşük bütçe ile formikaryum nasıl yapılır veya uygun fiyata nasıl formikaryum bulabilirim?
Karınca türü küçükse ytongu delebilirler firarlsr olur eger o kdr kucuk degillerse ytong nemlendirme acisindan harika olur yaninada bir outworld cekersin :)

NOVAS34

Yumurta
İlklerden
Üye
Ytong kullanabilirsin hem istediğin gibi içinide düzenlersin odacıkları falan.ytongun üstünede camcıdan uygun cam kestirirsin.ytong nemide guzel emdiği için çok rahat bir şekilde bakabilirsin, ama küçük türlerde kacma ihtimali olabilir ozmanda camı ytonga yapıştırabilirsin.

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Öncelikle bir inşaat malzemeleri satan bir yerden ytong almalı ve daha sonra bir camcı dan ytong a göre cam kestirmeli ve son olarak burası çok önemli karınca çiftliği YouTube kanalındaki videoyu izleyerek mükemmel bir şekilde o formikaryumu yapabilirsin. 👍
Camcıdan bir cam alıp veya pleksi alıp.
Çok ucuza da bir ytong alıp çok güzel iş çıkarabilirsiniz.

hocam ytong kolay kırılabilen bir malzeme değil mi, sıkıntı olmaz mı ve ytongu delip delemeyeceklerini nasıl bilebiliriz

Tito

Yumurta
Üye
hocam ytong kolay kırılabilen bir malzeme değil mi, sıkıntı olmaz mı ve ytongu delip delemeyeceklerini nasıl bilebiliriz
Evet ztn karincalarda iyi bakilmadigi veyahut alan koloniye küçük gelmeye başladığında. birçok karınca türü kazıp kacabiliyor bu nedenle etrafinada cam veya sert bir malzemeden bir kap yapmanı öneririm

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Evet ztn karincalarda iyi bakilmadigi veyahut alan koloniye küçük gelmeye başladığında. birçok karınca türü kazıp kacabiliyor bu nedenle etrafinada cam veya sert bir malzemeden bir kap yapmanı öneririm
teşekkür ederim hocam kaydettim.

EgzotikHane

Yumurta
Üye
Ben de hazır kap vardı onu zar zor bir şekilde delmiştim sonra o kabın ölçüsünü alıp bodrumda ytong çalmıştım neyseki alt komşumuz görmedi (yönetici) en ucuz yol bu gibi yani ytong ama bana kalırsa 3d formicariumlar daha iyidir ytongdan.

TİGİN

Yumurta
Üye
Camı çok pahallıya satıyorlar onun yerine şeffaf pleksi levha kullanabilirsin.

metehanorhann

Yumurta
Üye
tuğkan abinin videosunda ki gibi ytongtan formikaryum yapsak havalandırmaya ihtiyaç var mıdır acaba havalandırmayı nasıl sağlıcaz ?