Yabancı forumlarda araştırma yaparken bir uygulama buldum. Bence Türkiye’de ne kadar fazla kullanılırsa ihtiyacı olan insanlar o kadar yararlanabilir. Uygulamanın adı Antscout. Uygulamaya herhangi bir karınca veya kraliçenizin fotoğrafını atıyorsunuz, AI inceleyip tahmini bir sonuç veriyor. Bulunduğunuz konuma göre alt tür konusunda genelde tam çıkarım yapamıyor ama genel tür olarak gayet başarılı geldi bana. Bugün sokakta birkaç işçide denedim, güzel tahmin ediyor ve mesela büyük bir koloniniz varsa çekip atarsanız kaç karınca olduğunu sayabiliyor.
Onun dışında en önemlisi, diyelim ki bir kraliçe buldunuz, “uçuş takvimi” diye bir bölüm var. Oraya fotoğrafı koyuyorsunuz, türü yazıyorsunuz, konumu veriyorsunuz. Bulduğunuz saat gibi bilgileri verince uygulama kendi içine kaydediyor. Diğer kullanıcılar buradan bilgi alabiliyor ve uygulama güncel olarak geliştiriliyor.
Bunlar dışında her karınca ve her alt türün farklı bir yeri var, hepsini tek tek inceleyebiliyorsunuz. Fotoğraf vb. her şeyi içeriyor. Sadece uygulamayı aşırı yararlı bulup beğendiğimden paylaşmak istedim.
Onun dışında en önemlisi, diyelim ki bir kraliçe buldunuz, “uçuş takvimi” diye bir bölüm var. Oraya fotoğrafı koyuyorsunuz, türü yazıyorsunuz, konumu veriyorsunuz. Bulduğunuz saat gibi bilgileri verince uygulama kendi içine kaydediyor. Diğer kullanıcılar buradan bilgi alabiliyor ve uygulama güncel olarak geliştiriliyor.
Bunlar dışında her karınca ve her alt türün farklı bir yeri var, hepsini tek tek inceleyebiliyorsunuz. Fotoğraf vb. her şeyi içeriyor. Sadece uygulamayı aşırı yararlı bulup beğendiğimden paylaşmak istedim.
Moderatör tarafında düzenlendi: