Üvey anne kabulü

Ayberkfb

Minör
Üye
1 hafta önce yaşayan aphegonagaster kraliçemin bugün öldüğünü gördüm. 1–2 ay önce bulduğum, yumurtlayıp yumurtlayıp yumurtasını yiyen kraliçe ile diğer tüpü birleştirdim. Tahminleriniz neler?IMG_20251216_211219.jpgIMG_20251216_211613.jpg

ants123

Larva
Üye
Daha önce deneyimleyen duymadım. İnternet üzerinde yerli yabancı kaynaklarda da cevap bulamadım. Tek bildiğim multiqueen olan türlerde tek kraliçe ölürse sorun olmaz ama tek kraliçe kabul eden türlerde kraliçe ölürse işçiler ömürlerinin sonuna kadar hep yaptıkları şeyi yaparlar ve son işçi de ölünce koloni ölmüş olur.
Yapabileceğiniz en mantıklı şeyi yapmışsınız. Konuyla ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Ayberkfb

Minör
Üye
İlk başlarda işçiler kraliçenin tüpüne gidip duruyorlardı. İki işçi, kraliçenin anteninden ve ayağından tutup kendi tüplerine sürükledi. Orada 1–2 işçi saldırır gibi oldu ama kraliçe onların abdomenini ve ayaklarını koparıp kurtuldu. Şu an herhalde kabul ettiler. Pamuğun yanında duruyorlar, beraberler; ama bazen kraliçe eski tüpüne gidip geliyor.

ants123

Larva
Üye
Adınıza sevindim. Umarım ilerleyen süreçte de taşkınlık çıkarmazlar. Merakla takipteyim 😊