Tabikide besleyebilirsin kıyma,haşlanmış yumurta,pişmiş tavuk eti,sucuk bunları kullansan kolonin gene protein alır fakat un kurdundaki kadar protein alamazlar.Arkadaşlar un kurtsuz kraliçe bakabilir miyiz. Mesela alternatif şeyler deneyerek köpek maması, balık yemi, kıyma, tavuk eti, yumurta, tuzsuz peynir falan deneyen var mı? Lütfen yazar mısınız.
denedim. messorlar sadece tohumla yaşıyor ama gelişim çok yavaş oluyor. canlı yem almanı öneririm, eğer un kurtları mideni bulandırıyosa bufalo kurduda alabilirsin. küçücükler böcekleride küçücük.Arkadaşlar un kurtsuz kraliçe bakabilir miyiz. Mesela alternatif şeyler deneyerek köpek maması, balık yemi, kıyma, tavuk eti, yumurta, tuzsuz peynir falan deneyen var mı? Lütfen yazar mısınız.
Hocam aile evinde besleyenler için tavsiyeniz varmı?denedim. messorlar sadece tohumla yaşıyor ama gelişim çok yavaş oluyor. canlı yem almanı öneririm, eğer un kurtları mideni bulandırıyosa bufalo kurduda alabilirsin. küçücükler böcekleride küçücük.
Saydığınız besinlerin hiçbirisi canlı yemin yerini tutmaz. Uzun vadede koloniyi öldürür.Tabikide besleyebilirsin kıyma,haşlanmış yumurta,pişmiş tavuk eti,sucuk bunları kullansan kolonin gene protein alır fakat un kurdundaki kadar protein alamazlar.
Bunun kaynağı ne mesela, hangi türler canlı yem olmadan yaşayabiliyor? Merak ettiğimden soruyorum. Varsa böyle bir kaynak bende bakayım.Canlı yemin yerini tutma olayı ve karıncaların diyeti türden türe değişiklik göstermektedir. Mesela bazı messor türleri sırf tohumla beslenebilirken bazıları beslenemiyor. Bu yüzden net bir şey söylemek doğru olmaz. @Poytar daha detaylı bilgi verecek olursa daha net bir bilgi verilip karar alınabilir.
Hocam tavsiyem gizlice bufalo ve ya unkurdu bakmanız olur zaten çok bi ihtiyaçları bakımları yok haftada bir yeşillik verin bi çekmece ve ya dolapta saklayın karıncalara hevesiniz varsa canlı yem şart un kurdu kendi başına çok sağlıklı olmuyor o yüzden bufalo tavsiye ederim hem çok çabuk böcek olup üremiyorlarda.Hocam aile evinde besleyenler için tavsiyeniz varmı?
Discord üzerinden aldığım yabancı kaynaklar var, hepsini tam olarak bilmiyorum.Bunun kaynağı ne mesela, hangi türler tohum olmadan yaşayabiliyor? Merak ettiğimden soruyorum. Varsa böyle bir kaynak bende bakayım.
Ben daha önce hiç öyle bir şey duymadım. O yabancıları ben de biliyorum. Evet tükettikleri tohum miktarı değişkenlik gösteriyor ancak canlı yem olmadan yaşayabilen hiç duymadım.Discord üzerinden aldığım yabancı kaynaklar var, hepsini tam olarak bilmiyorum.
Benim geçen sene sonbahar uçuşundan bulduğum 3 kraliçe şuana kadar sadece tohum ve şekerli suyla beslendi bi sağlık sorunları olmadı yavaş geliştiler sadece bende daha yeni canlı yem temin edip vermeye başladım yavaş geliştikleri için ama şuana kadar sadece tohumla yaşıyolardı.Ben daha önce hiç öyle bir şey duymadım. O yabancıları ben de biliyorum. Evet tükettikleri tohum miktarı değişkenlik gösteriyor ancak canlı yem olmadan yaşayabilen hiç duymadım.
Diğer yazılarda söylediğim gibi bunu simüle etmek zor, yani kendi kendinize sadece tohumla yaşayıp yaşamayacaklarını anlamanız oldukça zor bu yüzden doğayı incelemelisiniz. Doğada her canlı miktarı değişkenlik gösterse de canlı yem ile beslenir. Doğada beslendikleri için burda da beslemelisiniz.Benim geçen sene sonbahar uçuşundan bulduğum 3 kraliçe şuana kadar sadece tohum ve şekerli suyla beslendi bi sağlık sorunları olmadı yavaş geliştiler sadece bende daha yeni canlı yem temin edip vermeye başladım yavaş geliştikleri için ama şuana kadar sadece tohumla yaşıyolardı.
%98 oranında tohum tüketen bir tür vardı sanırım, onlardan bahsediyorum. Ben bir bakayım.Ben daha önce hiç öyle bir şey duymadım. O yabancıları ben de biliyorum. Evet tükettikleri tohum miktarı değişkenlik gösteriyor ancak canlı yem olmadan yaşayabilen hiç duymadım.
Mesajın sonunu okumadınmı?Saydığınız besinlerin hiçbirisi canlı yemin yerini tutmaz. Uzun vadede koloniyi öldürür.
Suan kaç işçiler. bana detaylı söyler misin yaşadıklarını bakımlarını falan.Benim geçen sene sonbahar uçuşundan bulduğum 3 kraliçe şuana kadar sadece tohum ve şekerli suyla beslendi bi sağlık sorunları olmadı yavaş geliştiler sadece bende daha yeni canlı yem temin edip vermeye başladım yavaş geliştikleri için ama şuana kadar sadece tohumla yaşıyolardı.
Mesajınızda bunları da verebilirsiniz ama un kurdu kadar protein alamazlar ı kast etmişsiniz. Önerdiğiniz gıdalar arasında sucuk gibi işlenmiş gıdalar var, ben de bunların canlı yemin yerini tutamayacağını ve devamlı verilmemesini söyledim. Sanırım okumayan yada mantığı kuramayan sizsiniz.Mesajın sonunu okumadınmı?
Dediğim gibi tohum tüketme miktarı değişkenlik gösterebilir ancak asla %100 olmaz.%98 oranında tohum tüketen bir tür vardı sanırım, onlardan bahsediyorum. Ben bir bakayım.
Şuan protein verdikten sonra 18-20 ve medialar var bundan önce 10 işçilerdelerdi ve medialar yoktu sadece tohumla beslerken kraliçe ilk işçisini çıkardığında muhabbet kuşu yemi tohumlarının kabuklarını elimle soydum öyle verdim çünkü normal şekilde kırmaya güçleri yetmemişti ek olarak haftada 1 ballı su veriyodum kulak çubuğunun pamuklu kısmıyla bu şekilde 10 işçiye ulaştılar ama bunda sonbahar kraliçeleri olmaları ve ya sadece tohumla beslemem etken olabilir diye şuan canlı yem temin ettim veriyorum çünkü gelişimleri cidden yavaştı 26-28 derecede durdukları halde.Suan kaç işçiler. bana detaylı söyler misin yaşadıklarını bakımlarını falan.