Üniversite

ys_incemen

Larva
Üye
Ne oldu beyler nereye yerleşmişsiniz?
Bir çok arkadaşım açıkta kalmış umarım öyle bir sorun yaşamamışsınızdır. Hepinize geçmiş olsun .

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Ne oldu beyler nereye yerleşmişsiniz?
Bir çok arkadaşım açıkta kalmış umarım öyle bir sorun yaşamamışsınızdır. Hepinize geçmiş olsun .
Evet, çoğu kişi açıkta kalmış. Şahsen arkadaşımda açıkta kalmış. Bende bu sene tercihlerimi yapmadım. Aslında birazdaha araştırdığımda tutan üniversitelerin benim kariyer hedefime uygun eğitim ağırlığı vermediğini öğrendim. Birazdaha çabalayıp bu sene izmir veya kayseriyi tutturma hedefim var. Tabii 27 tayfanın 28 maarifinden korkması ve daha çok çalışması, yığılma, obp, kontenjan düşürmeler, mezun tayfa dertlerini atlatırsam inşallah üniversiteli olabileceğim. 😀

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Moleküler biyoloji ve genetiğe yerleştim. Bakalım hayırlısıyla başlayacağız bu sene üniversiteye.

EgeOzer

Larva
Üye
Bana da İKÇÜ Makine Mühendisliği geldi.

Normalde hedefim Ankara'ydı ve bütün tercihlerimi Ankara üzerine yapmıştım. Hatta en yakın arkadaşımla birlikte gitmeyi planlıyorduk. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve istediğim kalitede üniversiteler gelmeyince listeme İzmir'i de ekledim. Arkadaşım ise Diş Hekimliği ve Eczacılık yazıp kalan tercihleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile doldurmuştu. Benim İzmir yazdığımı duyunca "Nasıl olsa gelmez" düşüncesiyle listesine İKÇÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğini de eklemiş.

Şansımıza ikimiz de aynı okulu kazandık. Normalde Dokuz Eylül Üniversitesi gelmediği için biraz üzülmüştüm ama arkadaşımdan bu güzel haberi alana kadar... Aynı şehirde olma olasılığımızı bile tamamen silmişken; onun 21., benim ise 17. tercihimle aynı üniversiteye yerleşmemiz gerçekten inanılmaz bir tesadüf oldu.

Umarım sizlerin de böyle güzel haberleri vardır, kazanan herkesi tebrik ederim. İstediği sonucu alamadığını veya başarısız olduğunu düşünen arkadaşlar da lütfen kendilerine haksızlık etmesinler. Sonuçta çabalamak ve o sınava girecek cesareti göstermek de büyük bir başarıdır; inanın birçok insan buna cesaret bile edemiyor.

Umarım her şey gönlünüzce olur.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
İstediğim bölümdü tam. Hangi üniversite tuttu hocam? Hayırlı olsun şimdiden.
Şehir dışına çıkmak istemiyordum o yüzden Konya/Necmettin yazmıştım o da geldi. Çok yüksek değildi sıralaması geçen sene benim sıralamamla baya fark da vardı arasında. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Seneye sen de istediğin üniyi kazanırsın umarım.