Un Kurtlarının Kontrolsüz ve Fazla Çoğalmasının Çözümü Hk.

Any

Yumurta
Üye
Merhaba, elimde yaklaşık 150 un kurdu ve 3 tane karınca kolonim var. Her koloniye 10 günde bir un kurdu veriyorum. Bu yüzden elimdeki un kurtları kolonilerle aşırı fazla geliyor ve hızlıca çoğalmaya devam ediyorlar. Ayrıca YKS’ye hazırlandığım için un kurtlarıyla ilgilenemiyorum. Bu sorunu çözmek için 2 fikrim var:

1. Un kurtlarını buzdolabında dondurup saklamak.

2. Un kurtlarını kurutup toz hâline getirerek yem ve yataklık derdinden kurtulmak.
(Sorularımda 2. fikir üzerine daha çok duracağım, çünkü annemin un kurtlarını buzdolabında saklamak fikrine olumlu bakacağını zannetmiyorum.)

Sizlere bu konu hakkında birkaç soru sormak istiyorum:
1-) Yukarıda bahsettiğim fikirler pratik olarak mantıklı mı?
2-) Bu fikirlerimi uygularsam koloniler bundan etkilenir mi?
3-) 2. fikirdeki un kurtlarını nasıl kurutabilirim?
4-) Un kurtlarını kuruttuktan sonra bunları karıncalara yem olarak nasıl verebilirim? (Toz hâlinde vermek çok mantıklı gelmiyor.)
5-) Bu fikirler yerine yapabileceğim daha iyi bir fikriniz var mı?

eymenensar

Yumurta
Üye
Yani kurutmak için un kurtlarını kaynatarak toplu ve hızlı ölüm yapın, sonra fırınlayın ve blender dan geçirin yada havanda dövün. Ama protein oranları azalabilir diye düşünüyorum.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Karıncalar katı gıdayı tüketemezler, kurutulmuş un kurdu boşa gider.
Kurutmak için freeze-drying yöntemi kullanılıyor. Farklı yöntemler kurumadan önce küflenmelerine sebep olur muhtemelen.
Kurtlarınızı 2 partiye ayırıp sadece yemek verin.
Böcek, pupa veya larva şeklinde ayırmayın.
Doğan kurtlar pupaların ve yumurtaların bir kısmını yerler bu nedenle verim düşer.
Elinizdeki un kurdu sayısı dengelenir.
Dondurma işe yarar bir seçenek fakat un kurdu konusunda bu kadar çekingen olmanız gerekiyorsa bittiklerinde tekrar almanız zor olur.
Tabii elinizdekiler bitene kadar bir ömür geçer gibi geliyor şimdiki hesapla.
Lakin koloni büyümeye başladığında o besleme katlanarak artıyor.