Un Kurtlarım Kötü Kokuyor

Savas

Yumurta
Üye
merhaba, un kurtlarım ilk geldiklerinde mükemmel durumdalardı ancak patates verdikten sonra çok kötü bir koku oluşuyor ve yataklık ıslak ıslak oluyor. Ne yapmalıyım?

Ünal

Yumurta
Üye
Kapağı açık olmalı ve patatesi bir günden fazla tutmamalısın

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Patatesi istediğiniz kadar tutabilirsinz fakat kabuklu yüzü yatklığa bakmalı yataklığınızın nemlenmemesi gerekiyor yani kapağı açık bir şekilde bakmalısınız bu sayede koyduğunuz besinler çürümeye değil kurumaya başlarlar sirkülasyon çok önemli

Zwecklos

Yumurta
Üye
Yataklıkta beyaz un kullanmayın. Yataklığın nemli olan kısımlarını ayırmanızı tavsiye ederim. yaz aylarındayız çok mite oluşumu söz konusu oluyor şahsen patates ve havucu sabah koyup akşam alıyorum. Bir de yataklığınız uzun süre beklediyse koku ondan da olabilir değiştirmenizde fayda var.

Savas

Yumurta
Üye
O zaman kurtları çöpe atıp yenisini sipariş vereyim ve bundan sonra çok dikkat edeyim. Çoğu ölmüş veya çürümüş. Kim bilir kaç euro harcadım bu un kurtlarına.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Ölenleri ayıkla yeni yataklık koyup devam bence

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam un kurdu böcekleri ne kadar temizlerseniz temizleyin. İğrenç kokuyorlar. Yapacak pek bir şey yok. Ben ne kadar temizlesem bile kapaklarını açtığımda yataklıktan buram buram koku geliyor.

AsEtAxT

Nanitik
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
O zaman kurtları çöpe atıp yenisini sipariş vereyim ve bundan sonra çok dikkat edeyim. Çoğu ölmüş veya çürümüş. Kim bilir kaç euro harcadım bu un kurtlarına.
Çöpe atmak yerine doğadaki kolonilere verebilirsin tabi istersen

Savas

Yumurta
Üye
Hocam un kurdu böcekleri ne kadar temizlerseniz temizleyin. İğrenç kokuyorlar. Yapacak pek bir şey yok. Ben ne kadar temizlesem bile kapaklarını açtığımda yataklıktan buram buram koku geliyor.
Benimkiler koksa bile çürüyorlar hemencecik ve yataklık donuyor