Un kurtlarım hk

Cann

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1 ay önce 200 adet mikro un kurdu aldım. İçlerinde 10-15 tane de yetişkin un kurdu vardı. Fazla karınca kolonim olmadığı için yavaş büyümelerini istiyorum, bu yüzden yaklaşık 2 haftada bir besliyorum. Yataklık olarak yalnızca yulaf kullanıyorum; yulafı biraz öğüterek hazırladım.

Bugün ilk pupayı gördüm ve onu ayrı bir kutuya aldım. Ancak dokunduğumda hiçbir şekilde hareket etmiyordu. Bu normal midir, yoksa ölmüş olabilir mi? Eğer ölmüşse sebebi ne olabilir?

Ayrıca uyguladığım besleme şekli uygun mu? Yataklık olarak sadece öğütülmüş yulaf kullanmam yeterli olur mu? Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_5911.jpeg
    IMG_5911.jpeg
    126.4 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_5909.jpeg
    IMG_5909.jpeg
    92.8 KB · Görüntüleme: 5

İlyas16

Majör
Üye
Yaklaşık 1 ay önce 200 adet mikro un kurdu aldım. İçlerinde 10-15 tane de yetişkin un kurdu vardı. Fazla karınca kolonim olmadığı için yavaş büyümelerini istiyorum, bu yüzden yaklaşık 2 haftada bir besliyorum. Yataklık olarak yalnızca yulaf kullanıyorum; yulafı biraz öğüterek hazırladım.

Bugün ilk pupayı gördüm ve onu ayrı bir kutuya aldım. Ancak dokunduğumda hiçbir şekilde hareket etmiyordu. Bu normal midir, yoksa ölmüş olabilir mi? Eğer ölmüşse sebebi ne olabilir?

Ayrıca uyguladığım besleme şekli uygun mu? Yataklık olarak sadece öğütülmüş yulaf kullanmam yeterli olur mu? Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Yataklık konusunda bilgim yok hocam ama üretim yapmayacaksanız, un kurtlarını az beslemek yerine gelişimlerini yavaşlatmak için direkt buzdolabına veya evin çok soğuk bir yerine koyabilirsiniz. Pupanın hareket etmemesi de canlı olmadığının belirtisi olabilir. Bunun nedeni kuruma veya sağlıklı bir pupa aşaması geçirememesi olabilir.

erdemis21

Larva
Üye
Hocam pupanın karnına hafif baskı uygulayın alt tarafını sallar eğer sallamazsa ölmüş olabilir.