Un kurtlarım hakkında sorun

yağızalp

Media
Üye
Un kurtlarımı beslemeyi unutmuşum; bir buçuk hafta aç kalmışlar. Ölümler fazla, hareketleri çok yavaşlamış. Sıcaklık aslında iyi ama nedenini anlamadım, besleyemediğim için mi oldu?
Şimdi onlara havuç verdim. Ölümler genelde küçük kurtlarda oluyor. Bir iki tane ikiye bölünmüş ve siyahlaşmış, bir iki tane de cesedi normal kalmış kurt görüyorum. Ayrıca küçük kurtların yemek borusu gibi bir yeri, şeffaf gövdenin içinde siyah gözüküyor.

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Un kurtlarımı beslemeyi unutmuşum; bir buçuk hafta aç kalmışlar. Ölümler fazla, hareketleri çok yavaşlamış. Sıcaklık aslında iyi ama nedenini anlamadım, besleyemediğim için mi oldu?
Şimdi onlara havuç verdim. Ölümler genelde küçük kurtlarda oluyor. Bir iki tane ikiye bölünmüş ve siyahlaşmış, bir iki tane de cesedi normal kalmış kurt görüyorum. Ayrıca küçük kurtların yemek borusu gibi bir yeri, şeffaf gövdenin içinde siyah gözüküyor.
Beslediğiniz kutunun fotoğrafını atar mısınız?

eyup710

Nanitik
Üye
Un kurtları yamyamdır. Aç kaldıklarında birbirlerini yemiş olabilirler.

yağızalp

Media
Üye
Bu kutuda besliyorum baya bir havalandırma deliği var ama gözükmüyor kapağını kaybettim kutunun

Ekli dosyalar

• 20260411_214922.jpg
    20260411_214922.jpg
    38.8 KB · Görüntüleme: 5
  • 20260411_214925.jpg
    20260411_214925.jpg
    46.2 KB · Görüntüleme: 5

yağızalp

Media
Üye
Zemin çok derin olmuş. Muhtemelen boğulup ölüyorlar. Benim tavsiyem yulaf kullanmanız.
Birtek mısır unu ve galeta bulabildim galeta da alırım yeni bir kutuya geçiririm

Bu hafta içi yapabilirim bu sürede sorun olurmu yani hemenmi yapmalıyım

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Birtek mısır unu ve galeta bulabildim galeta da alırım yeni bir kutuya geçiririm

Ben sadece yulaf kullanıyorum, işe yarıyor.

Yani belki ölümler devam edebilir.

yağızalp

Media
Üye

eyup710

Nanitik
Üye

Yataklığı elekten geçirin,un kurtların ayırın yataklığın yarısını alın diğer yarısını saklayın ilerde kullanırsınız ve kaba kurtları ekleyin. Yataklık ince tanecikli olduğu için nefes alamıyorlar,şimdilik işinizi görür.

yağızalp

Media
Üye
Yataklığı elekten geçirin,un kurtların ayırın yataklığın yarısını alın diğer yarısını saklayın ilerde kullanırsınız ve kaba kurtları ekleyin. Yataklık ince tanecikli olduğu için nefes alamıyorlar,şimdilik işinizi görür.
Tamamdır sabah halledeceğim şu anda meşgulüm onlarda bir can en kısa zamanda hallederim