Un kurtlarım çıkmadı

armagankaya

Media
Üye
Hocalarım merhaba. Ben un kurtlarımı döngüye sokmuştum fakat yaklaşık 1,5–2 ay olmasına rağmen un kurtlarım olmadı. Bayağı bir ergine sahibim fakat hiç un kurdu yok. Önceki döngülerimde hep oluyordu, şu an olmadı. Bir bilginiz varsa yazabilirsiniz. İyi hobiler dilerim.

Ekli dosyalar

• IMG_20260124_021324.jpg
    IMG_20260124_021324.jpg
    46.8 KB · Görüntüleme: 16

ants123

Pupa
Üye
Yumurta kabı yok. Üremeleri için içinde yumurta kabı ya da ona benzer girintili çıkıntılı bir yapı olmalı.

ants123

Pupa
Üye
Var zaten hocam; ilk defa yapmıyorum, birçok kez yaptım ama bunlardan çıkmadı.
Eklediğiniz görselde saklanacak alan göremedim. Saklanacak alan sağlayıp sıcaklığı vesaire de uygun değerde tutuyorsanız un kurdunu satın aldığınız yeri gözden geçirin. Ora da öncekilerle aynıysa hepsinin aynı cinsiyet olmasından başka ihtimal kalmıyor 😅

armagankaya

Media
Üye
Eklediğiniz görselde saklanacak alan göremedim. Saklanacak alan sağlayıp sıcaklığı vesaire de uygun değerde tutuyorsanız un kurdunu satın aldığınız yeri gözden geçirin. Ora da öncekilerle aynıysa hepsinin aynı cinsiyet olmasından başka ihtimal kalmıyor 😅
Valla hocam, ben anlamadım. Önceden satışını bile yapıyordum, azaltmak için; ama şu an çıkmadı. Biraz daha havuç verdim, bakacağız artık.

Oyilanci

Nanitik
Üye
Hocam hiç ciftlestiklerini gördünüz mü, çünkü belkide hocamin dediği gibi hepsi aynı cinsiyettedir. Yada biraz daha bekleyin benimkilerde çok uzun sürmüştü bı ara

omereymenc

Media
Üye
Valla hocam, şöyle bir ay daha bekleyeyim; belki çıkar.
Oda sıcaklığı düşükse hem yumurtalar geç çıkacaktır, hemde mikrolar geç gelişecektir belki bundan dolayı görmemişsinizdir yada eğer bu böcekler daha önce defalarca çiftleşip defalarca yumurtladıysa tekrar yumurtlama kapasiteleri düşük oluyor kimileri ömürlerini dolduruyor. Belki ondan dolayı da mikro görememiş olabilirsiniz. Ben ilk üretim yaptığım böceklerden 400-500 mikro elde ettim sonra aynı kapta, aynı sürede 30-40 mikro vardı.

armagankaya

Media
Üye
Oda sıcaklığı düşükse hem yumurtalar geç çıkacaktır, hemde mikrolar geç gelişecektir belki bundan dolayı görmemişsinizdir yada eğer bu böcekler daha önce defalarca çiftleşip defalarca yumurtladıysa tekrar yumurtlama kapasiteleri düşük oluyor kimileri ömürlerini dolduruyor. Belki ondan dolayı da mikro görememiş olabilirsiniz. Ben ilk üretim yaptığım böceklerden 400-500 mikro elde ettim sonra aynı kapta, aynı sürede 30-40 mikro vardı.
Hocam, bunları yeni satın aldım. Un kurduydu; bayağı bir süre geçti, zaten yaklaşık 6 ay oldu. Daha hiç elde edemedim. Bu aldığım kurtların ilk partisi olacaktı ama olmadı😅😅.

ysa

Minör
Üye
Besleme sıklığınız, ne ile beslediğiniz gibi bir çok faktör larva alamamanızı etkiler.
En önemli şey sıcaklıktır. Yeni çıkan larvalar ve var olan yumurtalar sıcak ortam isterler. Gelişimleri daha hızlı olur.
Böcekleri ayrı bir kaba alarak yataklığı kontrol dikkatlice kontrol edin. 2 haftada bir olacak şekilde de yataklığı başka bir kaba aktarın. Sizin göremediğiniz larvalar olabilir.

armagankaya

Media
Üye
Besleme sıklığınız, ne ile beslediğiniz gibi bir çok faktör larva alamamanızı etkiler.
En önemli şey sıcaklıktır. Yeni çıkan larvalar ve var olan yumurtalar sıcak ortam isterler. Gelişimleri daha hızlı olur.
Böcekleri ayrı bir kaba alarak yataklığı kontrol dikkatlice kontrol edin. 2 haftada bir olacak şekilde de yataklığı başka bir kaba aktarın. Sizin göremediğiniz larvalar olabilir.
Valla hocam, 2–3 günde bir besleme yapıyorum; havuç, patates gibi sebzeler veriyorum. Sıcaklık olarak Karadeniz Bölgesi’ndeyim, oda sıcaklığında bakıyorum. Kapalı bir dolabın içinde duruyor ama yaklaşık 1,5 hafta oldu herhalde. Geceleri ısı vermesi için kampa giderken kullandığım kafa lambam var, kırmızıda yanıyor. Onu açıyorum (çok ısı yaymıyor, yeteri kadar), birkaç saat kabı ısıtıyorum ve kapatıyorum. Ama dediğim gibi, bakacağız; bu tür şeyler deneye deneye oluyor. Ben de yeni tecrübeler ediniyorum bunun sayesinde. İyi hobiler dilerim.

Emperorofinsects

Nanitik
Üye
hocam sabret yumurtlama kabına falan gerek yok illa çıkacaklardır. bu hayvanlar her yerde yaşayabiliyorlar. ben bunlara neler neler verdim deneysel olarak , üreme yetilerini kaybetmediler.