Un kurdumu moriyo mu

FatihBurak

Yumurta
Üye
köyde ilaçlanmadığından emin oldum ve bahçede buldum kurtların Morio kurdumu Yoksa on kurdumu olduğunu bilemedim sizce ne bunlar

FatihBurak

Yumurta
Üye
IMG20240619145949.jpg

Ekli dosyalar

• IMG20240619150801.jpg
    IMG20240619150801.jpg
    59.7 KB · Görüntüleme: 8

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Morio kurdu ile birebir gözüküyor, un kurdu olmadığı kesin. Yakınınızda üretim yapan biri var mı? çünkü bahçede rastanacak bir canlı yem değil. Benzeyen farklı bir şeyde olabilir. Eğer değilse hastalık taşıyor olabilir dikkatli olun. Bir böcek üretilmeden önce labratuvarlarda hastalık taşıyıp taşınmadığı test edildikten sonra üretime başlanıyor.

FatihBurak

Yumurta
Üye
Morio kurdu ile birebir gözüküyor, un kurdu olmadığı kesin. Yakınınızda üretim yapan biri var mı? çünkü bahçede rastanacak bir canlı yem değil. Benzeyen farklı bir şeyde olabilir. Eğer değilse hastalık taşıyor olabilir dikkatli olun. Bir böcek üretilmeden önce labratuvarlarda hastalık taşıyıp taşınmadığı test edildikten sonra üretime başlanıyor.
Dostum bilmiyorum ama böceği ve bu Kurdu bolca ama çook bolca bahçemizde bulunuyor ama morio kurdu kadar büyük deil bilemiyorum ama

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Doğada böcekleri daha küçük olur zaten bir esaret altında çok fazla besleyip geç pupa olması için ayırıyoruz bizimkiler ondan büyük. Doğada kendisi istediği zaman saklanıp pupaya geçebiliryor.

FatihBurak

Yumurta
Üye
He peki dostum ben bunlaları üretmek yerine her hafta göte gittiğinde vakçeden 2 3 tane alıp karıncaları beslenen iş görürmü ilaç olmadından eminim

DONT

Pupa
Üye
Un kurdu türünden olabilir un kurtları doğada bulunabilir ancak morio kurdu bulunamaz . Doğada bulduğunuz için bir çok parazit vs taşıyor olabilir

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Karıncalara bir şey olmazda sen hastalık kapar mısın bilmiyorum.

DONT

Pupa
Üye
Bu arada bu kurtlar bahçeniz için çok zararlı haberiniz olsun ektiğiniz herşeyi yiyebilirler

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bak şimdi biri dışarıda bir kurt buldu ve üretip kullanmak istiyor. İlk başta labratuvada insanlara karşı zaralı bir hastalık taşıyor mu öğrenmesi lazım. Eğer taşımıyorsa üretmeli aksi taktirde insan hastalık kapabilir.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Tukan abi hamam böceği ile aşk yaşıyor ben un kursundan ölmem heralde ya😄😅
Ordaki hamam böcekleri nesiller boyunca çiftlikte üretilmiş ve atalarının temiz ve hastalık taşımadığı biliniyor. O hamamböceklerinden hastalık kapma olasılığı seninkinden çok daha az.

FatihBurak

Yumurta
Üye
Bu arada bu kurtlar bahçeniz için çok zararlı haberiniz olsun ektiğiniz herşeyi yiyebilirler
Dostun ben onları MESSOR larla birlikte yavaş yavaş hallediyorum hem hayvanlara bol bol veriyor onlarında işine geliodur😄😄

FatihBurak

Yumurta
Üye
Ordaki hamam böcekleri nesiller boyunca çiftlikte üretilmiş ve atalarının temiz ve hastalık taşımadığı biliniyor. O hamamböceklerinden hastalık kapma olasılığı seninkinden çok daha az.
Eeee eli yıkayınca geçermi ya ben bunları toplarken elimle mıncıkladım ama elimi yıkıyınca geçiyordur inşallah

FatihBurak

Yumurta
Üye
Bak şimdi biri dışarıda bir kurt buldu ve üretip kullanmak istiyor. İlk başta labratuvada insanlara karşı zaralı bir hastalık taşıyor mu öğrenmesi lazım. Eğer taşımıyorsa üretmeli aksi taktirde insan hastalık kapabilir.
Ya zaralı bi hastalık ne olabilir grip gibide var vebadan var yani

DONT

Pupa
Üye
Ha kanser (Allah korusun) ha grip hastalanabilirsin işte XD