Un kurdu

Yıldırım3424

Yumurta
Üye
Un kurdu alıp çoğaltmak istiyorumda nerden alacağımı bilmiyorum internetten almam lazım bildiğiniz bir site bir üretici varsa ve fiyatı da uygunsa bana cevap yazarsanız çok çok sevinirim birde mikromu yoksa 2-3 cm lik olanlardan mı almalıyım çoğaltmak istiyorum ve an az ne kadar almalıyım yardım ederseniz çok sevinirim

Ardakarl

Pupa
Üye
Un kurdu beslememiş ama bilgi sahibi birisi olarak sorularınızı cevaplamaya çalışacağım. Öncelikle eğer ki üretmek, çoğaltmak istiyorsanız büyük un kurdlarından almalısınız. Mikro un kurdları küçük olan kolonları ve diğer küçük canlıları beslemek için kullanılır. Miktarı size bağlı ne kadar istiyorsanız ama eğer çoğaltmak istiyorsanız biraz daha fazla alabilirsiniz. Satın almak için ise ben forumda, videolarda en çok ankara canlı yem ve antalya çekirgeyi gördüm. Forumun arama kısmından bu konu hakkında daha fazla bilgi alabilrsin.(güvenilirlik vb).

Digna34

Larva
Üye
Un kurdu üretmek için kurda değil, böcek formuna ihtiyacınız vardır. Un kurtlarının boyutu fark etmeksizin üç evresi bulunur. Tuğkan Gönültaş’ın "Karınca Çiftliğim" adlı YouTube kanalında bunların hepsi mevcuttur, oradaki videoları izleyebilirsiniz. Zaten videolarda da bunlardan bahsediliyor.

Üretim için başlangıçta bu canlıları edinmeniz gerekir. Karınca satışı yapan sitelerden temin edebilirsiniz. Örneğin Ankara Canlı Yem gibi platformlarda böcekler de bulunuyor, bu siteler işinizi hızlıca çözer.