Un kurdu

EfeninÇiftliği

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba ben bir yerden duydum ama emin olamadım için size danışmak istedim unu 3 veya 5 gün bekletince un kurdu çıkar diyorlar sağlıklı olur mu veya böyle bişey var mı bana açıklar mısınız?

Moderatör tarafında düzenlendi:

SasuKe1

Pupa
Üye
Arkadaşlar merhaba ben bir yerden duydum ama emin olamadım için size danışmak istedim unu 3 veya 5 gün bekletince un kurdu çıkar diyorlar sağlıklı olur mu veya böyle bişey var mı bana açıklar mısınız?
Ben de unumu bekletiyorum kurtlanması için 2.5 hafta oldu hala çıkmadılar. 3 5 günde çıkmazlar ama tabiki ne kadar sıcaksa ve nem fazlaysa o kadar hızlı çıkarlar.

Ben de unumu bekletiyorum kurtlanması için 2.5 hafta oldu hala çıkmadılar. 3 5 günde çıkmazlar ama tabiki ne kadar sıcaksa ve nem fazlaysa o kadar hızlı çıkarlar.
Benim burada sıcaklık 30 derece nem %60

KingCat

Replete
Üye
Böyle bir şey olacağını sanmıyorum.

Kaanınçiftliği

Minör
Üye
Hocam şunun tam cevabını bilen var mı acaba ya da birşey kesinleştirsek iyi olur. Hem insanların kafası karışmaz.

Buğra_UnLucy

Nanitik
Üye
İlk unkurdu sizce nasıl oldu o zaman? Ben bilmiyorum çünkü ama en mantıklı böyle geldi bana da.
Bizim un kurdu dediğimiz tenebrio molitor kendi kendine oluşabilen bir tür değil.
Kendi kendine milyonlarca yılda oluşmuştur aynı diğer canlı türleri gibi.
Normal unu kurtlandırıp o kurtları vermek ne kadar sağlıklı bilemiyorum.

SasuKe1

Pupa
Üye
Bizim un kurdu dediğimiz tenebrio molitor kendi kendine oluşabilen bir tür değil.
Kendi kendine milyonlarca yılda oluşmuştur aynı diğer canlı türleri gibi.
Normal unu kurtlandırıp o kurtları vermek ne kadar sağlıklı bilemiyorum.
Neden sağlıklı olmadığını düşünüyorsunuz?