Un kurdu

rsmcmd

Yumurta
Üye
Merhabalar, hobiye yeni başlıyorum. Karıncam henüz yok, Mart ve Nisan aylarını bekliyorum, kraliçe karınca bulmak için. Un kurdu veriliyormuş, herhalde öyle duymuştum. Elmayı çürütsek, içindeki kurdu versek olur mu? Aynı şey olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Merhabalar hobiye yeni başlıyorum

Karıncam daha yok Mart Nisan aylarını bekliyorum kraliçe karınca bulmak için

Un kurdu veriliyormuş heralde öyle duymuştum

Elmayı çürütsek içindeki kurdu versek olur mu aynı şey olur mu
Un kurdu oldukça ucuz ve bakılması kolay, elmayı çürütmekle uğraşacağına un kurdu almanı ve beslemeni tavsiye ederim.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Olmaz.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Un kurdu oldukça ucuz ve bakılması kolay, elmayı çürütmekle uğraşacağına un kurdu almanı ve beslemeni tavsiye ederim.
Hocam bazı kaynaklarda un kurdu alana kadar alternatif olarak kedi veya köpek kuru mamasıyla besleyebilirsiniz diyorlar. Bende Lasius var ona ve diğer türler için yapılabilir mi? Vereceksek nasıl vereceğiz direkt kuru halde bırakacak mıyız?

aliarguz

Yumurta
Üye
Merhabalar hobiye yeni başlıyorum

Karıncam daha yok Mart Nisan aylarını bekliyorum kraliçe karınca bulmak için

Un kurdu veriliyormuş heralde öyle duymuştum

Elmayı çürütsek içindeki kurdu versek olur mu aynı şey olur mu
Hocam yeni bir kraliçe besleyecekseniz zaten uzun süre un kurduna ihtiyacınız yok. Alternatif olarak kıyma, kedi köpek maması gibi protein içeren zararsız besinler verebilirsiniz.

rsmcmd

Yumurta
Üye
Hocam yeni bir kraliçe besliyecekseniz zaten uzun süre un kurduna ihtiyacınız yok. Alternetif olarak kıyma,kedi köpek maması gibi protein içeren zararsız besinler verebilirsiniz.
Herhangi kedi maması olur mu? Kedi maması dediğimiz kuru olan mı yoksa ıslak olan mı?
Un kurdu beklediği zaman pupa evresine giriyormuş sonra böcek oluyormuş bir videoda gördüm. Ondan dolayı almak istemiştim

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam bazı kaynaklarda un kurdu alana kadar alternatif olarak kedi veya köpek kuru mamasıyla besleyebilirsiniz diyolar.Bende Lasius var ona ve diğer türler için yapılabilir mi?Vereceksek nasıl vereceğiz direk kuru halde bırakacak mıyız?
Alternatif olarak arada verilebilir ama sürekli olarak verilmesi doğru olmaz.

Kuru halde bırakın tüpe, duruma gore ufalayın. Tetramorium, Messor gibi cinsler çoğunlukla kuru mamanın miktarı doğru ise hepsini tüketiyor ama Lasius cinsindeki karıncaların yiyeceğini pek sanmam, canlı yemi bile yemiyorlar çoğunlukla.
Un kurdu beklediği zmn pupa evresine giriyormuş sonra böcek oluyormuş bir videoda gördüm
Ondan dolayı almak istemiştim
Yeterince soğuk bi yerde tutup az besleme yaparsanız gelişmeleri yavaşlar ve daha geç pupa olurlar. "Yok, ben yine de istemiyorum" derseniz tartara veya lobster düşünebilirsiniz. Dubia da olur ama gelişimleri yavaş kalalacağından iyi olmaz.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Alternatif olarak arada verilebilir ama sürekli olarak verilmesi doğru olmaz.

Kuru halde bırakın tüpe, duruma gore ufalayın. Tetramorium, Messor gibi cinsler çoğunlukla kuru mamanın miktarı doğru ise hepsini tüketiyor ama Lasius cinsindeki karıncaların yiyeceğini pek sanmam, canlı yemi bile yemiyorlar çoğunlukla.

Yeterince soğuk bi yerde tutup az besleme yaparsanız gelişmeleri yavaşlar ve daha geç pupa olurlar. "Yok, ben yine de istemiyorum" derseniz tartara veya lobster düşünebilirsiniz. Dubia da olur ama gelişimleri yavaş kalalacağından iyi olmaz.
Canlı yem yemiyorlarsa proteini nerden karşılayabiliriz?

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye

aliarguz

Yumurta
Üye
Un kursunu beslemek için ne vericem
Patates,elma,havuç,domatez kabuğu,kırıntılar :)

Canlı yem yemiyorlarsa proteini nerden karşılayabiliriz?
Protein ihtiyaçlarını hiç karşılamıyor diye bir şey söz konusu değil lakin seçici bir türdür şahsen balkonumda aynı anda 6 lasius kraliçesi bulmuştum zamanında ve o kraliçelerden sadece 1 tanesi un kurdunu beğenmişti. Diğer kolonilerime et kıyma vb. protein içeren besinlerle beslemiştim. Kısacası lasius türü seçici bir türdür birden fazla besin denemenizi öneririm.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Patates,elma,havuç,domatez kabuğu,kırıntılar :)

Protein ihtiyaçlarını hiç karşılamıyor diye birşey söz konusu değil lakin seçici bir türdür şahsen balkonumda aynı anda 6 lasius kraliçesi bulmuştum zamanında ve o kraliçelerden sadece 1 tanesi un kurdunu beyenmişti diğer kolonilerime et kıyma vb protein içeren besinlerle beslemiştim. Kısacası lasius türü seçici bir türdür birden fazla besin denemenizi öneririm.
Anladım ne hoşuna giderse bulana kadar devam yani.Peki o koyduğumuz gıdaları ne kadar süre sonra alacağız tüpten?

aliarguz

Yumurta
Üye
Anladım ne hoşuna giderse bulana kadar devam yani.Peki o koyduğumuz gıdaları ne kadar süre sonra alacağız tüpten?
Koyduğunuz gıdaya göre değişir ben şahsen et tarzı ürünleri koyduktan tam 1 gün sonra yada 1-2 saat erken alıyorum. (bu tüpte beslediğiniz koloniler için). Başka bir besin koyduğunuzda da 2 gün sürmesin gıda bozulmaya başlamadan almanızı öneririm.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Koyduğunuz gıdaya göre değişir ben şahsen et tarzı ürünleri koyduktan tam 1 gün sonra yada 1 2 saat erken alıyorum bu tüpte beslediğiniz koloniler için. Başka bir besin koyduğunuzdada 2 gün sürmesin gıda bozulmaya başlamadan almanızı öneririm.
Tamamdır bende öyle düşünmüştüm yine de sorayım dedim sağolasın kardeşim.

aliarguz

Yumurta
Üye
Rica ederim ne demek hayırlı hobiler dilerim.