Un kurdu satın almadan üretmek

zkkturkish

Pupa
Üye
Un kurdunu satın almayıp unu kurtlandırsak yada böceğini bulsak üretsek herhangi bir sıkıntı olur mu?

Sprint

Larva
Üye
Un kurdunu satın almayıp unu kurtlandırsak yada böceğini bulsak üretsek herhangi bir sıkıntı olur mu?
Ne yazık ki satın almadan üretemezsiniz. Bir kere satın alıp kendi un kurtlarınızı üretebilirsiniz. Ayrıca dışarıdan bulacağınız diğer böcekler %100 güvenli olmaz.

zkkturkish

Pupa
Üye
Anam babam eve un kurdu alırsam hemen dışarı atarlar ne yapsam diye düşünüyorum.

ege0604

Larva
Üye
Anam babam eve un kurdu alırsam hemen dışarı atarlar ne yapsam diye düşünüyorum.
Apartmanın veya evin sıcak bir bölümüne koyabilirsin. Evde zorluk yaşadığım için bende ilk önce bodruma çok soğuk olduğu için üremediklerinde en üst kata bir kutuya apartman boşluğuna koydum. Çatı katı aşırı sıcak olduğu için oraya almadım. Ayrıca un kurdunun herhangi bir şekilde sadece undan elde etmen imkansıza yakın. Yıllarca başka canlılardan geçirdiği evrim sürecini maalesef kendi başına sağlayamazsın

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ailemden öte ben böceklerden çok iğreniyorum, yakın bir zamana kadar elime bile alamıyordum ama beni bile hiç rahatsız etmiyorlar. İlla ki büyük kaplara koyup üretim yapmak zorunda değilsin. Şeffaf olmayan küçük bir kaba koyup o kabı da göz önünde olmayan bir yere koyarsanız hiç sorun olmayacakdır.

zkkturkish

Pupa
Üye
Ailene güzelce açıklarsan onay verirler diye düşünüyorum. Zira bu hayvan kolayca kaçabilen bir canlı yem türü değil.
Dedim kaç defa bırak un kurdunu karınca bakmama bile izin yok neredeyse. Test tüpü bile alamıyorum o kadar sefalet içerisinde bir şeyler yapıyorum bende.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Dedim kaç defa bırak un kurdunu karınca bakmama bile izin yok neredeyse. Test tüpü bile alamıyorum o kadar sefalet içerisinde bir şeyler yapıyorum bende.
Canlı yem almanızın hiç imkanı yoksa messor bakabilirsiniz. Messorlarda cablı yem gerekli değil.

Kiviant

Larva
Üye
Hocam sizin adınıza üzüldüm. Bende hamam böceğine dubia diyip aldırtmıştım şuan izin yok aslında bitince bir daha alamayacağım,bu hobinin bu tür zorlukları var hepimiz yaşıyoruzdur diye tahmin ediyorum🙂

Sprint

Larva
Üye
Alamıyorum ki git paranı doğru düzgün yerlerde harca diyorlar.
Hevesini kırmak istemem ama ilk aşamada olmasa dahi bazı şeyleri temin etmen gerekecek. Aileni ikna etmeye çalışmalısın, ne yazık ki başka önerebileceğim birşey yok.

Hocam sizin adınıza üzüldüm. Bende hamam böceğine dubia diyip aldırtmıştım şuan izin yok aslında bitince bir daha alamayacağım,bu hobinin bu tür zorlukları var hepimiz yaşıyoruzdur diye tahmin ediyorum🙂
Hamam böceğinden kastınız tartara ise tartarayı kabul etmeyip de dubiayı kabul edene de ilk kez denk geldim :) üretebilirsiniz aslında hem hiç bitmemiş olurlar.

Kiviant

Larva
Üye
Hevesini kırmak istemem ama ilk aşamada olmasa dahi bazı şeyleri temin etmen gerekecek. Aileni ikna etmeye çalışmalısın, ne yazık ki başka önerebileceğim birşey yok.

Hamam böceğinden kastınız tartara ise tartarayı kabul etmeyip de dubiayı kabul edene de ilk kez denk geldim :) üretebilirsiniz aslında hem hiç bitmemiş olurlar.
Hayır, babama dubia diye aldırdım kargo eve gelince dubia'nın aslında hamam böceği olduğunu öğrendiler şu anda dubiaların bitmesini bekliyorlar.

ERTEMi

Pupa
Üye
Aileye kabul ettirmek için biraz arsız olmak gerekiyor elbet alışıyorlar en azından ben geniş bir kapta Cataglyphis bakabilecek kadar kabul ettirdim.

Kiviant

Larva
Üye
Aileye kabul ettirmek için biraz arsız olmak gerekiyor elbet alışıyorlar en azından ben geniş bir kapta Cataglyphis bakabilecek kadar kabul ettirdim.
Ben cataglyiphis'ide kabul ettiremedim bazen tatile gidiyoruz 1-2 haftalığına babam evin sigortasını kapatıyor ama cataglyiphis lerin ısıtılması lazım bir fenerle o işte olmadı maalesef ama neyse ki messorlar bana yetiyor.