Un kurdunu satın almayıp unu kurtlandırsak yada böceğini bulsak üretsek herhangi bir sıkıntı olur mu?
Ne yazık ki satın almadan üretemezsiniz. Bir kere satın alıp kendi un kurtlarınızı üretebilirsiniz. Ayrıca dışarıdan bulacağınız diğer böcekler %100 güvenli olmaz.Un kurdunu satın almayıp unu kurtlandırsak yada böceğini bulsak üretsek herhangi bir sıkıntı olur mu?
Apartmanın veya evin sıcak bir bölümüne koyabilirsin. Evde zorluk yaşadığım için bende ilk önce bodruma çok soğuk olduğu için üremediklerinde en üst kata bir kutuya apartman boşluğuna koydum. Çatı katı aşırı sıcak olduğu için oraya almadım. Ayrıca un kurdunun herhangi bir şekilde sadece undan elde etmen imkansıza yakın. Yıllarca başka canlılardan geçirdiği evrim sürecini maalesef kendi başına sağlayamazsınAnam babam eve un kurdu alırsam hemen dışarı atarlar ne yapsam diye düşünüyorum.
Ailene güzelce açıklarsan onay verirler diye düşünüyorum. Zira bu hayvan kolayca kaçabilen bir canlı yem türü değil.Anam babam eve un kurdu alırsam hemen dışarı atarlar ne yapsam diye düşünüyorum.
Ailemden öte ben böceklerden çok iğreniyorum, yakın bir zamana kadar elime bile alamıyordum ama beni bile hiç rahatsız etmiyorlar. İlla ki büyük kaplara koyup üretim yapmak zorunda değilsin. Şeffaf olmayan küçük bir kaba koyup o kabı da göz önünde olmayan bir yere koyarsanız hiç sorun olmayacakdır.Anam babam eve un kurdu alırsam hemen dışarı atarlar ne yapsam diye düşünüyorum.
Dedim kaç defa bırak un kurdunu karınca bakmama bile izin yok neredeyse. Test tüpü bile alamıyorum o kadar sefalet içerisinde bir şeyler yapıyorum bende.Ailene güzelce açıklarsan onay verirler diye düşünüyorum. Zira bu hayvan kolayca kaçabilen bir canlı yem türü değil.
Canlı yem almanızın hiç imkanı yoksa messor bakabilirsiniz. Messorlarda cablı yem gerekli değil.Dedim kaç defa bırak un kurdunu karınca bakmama bile izin yok neredeyse. Test tüpü bile alamıyorum o kadar sefalet içerisinde bir şeyler yapıyorum bende.
Hocam sizin adınıza üzüldüm. Bende hamam böceğine dubia diyip aldırtmıştım şuan izin yok aslında bitince bir daha alamayacağım,bu hobinin bu tür zorlukları var hepimiz yaşıyoruzdur diye tahmin ediyorum🙂Dedim kaç defa bırak un kurdunu karınca bakmama bile izin yok neredeyse. Test tüpü bile alamıyorum o kadar sefalet içerisinde bir şeyler yapıyorum bende.
Uçuşu bitti. Aradım bulamadımCanlı yem almanızın hiç imkanı yoksa messor bakabilirsiniz. Messorlarda cablı yem gerekli değil.
Sonbaharda da messor uçuşları oluyor. Belki şu anda bile karınca hobisi malzemesi satan sitelerde vardırr.Uçuşu bitti. Aradım bulamadım
Alamıyorum ki git paranı doğru düzgün yerlerde harca diyorlar.Sonbaharda da messor uçuşları oluyor. Belki şu anda bile karınca hobisi malzemesi satan sitelerde vardırr.
Hevesini kırmak istemem ama ilk aşamada olmasa dahi bazı şeyleri temin etmen gerekecek. Aileni ikna etmeye çalışmalısın, ne yazık ki başka önerebileceğim birşey yok.Alamıyorum ki git paranı doğru düzgün yerlerde harca diyorlar.
Hamam böceğinden kastınız tartara ise tartarayı kabul etmeyip de dubiayı kabul edene de ilk kez denk geldimHocam sizin adınıza üzüldüm. Bende hamam böceğine dubia diyip aldırtmıştım şuan izin yok aslında bitince bir daha alamayacağım,bu hobinin bu tür zorlukları var hepimiz yaşıyoruzdur diye tahmin ediyorum🙂
Hayır, babama dubia diye aldırdım kargo eve gelince dubia'nın aslında hamam böceği olduğunu öğrendiler şu anda dubiaların bitmesini bekliyorlar.Hevesini kırmak istemem ama ilk aşamada olmasa dahi bazı şeyleri temin etmen gerekecek. Aileni ikna etmeye çalışmalısın, ne yazık ki başka önerebileceğim birşey yok.
Hamam böceğinden kastınız tartara ise tartarayı kabul etmeyip de dubiayı kabul edene de ilk kez denk geldimüretebilirsiniz aslında hem hiç bitmemiş olurlar.
Güzel taktik ama bir kere iş yaparHayır, babama dubia diye aldırdım kargo eve gelince dubia'nın aslında hamam böceği olduğunu öğrendiler şu anda dubiaların bitmesini bekliyorlar.
Ben cataglyiphis'ide kabul ettiremedim bazen tatile gidiyoruz 1-2 haftalığına babam evin sigortasını kapatıyor ama cataglyiphis lerin ısıtılması lazım bir fenerle o işte olmadı maalesef ama neyse ki messorlar bana yetiyor.Aileye kabul ettirmek için biraz arsız olmak gerekiyor elbet alışıyorlar en azından ben geniş bir kapta Cataglyphis bakabilecek kadar kabul ettirdim.