Un kurdu lazım mı?

ömerherdem

Larva
Üye
Karıncaları beslemek için kesin olarak un kurdu lazım mı? Eğer lazımsa evde un kurdu besleyemem. Alternatifler nelerdir? Chatgtde ton balığı haşlanmış tavuk kedi köpek maması falan diyor, bunlar olur mu?

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Karıncaları beslemek için kesin olarak un kurdu lazım mı? Eğer lazımsa evde un kurdu besleyemem. Alternatifler nelerdir? Chatgtde ton balığı haşlanmış tavuk kedi köpek maması falan diyor, bunlar olur mu?
Canlı yem önemli bir kaynaktır, en canlı yeme ihtiyaç olmayan cinslerden biri ,messor, bile canlı yemsiz yaşayamaz alternatifte çok mümkün değil.

otsavas

Pupa
Üye
Hayır olmaz canlı yem dışındaki yiyecekler koloni sağlığını kötü etkiler.
Bu hobiyi yapmak istiyorsanız belli bir süre sonra canlı yem almalısınız. Eğer besleme konusunda koku sıkıntıysa.Evde havalandırması güzel bir kutu içerisinde düzenli temizliğini yaparsanız hiç kokmaz.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam bu konunun neredeyse aynısı açıldı ve cevaplar verildi aslında.

korsal

Larva
Üye
Sinek tuzağı yapabilirsin . Tuzağa düşenleri de karıncalarına verebilirsin .

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Sinek tuzağı yapabilirsin . Tuzağa düşenleri de karıncalarına verebilirsin .
Bu tarz yöntemler koloniyi çökertmeye kadar götürür. Eğer versiği sinek ilaçlı veya parazitli bir sinek ise, koloni bunu tükettiğinde çok büyğk sıkıntı yaşar. Bundan dolayı en iyi yol steril olarak evde küçük üretim yapmak yada satın alıp vermek.

eneeess

Minör
Üye
Canlı yem önemli bir kaynaktır, en canlı yeme ihtiyaç olmayan cinslerden biri ,messor, bile canlı yemsiz yaşayamaz alternatifte çok mümkün değil.
“canlı yemsiz yaşayamaz” a katılmıyorum geçen seneden kalan 2 sağlıklı messor kolonim var önlerinde de geçen seneden kalan tohumlar var koloni kendini idare ediyor fakat tabi ki gelişim için canlı yem önemli bir faktör.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
“canlı yemsiz yaşayamaz” a katılmıyorum geçen seneden kalan 2 sağlıklı messor kolonim var önlerinde de geçen seneden kalan tohumlar var koloni kendini idare ediyor fakat tabi ki gelişim için canlı yem önemli bir faktör.
Gelişim nasıl oldu. Kaç işçi var şuan. Canlı yem kullanmadınız mı? Kullanmadıysanız ne kullandınız.

eneeess

Minör
Üye
Gelişim nasıl oldu. Kaç işçi var şuan. Canlı yem kullanmadınız mı? Kullanmadıysanız ne kullandınız.
2023 Nisan ayında bulduğum kolonilerdir canlı yem elbette kullandım 100 işçilere gelmişti iki koloni de fakat çeşitli sebeplerden koloni ölmeye başlamıştı sonra çok ilgilenmedim şuan aktif olarak 10-20 işçileri anca vardır çok uzun süre kontrol etmeme rağmen (4-5 ay) outworlddeki tohumlarla idare etmişler ve etmeye de devam ediyorlar canlı yem dışı alternatif yemleri tavsiye etmiyorum canlı yem çok önemli.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 52610Underground da böyle bir şey buldum bu olurmu
Canlı yemin yerine geçer mi diye soruyorsunuz galiba. Eğer öyleyse hayır geçmez. Bence bu tür sıvılarıda kullanmamanız lazım. Forumda neden protein jeli kullanmamalısınız diye bir rehber var. Görseldeki üründe galiba protein jelleri ile aynı sınıfa bir ürün.

ömerherdem

Larva
Üye
O zaman un kurtlarını dondurup versem nasıl olur
Canlı yemin yerine geçer mi diye soruyorsunuz galiba. Eğer öyleyse hayır geçmez. Bence bu tür sıvılarıda kullanmamanız lazım. Forumda neden protein jeli kullanmamalısınız diye bir rehber var. Görseldeki üründe galiba protein jelleri ile aynı sınıfa bir ürün.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye