Un kurdu döngüsü nasıl yapılır?

SasuKe1

Majör
Üye
Arkadaşlar, un kurdu beslemem lazım. Un kurdu rehberini okudum, azıcık anladım ama hata yapıp her şeyden olmamak için birkaç şey sormam lazım. Öncelikle, un kurdu beslemeye dışarıdan alarak değil de bir meyveyi veya unu kurtlandırıp kendim başlamak istiyorum. (Dışarıdan alma gibi bir ihtimalim yok, ona göre değerlendirin.) Herhangi bir sıkıntı olur mu? Ve rehberde yazdığına göre un kurtları ve pupaları ayrı beslemem lazım, ancak böcekleri pupalarla aynı kapta mı besleyeceğim? Anlamadığım şu ki, eğer böcekler pupalarla aynı kapta olursa böcekler yumurtlayınca ne olacak? Yumurtaları mı ayırmam lazım? Döngünün oturması ve ilk un kurdunun çıkması ne kadar sürer? Birisi cevap yazarsa çok güzel olur gerçekten.

Emir1

Pupa
Üye
Hocam ilk olarak unu kurtlandırdığınızda çıkacak larva muhtemelen güve larvası olacak. Sizin ihtiyacınız olan un kurdunun üç evresinden herhangi birisi. Un kurdunu Türkiye'de doğada bulamazsınız diye biliyorum ancak emin değilim araştırırsanız daha iyi olur.

İkinci sorunuz için, ben 3 adet kap kullanıyorum. Genelde böcekler pupalara saldırmıyor ama riske atmaya gerek yok.

Üçüncü sorunuz için, mikro un kurtlarını görmeye başladıktan sonra yataklığı elerseniz hem mikro un kurtları hem de yumurtalar diğer kaba geçecektir. Döngüyü en baştan başlatmış olursunuz.

Hasancık

Majör
Üye
Arkadaşlar, un kurdu beslemem lazım. Un kurdu rehberini okudum, azıcık anladım ama hata yapıp her şeyden olmamak için birkaç şey sormam lazım. Öncelikle, un kurdu beslemeye dışarıdan alarak değil de bir meyveyi veya unu kurtlandırıp kendim başlamak istiyorum. (Dışarıdan alma gibi bir ihtimalim yok, ona göre değerlendirin.) Herhangi bir sıkıntı olur mu? Ve rehberde yazdığına göre un kurtları ve pupaları ayrı beslemem lazım, ancak böcekleri pupalarla aynı kapta mı besleyeceğim? Anlamadığım şu ki, eğer böcekler pupalarla aynı kapta olursa böcekler yumurtlayınca ne olacak? Yumurtaları mı ayırmam lazım? Döngünün oturması ve ilk un kurdunun çıkması ne kadar sürer? Birisi cevap yazarsa çok güzel olur gerçekten.
Dışarıdan alma gibi bir ihtimaliniz yok ise un kurdu besleyemezsiniz dışarıdan almak zorundasınız

SasuKe1

Majör
Üye
Güve larvasını kullanamaz mıyım?

SasuKe1

Majör
Üye
Geçici olarak güve larvası versem, üretmek gibi değil de güve larvası olduğunda olanı dondurmak.

Emir1

Pupa
Üye
Tek çarenizse dondur çöz yaparak verebilirsiniz. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sizden sonra deneyeceklere de fikir vermiş olursunuz.