Dağdan toplamak da bize mantıksız geliyor zehirlenmiş hastalıklı veya parazitli olursa karıncaya zarar verirsin ama satın aldığımız yerler bi nebze daha güvenliUn kurtları doğada nerelerde bulunabilir? Toplayabileceğim yerler var mı? Üretime başlamak istiyorum fakat satın almayı pek mantıklı bulmuyorum.
kabı nerede bırakıyorsunuz genelde? iyi bir seçeneğe benziyor.Birazcık unu ağzı açık bir kapta bırak birkaç güne kurtlanır. (Annemin tekniğidir, doğru bir yöntem olmayabilir ama işe yarıyor)
Oda sıcaklığında bırakıyorum direk. Ama dediğim gibi pek bilimsel açıklaması olan birşeye benzemiyor gene de bilen biri onaylasın bunu. Anneme sordum hafif nemli olması için ağzının kapalı ama hava alabilir olması lazımmış.kabı nerede bırakıyorsunuz genelde? iyi bir seçeneğe benziyor.
Bu parazit işini şöyle çözebiliriz : mesela ilk nesil yumurtalar geldi, mikro un kurdu oldu daha sonra normal boyutlar, pupa, böcek evresi derken yeni yumurtalar geldi, 2. nesil geldi yani daha sonra 2. nesil in yumurtaları yani 3. nesil. biz 3, nesil i kullanacağız.Dağdan toplamak da bize mantıksız geliyor zehirlenmiş hastalıklı veya parazitli olursa karıncaya zarar verirsin ama satın aldığımız yerler bi nebze daha güvenli
Açıkta un bırakma işini ben de merak ediyorum mümkün müdür acaba?Bu parazit işini şöyle çözebiliriz : mesela ilk nesil yumurtalar geldi, mikro un kurdu oldu daha sonra normal boyutlar, pupa, böcek evresi derken yeni yumurtalar geldi, 2. nesil geldi yani daha sonra 2. nesil in yumurtaları yani 3. nesil. biz 3, nesil i kullanacağız.
He birde şu açıkta un bırakıp, un kurdu elde edebilir miyiz? Bilgili birisi var ise yardımcı olursa sevinirim.
Mümkün olduğu kesin de, dediğim gibi parazit vb. olup olmadığını bilen biri varsa ona danışın.Açıkta un bırakma işini ben de merak ediyorum mümkün müdür acaba?
çok haklısınız ancak zaten adı üstünde unda üreyen bir böceğin unda oluşması kadar doğal bir durum yok bence. Parazit riski düşük gibi geldi bana.Hiç böyle risklere girmeden, Antalya Çekirge gibi yerlerden satın alım yapıp ilk döngüyü başlatabilirsiniz. Dediğiniz yöntemlerin hiçbiri steril veya doğru değil. Bu kadar ucuz ve steril, odamda üretimi yapılan yerlerden varken doğadan neden alınsın ki? Her zaman derim ki; eğer bir hobi yapacaksak ve bunu canlılarımızı riske atmadan gerçekleştireceksek, en doğru yöntem her zaman en güvenilir olanıdır. İyi hobiler dilerim.
Hiçbir döngü sıfırdan başlamaz. O böcek sonuçta bir yerden girecek ve yumurta bırakacak. Fakat asıl sorun şu ki, o böceğin nereden geldiği, nerede yaşadığı, bundan önce hangi yemeği yediği, ilaçlı olup olmadığı gibi faktörlerin hiçbirini bilmiyoruz. Demem o ki, en iyisi bu işi steril olarak yapan üreticilerden almak.Mümkün olduğu kesin de, dediğim gibi parazit vb. olup olmadığını bilen biri varsa ona danışın.
çok haklısınız ancak zaten adı üstünde unda üreyen bir böceğin unda oluşması kadar doğal bir durum yok bence. Parazit riski düşük gibi geldi bana.