Un Kurdu Böcek Kolonimeden Çıkan Kanatlı Şeyler

eroswenden

Yumurta
Üye
Un kurdu böceği için yaptığım kutunun içine internet üzerinden sipariş verdiğim canlı yem yataklığını döktüm lakin yataklığın içinden zaten değişik şeyler çıktı şimdi iste böcek kolonimin içinden çıkıyor bunlar nedir zararlı mıdır en az 3 tane bu şekilde olanı dışarıya saldım uçabiliyorlar ve larvaları kutuya tırmanabiliyor

Ekli dosyalar

• IMG_2721.jpeg
    IMG_2721.jpeg
    28.7 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_2630.jpeg
    IMG_2630.jpeg
    31 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_2629.jpeg
    IMG_2629.jpeg
    23.4 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_2628.jpeg
    IMG_2628.jpeg
    51.7 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2631.jpeg
    IMG_2631.jpeg
    28.4 KB · Görüntüleme: 22
  • 8ed5ff30-9686-4f04-ba66-c06ba916cda7.jpeg
    8ed5ff30-9686-4f04-ba66-c06ba916cda7.jpeg
    32.7 KB · Görüntüleme: 26

Dnz_Arda

Yumurta
Üye
güvelenmiş yataklıklar koza örerler hep direkt yataklığı değiştirin bence evin içinede salmayın evdede üreyebilirler biz yaşadık bir kere tavanda kurtlar vardı

eroswenden

Yumurta
Üye
güvelenmiş yataklıklar koza örerler hep direkt yataklığı değiştirin bence
yataklık için malzemem yok sadece yulaf ezmesi koysam problem olur mu? ve bu güve dediğiniz ev için bir problem çıkarır mı bir tanesini dışarı çıkarmaya çalışırken camdan eve girdi nerde bilmiyorum

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Un kurdu böceği için yaptığım kutunun içine internet üzerinden sipariş verdiğim canlı yem yataklığını döktüm lakin yataklığın içinden zaten değişik şeyler çıktı şimdi iste böcek kolonimin içinden çıkıyor bunlar nedir zararlı mıdır en az 3 tane bu şekilde olanı dışarıya saldım uçabiliyorlar ve larvaları kutuya tırmanabiliyor
Bunlar güve hocam. Uçabilirler yataklığada larvalarlar. Yataklığınız muhtemelen toz gibi değilde topak topak şeklinde olmuştur. Mümkünse yataklığı komple atın ve kabı temizleyin. Ardından kurtları yeni yataklığa aktarın. Ek olarak güveler kıyafetlere zarar verebilirler. Olası sebepleri sıcak bir ortamda unun durması. Üstünü kapatırsanız büyük ölçüde engellersiniz. Üste sineklik çekin.

eroswenden

Yumurta
Üye
Bunlar güve hocam. Uçabilirler yataklığada larvalarlar. Yataklığınız muhtemelen toz gibi değilde topak topak şeklinde olmuştur. Mümkünse yataklığı komple atın ve kabı temizleyin. Ardından kurtları yeni yataklığa aktarın. Ek olarak güveler kıyafetlere zarar verebilirler. Olası sebepleri sıcak bir ortamda unun durması. Üstünü kapatırsanız büyük ölçüde engellersiniz. Üste sineklik çekin.
yataklık için malzemem yok yulaf unu koysam sadece problem olur mu böcekler için