Un Kurdu Anlamsız Kayıplar

Kurdesenfare

Yumurta
Üye
Un kurtlarım 3 farklı bölümde olmasına rağmen çok fazla kayıp oluyor. 1500 adet aldım, en fazla 200–300 tane kaldı.

Yataklık olarak kepek, un ve mısır unu kullanıyorum. Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftada 2 defa farklı besinlerle besliyorum.

Hatalarımı söyleyebilirseniz çok memnun olurum. Hobide yeniyim, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_2633.jpeg
    IMG_2633.jpeg
    76.7 KB · Görüntüleme: 28

ysa

Minör
Üye
Kesin olarak bir şey aklıma gelmiyor fakat yataklık için kullandığınız malzemeler çok küçük parçalıysa un kurtları yataklığın içinde nefes alamayabilir.

Kurdesenfare

Yumurta
Üye
Un kurtlarım 3 farklı bölümde olmasına rağmen çok fazla kayıp oluyor. 1500 adet aldım, en fazla 200–300 tane kaldı.

Yataklık olarak kepek, un ve mısır unu kullanıyorum. Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftada 2 defa farklı besinlerle besliyorum.

Hatalarımı söyleyebilirseniz çok memnun olurum. Hobide yeniyim, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Siz ne önerirsiniz ?

bengo

Larva
Üye
Ortam sıcaklığı nedir? Soğuklarda metabolizmaları yavaşladığı için hareketsiz kalabiliyorlar, ben de öldü sanmıştım, ölü kurtlar aşırı pis kokuyorlar. Leş bir kokuya tanık oldunuz mu? Verdiğiniz farklı besinler nelerdir? Çürük,bayat vs besinler verdiniz mi?
Son olarak da ; satıcıdan satıcıya göre de değişiyor.

Son söylediğinden emin değilim. İki ayrı firmadan almıştım, birininki çok sağlıklı ve hareketli görünürken, diğeri de , kararmış gibilerdi. Sağlıklı görünen kurtlardan yavrularımı bile aldım., ama diğerleri ölmüştü

Kurdesenfare

Yumurta
Üye
Ortam sıcaklığı nedir? Soğuklarda metabolizmaları yavaşladığı için hareketsiz kalabiliyorlar, ben de öldü sanmıştım, ölü kurtlar aşırı pis kokuyorlar. Leş bir kokuya tanık oldunuz mu? Verdiğiniz farklı besinler nelerdir? Çürük,bayat vs besinler verdiniz mi?
Son olarak da ; satıcıdan satıcıya göre de değişiyor.

Son söylediğinden emin değilim. İki ayrı firmadan almıştım, birininki çok sağlıklı ve hareketli görünürken, diğeri de , kararmış gibilerdi. Sağlıklı görünen kurtlardan yavrularımı bile aldım., ama diğerleri ölmüştü
Oda sıcaklığı 21 22 derece
çürük bayata çok dikkat ediyorum içinde 7 saatten fazla tutmuyorum
elma havuç patates
aldığım firmayı söylemek problem olmazsa özelden yazabilirim

Yulaf ve un kurdu yataklığı yulafı biraz toz haline getirin.
yulafı ezip eleyerek mi normal mi koyuyoruz peki

bengo

Larva
Üye
Ben sadece kaba kepek koyuyorum . Besin olarak da havuç, salatalık, marul veriyorum, protein olarak arada bir kedi maması veriyorum. Diğer arkadaşın da dediği gibi kesin konuşmak çok zor. Birsürü etken olabilir.Bazen de herşeyi ne kadar doğru da yapsak şans faktörü de var.