Ufak bir rica

• Konbuyu başlatan Üye silindi 7026
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 7026

Son zamanlarda çok fazla denk gelmeye başladım. Bazı moderatör arkadaşlar tür sorgulama konuları onaylandıktan hemen sonra cevap yazıyor ve bizim konuyu görme gibi bir durumumuz bile olmuyor. Bu konuda biraz sabırlı olmalarını, bizim için hiç değilse 5 dakika beklemelerini rica ediyorum.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Son zamanlarda çok fazla denk gelmeye başladım. Bazı moderatör arkadaşlar tür sorgulama konuları onaylandıktan hemen sonra cevap yazıyor ve bizim konuyu görme gibi bir durumumuz bile olmuyor. Bu konuda biraz sabırlı olmalarını, bizim için hiç değilse 5 dakika beklemelerini rica ediyorum.
Bende bunun üzerine konu açmayı düşünüyordum.Zaten çok yüksek çözüm puanına sahip olan kişiler hiç beklemeden yazıyorlar.Konu uzayınca tabi ki el atmalısınız onda sorun yok ama hiç değilse başlangıçta çözüm puanı düşük olanlar yaparsa daha iyi olur.

pegasuZX

Gamergate
Üye
Hocam bir de bazen moderatörlerle aynı anda cevap yazınca kendilerine veriyorlar çözümü.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Aslında çoğu zaman çözümü moderatörlerin bize bıraktığını düşünüyorum. Çünkü şöyle düşünün; şuanki moderatörler çoğu cinsi kolaylıkla anlayabilecek arkadaşlar ve bütün konuları da onlar kabul ediyor, Eğer böyle bir durum olsaydı hepsine cevap verirlerdi. Hatta bazen forumda birden fazla moderatör aktif oluyor ve konuyu kabul eden ile cevaplayanın aynı kişi olduğunu söyleyememiz doğru birşey olmuyor. Örneğin: A moderatörü konuyu kabul ediyor ama B moderatörü cevaplıyor ve biz bu durumu konuyu kabul eden kişj direkt cevaplıyormuş gibi anlıyoruz. Bazen tespitinin yapılması zor olan cinsler de oluyor ve yanlış bilgi yaymamak için direkt cevap yazıyorlar diye düşünüyorum.
Hocam bir de bazen moderatörlerle aynı anda cevap yazınca kendilerine veriyorlar çözümü.
Şahsen böyle bir ayrımcılık yaptıklarını düşünmüyorum. Şöyle açıklayayım; Camponotus sp. Yazan ile Camponotus lateralis grup yazan ya da Camponotus Tanaemyrmex yazan bir olmuyor ve moderatörler en detaylı ve doğru sonucu çözüm olarak kabul ediyor.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Aslında çoğu zaman çözümü moderatörlerin bize bıraktığını düşünüyorum. Çünkü şöyle düşünün; şuanki moderatörler çoğu cinsi kolaylıkla anlayabilecek arkadaşlar ve bütün konuları da onlar kabul ediyor, Eğer böyle bir durum olsaydı hepsine cevap verirlerdi. Hatta bazen forumda birden fazla moderatör aktif oluyor ve konuyu kabul eden ile cevaplayanın aynı kişi olduğunu söyleyememiz doğru birşey olmuyor. Örneğin: A moderatörü konuyu kabul ediyor ama B moderatörü cevaplıyor ve biz bu durumu konuyu kabul eden kişj direkt cevaplıyormuş gibi anlıyoruz. Bazen tespitinin yapılması zor olan cinsler de oluyor ve yanlış bilgi yaymamak için direkt cevap yazıyorlar diye düşünüyorum.

Şahsen böyle bir ayrımcılık yaptıklarını düşünmüyorum. Şöyle açıklayayım; Camponotus sp. Yazan ile Camponotus lateralis grup yazan ya da Camponotus Tanaemyrmex yazan bir olmuyor ve moderatörler en detaylı ve doğru sonucu çözüm olarak kabul ediyor.
Aslında haklısınız. Ama arkadaşın demek istediği; çözüm puanı düşük kişiler cevaplarsa, hem kendilerine çözüm puanı kasmış olurlar hem de bu konularda daha da bilgilenirler demek istiyor. Fakat kabul edilen konunun altına, daha biz görmeden bir moderatör tarafından cevap yazılınca biz çözüm puanlarımızı kasamıyoruz. Onun haricinde, dediğiniz gibi farklı moderatörler de cevap yazabiliyor.

Bir de küçük bir uyarıda bulunmak isterim: Bazı moderatör arkadaşlarla bir konuyu tartıştığımız zaman, moderatör arkadaşlar bazen sert şekilde cevap verebiliyor. Onların da kendince haklı olduğunu biliyoruz; ama bazen sizinle tartışan kişiler, konu hakkında yanlış bilgi biliyor veya o konuda bilgi öğrenmek istiyor olabiliyor. Bazen ise, ya yanlış okuduğu için ya da yorgun olduğundan yanlış gördüğü için yanlış anlayabiliyor.

Moderatörlerimizden ricam, lütfen bir konuda sizinle tartışan biri olduğunda bunları göz önünde bulundurursanız sevinirim. Sonuçta forumlar, bazı konuları tartışmak ve bilgi almak için vardır.

Tüm moderatörlere saygılar, iyi hobiler dilerim.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Öncelikle konu açılınca moderatör ekibiyle toplanıp tartıştık ve bir inceleme yaptık. Yaptığımız incelemeyi sizlerle paylaşıyorum. @Ares tür sorgulama konularını inceledi ve son 63 tür sorgulama konusunun yalnızca 7 tanesinde ilk mesajın moderatörlere ait olduğunu tespit etti. Bu sayının fazla olduğunu düşünmüyoruz. Son zamanlarda "çok fazla" denk geleceğiniz bir sayı değil. Moderatörler forumda en fazla mesaja sahip, forumun en aktif kişileri. Bu kadar aktif olan kişilerin 63 tür sorgulama konusunda yalnızca 7 tanesine ilk yanıt vermesi bu düşüncenin gerçeği yansıtmadığını göstermeye yetiyor. Şunu da belirtmekte fayda var ki 6456 mesajla ve 3700 mesajla forumun en fazla mesaj sayısına sahip iki üyesi Ares ile benim. Bu mesajların çok büyük bir kısmı forumun ilk yıllarında ve geçtiğimiz yıllarda atıldı. Bu konuyu okuyan ve fikrini belirten bazı arkadaşlar aramıza katılalı fazla olmadı, bizim en aktif olduğumuz dönemi görmediler. Size şöyle diyeyim, forumdaki eski aktifliğimizi korusaydık foruma girdiğinizde cevap yazacak 1 2 konu bile bulmakta zorlanırdınız. Şahsen güncelde çoğu zaman konuları sadece onaylayıp geçiyorum. Tartışmalı konulara cevap yazıyorum ya da belirli bir deneyim ve araştırma gerektiren konulara yazmaya çalışıyorum. Diğer moderatör arkadaşların da genel olarak böyle yaptığını biliyorum. Yani aslında moderatör olmadığımız süreçte çok çok daha fazla tür sorgulama konusuna ilk yanıtı biz veriyorduk. 63 tür sorgulama konusundan ilk yanıtı verdiğimiz 7 konuyu da inceledik ve bu konuların geneli deneyimsiz kişilerin doğru cevabı vermekte zorlanacağı ya da veremeyeceği konulardı. Bir diğer incelememiz bu konuyu açan @Claw arkadaşımızın moderatörlük yaptığı sürece dair oldu. 9 nisan tarihinden 27 nisana kadar moderatörlük görevinde bulundu ve incelediğimizde bu tarihler arasında özellikle 16 nisan - 23 nisan arasında yani yalnızca 1 hafta civarında 21-22 tür sorgulama konusunda ilk cevabı yazmış. Güncelde moderatörlük görevine devam eden tüm arkadaşlar 63 tür sorgulama konusunda yalnızca 7 tanesine ilk yanıtı verirken konuyu oluşturan ve ricada bulunan kişinin 1 hafta gibi kısa bir sürede 20'den fazla tür sorgulama konusuna ilk yanıtı vermesi bizi düşündürttü. Neden kendi yaptığın bir durumu bize yansıttın ve ricada bulundun? Bunu mantıklı bulamadık.

İkinci yanıt vereceğim konu @waynhen'in bahsettiği durum. Çok yüksek çözüm puanına sahip kişilerin düşük çözüm puanına sahip kişilere öncelik vermesi konusu. Puan sistemi forum kullanıcılarını aktif olmaya teşvik eden ve forumu daha iyi kullanma konusunda motivasyon sağlayan bir sistemden ibaret. Yani temel amaç puan kasmak ya da elde etmek değil. Temel amaç forum kullanıcılarının ve bilgi talep eden kişilerin mümkün olduğunca en kısa sürede ve en sağlıklı en güvenilir şekilde bilgiye ulaşmalarını sağlamak. Bundan dolayı diğer kişiler sırf puan kasacak ya da çözüm sayısı artacak diye deneyimli kişilerin cevap vermekten çekilmesi doğru değil. Aksine deneyimli kişiler aktifliklerini korudukça forumda sağlıklı bilgi akışı artacaktır. Öğrenmek isteyen kişi her şekilde öğrenir, bu konuda bir tereddütümüz yok.

Bir diğer konu @pegasuZX'un bahsettiği moderatörlerin çözüm vermekte kendi cevaplarına öncelik vermesi. @Cihan__ arkadaşımızın bahsettiği gibi bir cevabı çözüm atarken moderatörler en net ve en doğru cevabı seçerler. Burada cevabın yazılma tarihinden daha önemli olan konu cevabın en doğru cevap olması. Örnek vermek gerekirse konuya gelen ilk yanıt "Lasius olabilir" şeklinde ihtimal ifade eden bir yanıt olursa ve daha sonra "Lasius cinsi" gibi net bir cevap gelirse çözüm olarak ikinci cevap atanacaktır. Moderatörlerin kendi cevaplarına öncelik vermesi gibi bir durum yok. Belki birkaç konuda diğer yanıt görülmemiştir ve kendi cevabı işaretlenmiştir. Olabilir. Genel olarak böyle bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyoruz. Aksine şahsen aynı anda bir konuya aynı cevabı vermişsem kendi mesajımı siliyorum. Bunu diğer moderatör arkadaşlarımız da yapıyor. Kendi cevabımıza öncelik vermek bir kenara, biz kendi cevaplarımızı siliyoruz. Elbette siz bunu görmüyorsunuz.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir diğer konu @pegasuZX'un bahsettiği moderatörlerin çözüm vermekte kendi cevaplarına öncelik vermesi. @Cihan__ arkadaşımızın bahsettiği gibi bir cevabı çözüm atarken moderatörler en net ve en doğru cevabı seçerler. Burada cevabın yazılma tarihinden daha önemli olan konu cevabın en doğru cevap olması. Örnek vermek gerekirse konuya gelen ilk yanıt "Lasius olabilir" şeklinde ihtimal ifade eden bir yanıt olursa ve daha sonra "Lasius cinsi" gibi net bir cevap gelirse çözüm olarak ikinci cevap atanacaktır. Moderatörlerin kendi cevaplarına öncelik vermesi gibi bir durum yok. Belki birkaç konuda diğer yanıt görülmemiştir ve kendi cevabı işaretlenmiştir. Olabilir. Genel olarak böyle bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyoruz. Aksine şahsen aynı anda bir konuya aynı cevabı vermişsem kendi mesajımı siliyorum. Bunu diğer moderatör arkadaşlarımız da yapıyor. Kendi cevabımıza öncelik vermek bir kenara, biz kendi cevaplarımızı siliyoruz. Elbette siz bunu görmüyorsunuz.
Şunu da belirtmek istiyorum; hiçbirimiz kendi mesajlarımıza çözüm vermiyoruz. Başka bir moderatörün çözüm işâretlemesini bekliyoruz.

Ve çözümleri sadece biz işâretlemiyoruz konu sahipleri de çözüm işaretleyebiliyor. Doğru bulmadığınız, haksızlık yapıldığını düşündüğünüz bir çözüm varsa raporlayın inceleyelim.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu açıklamalardan sonra daha da fazla inceleme yaptık. Çünkü fikirlerinizi önemsiyoruz ve değerlendiriyoruz. Bizim de sizlerden bir ricamız olacak, lütfen altı boş iddialar ortaya atmayın. Örneklerle destekleyin, altını doldurun. Biz burada hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak forumun düzgün işlemesi için vakit harcıyoruz. Söylediklerinizi incelemek için hatrı sayılır bir süre harcadık ve elimizde size hak verebileceğimiz hiçbir şey yok. Lütfen bu tür konulara daha dikkatli yaklaşın. Vaktimizi boşa harcamak istemiyoruz :).

İlk konuya dair incelememizi paylaştım zaten yukarıdaki açıklamada, oraya bir ekleme yapmayacağım. @waynhen'in ve @pegasuZX'in bahsettiği konular hakkında daha fazla inceleme yaptık. Birkaç örnek konu paylaşıyorum.
https://karincaciftligim.com/threads/turleri-nedir.24330/#post-150543
bu konuda ilk önce yanlış cevaplar verilmiş, daha sonra Ares doğru cevabı verdikten sonra yanlış cevaplar düzenlenerek Ares'in vermiş olduğu cevaba getirilmiş. Biz düzenleme geçmişini görebiliyoruz arkadaşlar. Linkini eklediğim konuda ilk bakışta PegasuZX ile Ares'in cevapları aynı ve aynı zamanda atılmış ama çözüm olarak Ares'in cevabı tercih edilmiş gibi görünüyor. Fakat düzenleme geçmişine baktığımızda PegasuZX'in Ares doğru cevabı vermeden önce "prens" yazdığını ve sonradan düzelttiğini tespit ettik. Bundan dolayı Ares'in cevabı çözüm işaretlendi. Aynı şekilde Waynhen'in de önce yanlış cevap yazıp daha sonra doğru cevabı görünce düzelttiğini tespit ettik yine bundan dolayı çözüm verilmedi. Eğer bu konudan dolayı kendi cevabınıza çözüm beklediyseniz oldukça yanlış bir beklentiye girmişsiniz, doğru cevabı gördükten sonra düzenlemeniz anlamsız. Ayrıca size verilen düzenleme yapabilmek gibi yetkileri bu şekilde suistimal eden kullanıcıların yetkileri sınırlandırılacaktır bilginiz olsun. @pegasuZX'un iddia ettiği konuya örnek olabilecek başka herhangi bir konu bulunamadı. Siz bulursanız raporlayabilirsiniz. Çok fazla çözümü olanların daha tecrübesiz kişilere öncelik vermesi konusuna gelirsek. Yine birkaç örnek konu paylaşıyorum.

https://karincaciftligim.com/threads/hangi-tur.23630/#post-145982
https://karincaciftligim.com/threads/turu-nedir.24038/#post-148632
https://karincaciftligim.com/threads/tur-nedir.24227/#post-149968
https://karincaciftligim.com/threads/cinsi-nedir-acaba.24202/post-149918
https://karincaciftligim.com/threads/kralice-mi-acaba.24288/post-150349
https://karincaciftligim.com/threads/ucuslari-ne-zaman-bilen-var-midir.22902/post-141300
Bu konularda bakarsanız yanlış tahminler yapılmış ve sonradan gelip düzeltmek zorunda kalmışız. Çözüm sayınızın az olma sebebi bizim size imkan vermiyor oluşumuz değil, sizin yanlış tahminlerde bulunmanızdır. Bunun gibi onlarca çok daha fazla örnek verebilirim sizlere. Biz genel olarak aslında düzeltici ve kesinleştirici şekilde sonradan cevap veriyoruz. Zaten konuları onaylayan biz olduğumuz için istesek tüm konuları onayladığımız gibi cevaplarız, forumda bizim dışımızda hiç kimse tür sorgulama konularını yanıtlayamaz. Ama öyle değil gördüğünüz gibi. Yanlış ve alakasız cevaplar konuyu oluşturan kişilerin kafasını karıştırıyor, hatta farklı yerlere sormaya yöneliyorlar. Daha sonra da "bana Karınca Çiftliğim'de böyle demişlerdi, yanlış mı dediler?" gibi düşünceler ortaya çıkabiliyor. Biz bu kafa karışıklığının minimum düzeyde olmasını istiyoruz ve önemli olanın çözüm sayısını arttırmak olduğunu düşünmüyoruz. Bundan dolayı yaptığımız incelemelerde çok fazla hatalı tahmin ve yanlış cevaplanmış konu gördüğümüz için, talep ettiğinizin aksine daha fazla ilk cevabı vermeye ve daha fazla tür sorgulama konusunu ele almaya karar verdik. Bundan sonra moderasyon ekibi tür sorgulama başlığı altında daha aktif olacaktır. Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Gamergate
Üye
Bu açıklamalardan sonra daha da fazla inceleme yaptık. Çünkü fikirlerinizi önemsiyoruz ve değerlendiriyoruz. Bizim de sizlerden bir ricamız olacak, lütfen altı boş iddialar ortaya atmayın. Örneklerle destekleyin, altını doldurun. Biz burada hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak forumun düzgün işlemesi için vakit harcıyoruz. Söylediklerinizi incelemek için hatrı sayılır bir süre harcadık ve elimizde size hak verebileceğimiz hiçbir şey yok. Lütfen bu tür konulara daha dikkatli yaklaşın. Vaktimizi boşa harcamak istemiyoruz :).

İlk konuya dair incelememizi paylaştım zaten yukarıdaki açıklamada, oraya bir ekleme yapmayacağım. @waynhen'in ve @pegasuZX'in bahsettiği konular hakkında daha fazla inceleme yaptık. Birkaç örnek konu paylaşıyorum.
bu konuda ilk önce yanlış cevaplar verilmiş, daha sonra Ares doğru cevabı verdikten sonra yanlış cevaplar düzenlenerek Ares'in vermiş olduğu cevaba getirilmiş. Biz düzenleme geçmişini görebiliyoruz arkadaşlar. Linkini eklediğim konuda ilk bakışta PegasuZX ile Ares'in cevapları aynı ve aynı zamanda atılmış ama çözüm olarak Ares'in cevabı tercih edilmiş gibi görünüyor. Fakat düzenleme geçmişine baktığımızda PegasuZX'in Ares doğru cevabı vermeden önce "prens" yazdığını ve sonradan düzelttiğini tespit ettik. Bundan dolayı Ares'in cevabı çözüm işaretlendi. Aynı şekilde Waynhen'in de önce yanlış cevap yazıp daha sonra doğru cevabı görünce düzelttiğini tespit ettik yine bundan dolayı çözüm verilmedi. Eğer bu konudan dolayı kendi cevabınıza çözüm beklediyseniz oldukça yanlış bir beklentiye girmişsiniz, doğru cevabı gördükten sonra düzenlemeniz anlamsız. Ayrıca size verilen düzenleme yapabilmek gibi yetkileri bu şekilde suistimal eden kullanıcıların yetkileri sınırlandırılacaktır bilginiz olsun. @pegasuZX'un iddia ettiği konuya örnek olabilecek başka herhangi bir konu bulunamadı. Siz bulursanız raporlayabilirsiniz. Çok fazla çözümü olanların daha tecrübesiz kişilere öncelik vermesi konusuna gelirsek. Yine birkaç örnek konu paylaşıyorum.

https://karincaciftligim.com/threads/cinsi-nedir-acaba.24202/post-150377
Bu konularda bakarsanız yanlış tahminler yapılmış ve sonradan gelip düzeltmek zorunda kalmışız. Çözüm sayınızın az olma sebebi bizim size imkan vermiyor oluşumuz değil, sizin yanlış tahminlerde bulunmanızdır. Bunun gibi onlarca çok daha fazla örnek verebilirim sizlere. Biz genel olarak aslında düzeltici ve kesinleştirici şekilde sonradan cevap veriyoruz. Zaten konuları onaylayan biz olduğumuz için istesek tüm konuları onayladığımız gibi cevaplarız, forumda bizim dışımızda hiç kimse tür sorgulama konularını yanıtlayamaz. Ama öyle değil gördüğünüz gibi. Yanlış ve alakasız cevaplar konuyu oluşturan kişilerin kafasını karıştırıyor, hatta farklı yerlere sormaya yöneliyorlar. Daha sonra da "bana Karınca Çiftliğimde böyle demişlerdi, yanlış mı dediler?" gibi düşünceler ortaya çıkabiliyor. Biz bu kafa karışıklığının minimum düzeyde olmasını istiyoruz ve önemli olanın çözüm sayısını arttırmak olduğunu düşünmüyoruz. Bundan dolayı yaptığımız incelemelerde çok fazla hatalı tahmin ve yanlış cevaplanmış konu gördüğümüz için, talep ettiğinizin aksine daha fazla ilk cevabı vermeye ve daha fazla tür sorgulama konusunu ele almaya karar verdik. Bundan sonra moderasyon ekibi tür sorgulama başlığı altında daha aktif olacaktır. Teşekkürler.
Hocam o konu cidden böyle oldu ama çok nadiren görüyorum moderatör arkadaşlar bunu yapıyor. En son 2-3 ay önce gördüm. Ben bu durumu yaşamadım. Yani başkalarının yaşadığını gördüm. Ama eminim moderatör arkadaşlar çok yoruluyorlar, bu yüzden gözlerinden kaçmıştır. Çünkü çok çalışıyorlar. En büyük örneği @Ares kendisi 6000 mesaj atmış. Bu çok büyük bir emektir. Arada gözden kaçan şeyler çok önemli değil. Bize böyle iyi hizmet ettiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

https://karincaciftligim.com/threads/cinsi-nedir-acaba.24202/post-150377
Bu konularda bakarsanız yanlış tahminler yapılmış ve sonradan gelip düzeltmek zorunda kalmışız. Çözüm sayınızın az olma sebebi bizim size imkan vermiyor oluşumuz değil, sizin yanlış tahminlerde bulunmanızdır. Bunun gibi onlarca çok daha fazla örnek verebilirim sizlere. Biz genel olarak aslında düzeltici ve kesinleştirici şekilde sonradan cevap veriyoruz. Zaten konuları onaylayan biz olduğumuz için istesek tüm konuları onayladığımız gibi cevaplarız, forumda bizim dışımızda hiç kimse tür sorgulama konularını yanıtlayamaz. Ama öyle değil gördüğünüz gibi. Yanlış ve alakasız cevaplar konuyu oluşturan kişilerin kafasını karıştırıyor, hatta farklı yerlere sormaya yöneliyorlar. Daha sonra da "bana Karınca Çiftliğimde böyle demişlerdi, yanlış mı dediler?" gibi düşünceler ortaya çıkabiliyor. Biz bu kafa karışıklığının minimum düzeyde olmasını istiyoruz ve önemli olanın çözüm sayısını arttırmak olduğunu düşünmüyoruz. Bundan dolayı yaptığımız incelemelerde çok fazla hatalı tahmin ve yanlış cevaplanmış konu gördüğümüz için, talep ettiğinizin aksine daha fazla ilk cevabı vermeye ve daha fazla tür sorgulama konusunu ele almaya karar verdik. Bundan sonra moderasyon ekibi tür sorgulama başlığı altında daha aktif olacaktır. Teşekkürler.
Hocam ilk cevabı verme sıklığınızı arttırma kararınız çok yerinde olmuş. Çünkü çok spesifik cins/türler de devamlı yanlış tahminler geliyor ve konu uzayıp gidebiliyor. Bazen o kadar uzayabiliyor ve anlam karmaşası oluşuyor ki, o konu da bilgili gördüğümüz herhangi bir moderatörü etiketlemek ve danışmak zorunda kalabiliyoruz, çünkü işin içinden çıkılmıyor bazen ve moderatör yardımı olabilir düşüncesi oluşuyor.

Ayrıca şahsi görüşüm burada amacımız rütbe yükseltmek ya da puan kasmak falan değil, mümkün oduğunca insanlara yardımcı olup net bilgi vermek olmalı.

Ben buna çok hevesliyim mesela, çünkü hobinin yayılmasını istiyorum. Ne kadar yaygın bir hobi olursa, insanlara yaptığımız hobiden bahsettiğimiz de yargılayıcı bakışlar o kadar kırılır ve alışılmış bir hobi olduğu için bize tuhaf bakmamış olurlar diye düşündüğümden forumda ki her mesajımı bu amaç üzerine paylaşıyorum.

Bana kalırsa herkesin birincil görevi ve arzusu da bu olmalı, keyifli forumlar.🍫

pegasuZX

Gamergate
Üye
Şu anlık moderatör açığımız yok. Ne zaman olacağı konusunu da aramızda konuşmadık, bir zaman veremeyiz. İhtiyaç duyduğumuzda aramızda görüşüp bir konu oluştururuz ve başvuru yapabilirsiniz. Şartları da o konuda belirtiriz.
Hocam size bir şey sorabilirmiyim? Dm üzerinden

Hocam ilk cevabı verme sıklığınızı arttırma kararınız çok yerinde olmuş. Çünkü çok spesifik cins/türler de devamlı yanlış tahminler geliyor ve konu uzayıp gidebiliyor. Bazen o kadar uzayabiliyor ve anlam karmaşası oluşuyor ki, o konu da bilgili gördüğümüz herhangi bir moderatörü etiketlemek ve danışmak zorunda kalabiliyoruz, çünkü işin içinden çıkılmıyor bazen ve moderatör yardımı olabilir düşüncesi oluşuyor.

Ayrıca şahsi görüşüm burada amacımız rütbe yükseltmek ya da puan kasmak falan değil, mümkün oduğunca insanlara yardımcı olup net bilgi vermek olmalı.

Ben buna çok hevesliyim mesela, çünkü hobinin yayılmasını istiyorum. Ne kadar yaygın bir hobi olursa, insanlara yaptığımız hobiden bahsettiğimiz de yargılayıcı bakışlar o kadar kırılır ve alışılmış bir hobi olduğu için bize tuhaf bakmamış olurlar diye düşündüğümden forumda ki her mesajımı bu amaç üzerine paylaşıyorum.

Bana kalırsa herkesin birincil görevi ve arzusu da bu olmalı, keyifli forumlar.🍫
Aynen öyle. Karınca beslediğimizi duyunca insanlar öcü gibi bakıyor. Un kurtlarını görünce direk uzaklaşıyorlar.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam o konu cidden böyle oldu ama çok nadiren görüyorum moderatör arkadaşlar bunu yapıyor.
Hocam yapıyorsak bu iddianızı doğrulayacak konuları buraya atın veya raporlayın görelim. Kanıt sunmayacaksanız "Moderatörler kendilerine çözüm veriyor." gibi iftiralar atmayın.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Merhabalar. Claw arkadaşımızın bahsettiği olay aslında buydu. Konu 2 dakika önce açılmış ve açıldığı anda cevap verilmiş. Amacım kesinlikle moderatörleri kötülemek değil. Demek istediğimiz şu: Bir konu açıldığında, moderasyon ekibinin öncelikle biraz beklemesi ve çözüm puanı düşük olan kişilere öncelik tanıması daha sağlıklı olur. Dediğiniz gibi, belki bu konuyu A moderatörü kabul etti ve bunu gören B moderatörü konuya cevap yazmış olabilir.
Screenshot_20250523_181741_Chrome.jpg

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Konuyu ben onayladım ben cevapladım. Gerekli açıklama yapıldı. Bundan sonra moderatörler olarak tür sorgulama konularını daha fazla çözümleyeceğiz ve cevaplayacağız. Tür sorgulama konularını insanların deneme yanılma alanı yapmasına izin vermeyi düşünmüyoruz. En hızlı bilgiyi en güvenilir şekilde ulaştıracağız. Aynı konu daha fazla uzamasın rica ediyorum.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Konuyu ben onayladım ben cevapladım. Gerekli açıklama yapıldı. Bundan sonra moderatörler olarak tür sorgulama konularını daha fazla çözümleyeceğiz ve cevaplayacağız. Tür sorgulama konularını insanların deneme yanılma alanı yapmasına izin vermeyi düşünmüyoruz. En hızlı bilgiyi en güvenilir şekilde ulaştıracağız. Aynı konu daha fazla uzamasın rica ediyorum.
Dediğinizi anlıyorum, fakat bu durumda diğer kullanıcılar çözüm puanını nereden alacak? Daha doğrusu, o zaman çözüm puanı ne işe yarayacak? Sonuçta forumda belirli bir süre geçirmiş, deneyimli ve ciddi anlamda bilgili kişiler de var. Bu kişiler, konuları doğru şekilde cevaplayabiliyor.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Dediğinizi anlıyorum, fakat bu durumda diğer kullanıcılar çözüm puanını nereden alacak? Daha doğrusu, o zaman çözüm puanı ne işe yarayacak? Sonuçta forumda belirli bir süre geçirmiş, deneyimli ve ciddi anlamda bilgili kişiler de var. Bu kişiler, konuları doğru şekilde cevaplayabiliyor.
Forumun amacı puan yarışına girmek değil ki, hobiye merakı olan insanlara yardım ederek önlerinin açılması forumun asıl amacı. Tür sorgulama konuları da 'puan kasmak' amacıyla cevap yazılan bir yer olmamalı. Doğru bilgiyi karşı tarafa iletebilmek bunlardan daha önemli.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Sürekli aynı cevaplar veriliyor ve aynı açıklamaları yapmak gerekiyor. @Cihan__ gerekli açıklamayı tekrar yapmış. Konuyu yakında kilitleyeceğim, fikir belirtmek isteyen varsa diye bir süre daha açık bırakıyorum.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhabalar. Claw arkadaşımızın bahsettiği olay aslında buydu. Konu 2 dakika önce açılmış ve açıldığı anda cevap verilmiş. Amacım kesinlikle moderatörleri kötülemek değil. Demek istediğimiz şu: Bir konu açıldığında, moderasyon ekibinin öncelikle biraz beklemesi ve çözüm puanı düşük olan kişilere öncelik tanıması daha sağlıklı olur. Dediğiniz gibi, belki bu konuyu A moderatörü kabul etti ve bunu gören B moderatörü konuya cevap yazmış olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 53101
Konu açıldığı gibi cevap verilse bile bu bir sorun değil; sonuçta biz de forum kullanıcısıyız. Konuyu düzenliyor ve onaylıyoruz. Konu onaylandıktan sonra, tüm kullanıcılar gibi benim de cevap yazma hakkım doğuyor. Ayrıca oranları da paylaştık: 10'da 1 oranla bizim ilk cevabı vermemiz neden rahatsızlık veriyor? Bizim diyorum ama bu "biz" 6 kişiyi içeriyor. 6 kişi olduğumuzu ve forumun en aktif kullanıcıları olduğumuzu düşünürseniz, bu oran aslında oldukça düşük.

Moderâtör olduğumuz için konulara ilk cevabı yazma hakkımız yok mu? Hatırlıyorum, 2022-2023-2024 yıllarında konular onaylandığı gibi, ben moderâtör olduğum hâlde benden daha hızlı cevap yazanlar oluyordu. Şimdi o kullanıcıların hepsi moderatör oldu. Forumda aktif olan ve doğru tespit yapabilen kişiler her türlü hem çözüm sayısını hem de tepkime puanını "kasabiliyor". Çözüm listesindeki ilk 5 kullanıcıdan ilk 2'si moderâtör değilken bu sayılara ulaştı. Son 2 arkadaş da moderâtör değilken ulaştı. Çünkü o zaman da kullanıcılara fırsat tanıyorduk, şimdi de tanıyoruz.

Konu sahibine moderâtörken, konuları kullanıcılara bırakması yönünde bir cümle kuruldu. Kendisi hem kullanıcılara öncelik verdiğimizi bilmesine hem de bu konuda bizler tarafından uyarılmasına rağmen neden böyle bir konu açıyor, anlamıyorum.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Konu açıldığı gibi cevap verilse bile bu bir sorun değil; sonuçta biz de forum kullanıcısıyız. Konuyu düzenliyor ve onaylıyoruz. Konu onaylandıktan sonra, tüm kullanıcılar gibi benim de cevap yazma hakkım doğuyor. Ayrıca oranları da paylaştık: 10'da 1 oranla bizim ilk cevabı vermemiz neden rahatsızlık veriyor? Bizim diyorum ama bu "biz" 6 kişiyi içeriyor. 6 kişi olduğumuzu ve forumun en aktif kullanıcıları olduğumuzu düşünürseniz, bu oran aslında oldukça düşük.

Moderâtör olduğumuz için konulara ilk cevabı yazma hakkımız yok mu? Hatırlıyorum, 2022-2023-2024 yıllarında konular onaylandığı gibi, ben moderâtör olduğum hâlde benden daha hızlı cevap yazanlar oluyordu. Şimdi o kullanıcıların hepsi moderatör oldu. Forumda aktif olan ve doğru tespit yapabilen kişiler her türlü hem çözüm sayısını hem de tepkime puanını "kasabiliyor". Çözüm listesindeki ilk 5 kullanıcıdan ilk 2'si moderâtör değilken bu sayılara ulaştı. Son 2 arkadaş da moderâtör değilken ulaştı. Çünkü o zaman da kullanıcılara fırsat tanıyorduk, şimdi de tanıyoruz.

Konu sahibine, moderâtörken konuları kullanıcılara bırakması yönünde bir cümle kuruldu. Kendisi hem kullanıcılara öncelik verdiğimizi bilmesine hem de bu konuda bizler tarafından uyarılmasına rağmen neden böyle bir konu açıyor, anlamıyorum.
Tüm moderasyon ekibine, bizleri bu konuda dinledikleri ve gereken cevabı verdikleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca bizimle bu mesajda ilgilendikleri ve gereken çalışmaları yaptıkları için @PRS.macro ve @hasany ’e ayrıca teşekkürler.
Cevap verdiğiniz konuların verilerini bilmediğimiz için sadece tahmin yoluyla sizlere "moderasyon ekibi önceden cevap veriyor" gibi bir atıfta bulunulmuş. Ayrıca @hasany ’nin dediği gibi, onların da ilk mesajı vermeye hakları var.
Ben de kendimce bir araştırma yaptığımda, önceden normal kullanıcıların cevap yazdığını ve moderasyon ekibinin de bu cevapların ya yanlış ya da eksik bilgi içerdiğinden dolayı kendisi mesaj yazdığını, moderatör tarafından yazılan mesajın daha doğru ve kapsamlı bilgi içerdiğinden dolayı o mesajın seçildiğini gördüm.
Yani bazı arkadaşlarımızın dediği gibi "moderatörler kendi cevaplarını çözüm işaretliyor" gibi bir konu söz konusu değil.
Zaten @Cihan__ bizlere bu konuda gereken cevabı "forumun amacı puan yarışı değil" diyerek vermiş.

Sözü uzatmadan ve konuyu üste çıkartmadan, tekrardan tüm moderatör arkadaşlarımıza ve diğer kullanıcı arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Ve tekrar bizimle ilgilendikleri için teşekkür ediyorum.

Herkese iyi hobiler. Seviliyorsunuz.😃❣️