Bahçemizde yaklaşık 12 tane kadar prens Messor gördüm. Biraz yuvaları dağınıktı, ağaç kütüğü parçalanmış. Uçuş yaparlar mı ya da uçuşları geçti mi?
Bu türlerin bulunduğu özel hava durumu,sıcaklık,nem oranı var mı yoksa günün her hangi bir zamanı bulabilir miyim?Şu anda uçuşları yok.Nadiren belki uçan koloni olabilir tabi ki ama şu ara Tetramorium,Formica,Lasius bazen Camponotus gibi cinsler çoğunlukta.Eylül başı gibi tekrar Messor uçuşu başlayacaktır.
Hocam ben hep gece buldum elimdeki Lasiusları.Lasiuslar genelde sabah başlayıp 13–14 gibi uçuşu bitiriyor. Tetralarda ise 12'den 20.00'ye kadar sürüyor; ben bu zamanlarda rastladım. Şu anda 5–6 tane Lasius'um var, bugün ikisinin işçileri çıktı. Ayrıca 2–3 tüpte Tetramorium var; biri multi ve onun da yaklaşık 15 kadar işçisi var.
Hocam bu sabah ve öğlen zamanlarında uçuş yapmamış anlamına gelmez, ben sabah denk geliyorum uçuşlara, zaten uçuş yaptıkdan sonra anınında yuva bulmuyorlarya önce bir arıyorlar bu arama süreci çok değişiklil gösteriyor, o yüzden akşam saatlerinde bulmanız çok normal.Hocam ben hep gece buldum elimdeki Lasiusları.
Hocam kendimden yola çıkarak anlatayım.Benim elimde şu anda 7 tane kraliçe var ve bunların 2 tanesi Tetramorium,2 tanesi Lasius,2 tanesi Formica ve 1 tanesi Camponotus.Bunlardan nerdeyse 5-6 tanesini hep akşam üstü veya akşam buldum.Hava durumuna gelince sıcaklık 25°-27°-30° sıcaklıklarınca olursa da şansın artar tabi ki.Neminde %50 veya üstü olması ve rüzgarın da 5-10 km altında olması şansını arttıracaktır.Bu türlerin bulunduğu özel hava durumu,sıcaklık,nem oranı var mı yoksa günün her hangi bir zamanı bulabilir miyim?
Rüzgarsız veya hafif rüzgarlı bir akşam parkların ve sokak lambalarının altına bakarsanız istemediğiniz kadar Tetramorium bulabileceğinizi düşünüyorum.Bu türlerin bulunduğu özel hava durumu,sıcaklık,nem oranı var mı yoksa günün her hangi bir zamanı bulabilir miyim?
Evet hocam genelleme yaptığınız için söylemiştim. Bu sıcakta bence en mantıklısı parlak bir ışığın altında bakmak, güneş çok zararlı bu günlerde.Hocam bu sabah ve öğlen zamanlarında uçuş yapmamış anlamına gelmez, ben sabah denk geliyorum uçuşlara, zaten uçuş yaptıkdan sonra anınında yuva bulmuyorlarya önce bir arıyorlar bu arama süreci çok değişiklil gösteriyor, o yüzden akşam saatlerinde bulmanız çok normal.
Hocam ben hep gece buldum elimdeki Lasiusları.
Bu akşam deniyeceğim. Bakalım ne kadar bulucaz.Rüzgarsız veya hafif rüzgarlı bir akşam parkların ve sokak lambalarının altına bakarsanız istemediğiniz kadar Tetramorium bulabileceğinizi düşünüyorum.
Ben de bir buçuk iki saat sonra arayamaya çıkacağım, Tetramorium harici bir şey bulursam uçuş konusuna yazacağım.Bu akşam deniyeceğim. Bakalım ne kadar bulucaz.
Adamsın.Beklemedeyiz.Ben de bir buçuk iki saat sonra arayamaya çıkacağım, Tetramorium harici bir şey bulursam uçuş konusuna yazacağım.
ben bir tane camponotus buldum 2 hafta önce ama maalesef öldü bende messor uçuşlarını gözetliyorumBizim burada tetramorium lasuis tarucicus ve niger , taponima uçuşları vardı bitti artık görmüyorum. Messorların yuvaları var geziyorlar ama uçuşları yok, componotus bulsam bayram edicem ama yok