Uçuş zamanı geçti mi?

ys_incemen

Yumurta
Üye
Bahçemizde yaklaşık 12 tane kadar prens Messor gördüm. Biraz yuvaları dağınıktı, ağaç kütüğü parçalanmış. Uçuş yaparlar mı ya da uçuşları geçti mi?

Ayberkfb

Minör
Üye
Messor uçuş hazırlığında olabilir, çünkü havalar çok ısındı.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Şu anda uçuşları yok.Nadiren belki uçan koloni olabilir tabi ki ama şu ara Tetramorium,Formica,Lasius bazen Camponotus gibi cinsler çoğunlukta.Eylül başı gibi tekrar Messor uçuşu başlayacaktır.

ys_incemen

Yumurta
Üye
Şu anda uçuşları yok.Nadiren belki uçan koloni olabilir tabi ki ama şu ara Tetramorium,Formica,Lasius bazen Camponotus gibi cinsler çoğunlukta.Eylül başı gibi tekrar Messor uçuşu başlayacaktır.
Bu türlerin bulunduğu özel hava durumu,sıcaklık,nem oranı var mı yoksa günün her hangi bir zamanı bulabilir miyim?

Ayberkfb

Minör
Üye
Lasiuslar genelde sabah başlayıp 13–14 gibi uçuşu bitiriyor. Tetralarda ise 12'den 20.00'ye kadar sürüyor; ben bu zamanlarda rastladım. Şu anda 5–6 tane Lasius'um var, bugün ikisinin işçileri çıktı. Ayrıca 2–3 tüpte Tetramorium var; biri multi ve onun da yaklaşık 15 kadar işçisi var.

alperen1337

Larva
Üye
Lasiuslar genelde sabah başlayıp 13–14 gibi uçuşu bitiriyor. Tetralarda ise 12'den 20.00'ye kadar sürüyor; ben bu zamanlarda rastladım. Şu anda 5–6 tane Lasius'um var, bugün ikisinin işçileri çıktı. Ayrıca 2–3 tüpte Tetramorium var; biri multi ve onun da yaklaşık 15 kadar işçisi var.
Hocam ben hep gece buldum elimdeki Lasiusları.

genjutsu

Yumurta
Üye
bugun az once uçuşa denk geldim en az şakasız 100den fazla kralice vardı kanatlı acicam bende foto aticam

hpexti

Pupa
Üye
Hocam bu sabah ve öğlen zamanlarında uçuş yapmamış anlamına gelmez, ben sabah denk geliyorum uçuşlara, zaten uçuş yaptıkdan sonra anınında yuva bulmuyorlarya önce bir arıyorlar bu arama süreci çok değişiklil gösteriyor, o yüzden akşam saatlerinde bulmanız çok normal.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Bu türlerin bulunduğu özel hava durumu,sıcaklık,nem oranı var mı yoksa günün her hangi bir zamanı bulabilir miyim?
Hocam kendimden yola çıkarak anlatayım.Benim elimde şu anda 7 tane kraliçe var ve bunların 2 tanesi Tetramorium,2 tanesi Lasius,2 tanesi Formica ve 1 tanesi Camponotus.Bunlardan nerdeyse 5-6 tanesini hep akşam üstü veya akşam buldum.Hava durumuna gelince sıcaklık 25°-27°-30° sıcaklıklarınca olursa da şansın artar tabi ki.Neminde %50 veya üstü olması ve rüzgarın da 5-10 km altında olması şansını arttıracaktır.

Delüzyoni

Yumurta
Üye
Sevgili hocalarım konu açılmışken bir şeyi sormak istiyorum. Yüksek nemin uçuşlardaki diğer faktörlere etkisi nedir? Sıcaklık gün saati ve yağmurun gerekliliğini nem azaltabilir mi? Özellikle tetramoriyumlar için soruyorum her an her yerden çıkabiliyorlar :D. Sabah 7.40'ta da akşam saat 9 gibi de tetralara denk geldim. 8 gündür yağmurun yağmadığı Trabzon'da formica uçuşuna denk geldim. Burada sıcaklığın 30'lara çok çıkmama durumu da var. Belki yüksek nem ve nispeten düşük sıcaklık her an uçuş ihtimali oluşturuyordur.

alperen1337

Larva
Üye
Hocam bu sabah ve öğlen zamanlarında uçuş yapmamış anlamına gelmez, ben sabah denk geliyorum uçuşlara, zaten uçuş yaptıkdan sonra anınında yuva bulmuyorlarya önce bir arıyorlar bu arama süreci çok değişiklil gösteriyor, o yüzden akşam saatlerinde bulmanız çok normal.
Evet hocam genelleme yaptığınız için söylemiştim. Bu sıcakta bence en mantıklısı parlak bir ışığın altında bakmak, güneş çok zararlı bu günlerde.

Ayberkfb

Minör
Üye
Ben dükkânımı açmak için sabah 8-9 gibi yürüyerek yola çıkıyorum. O yürüyüş güzergâhımda 5-6 tane Lasius yuvası var. O saatler arasında yuva ağzı hep kargaşa, prens-prenses dolu oluyor. Akşam yuvaya giriyorlar. Ben bu mesajı tamamen gözlemlerime dayanarak attım.

matildaeliz

Minör
Üye
Bizim burada tetramorium lasuis tarucicus ve niger , taponima uçuşları vardı bitti artık görmüyorum. Messorların yuvaları var geziyorlar ama uçuşları yok, componotus bulsam bayram edicem ama yok

RüzgarMeteÇelik

Yumurta
Üye
Bizim burada tetramorium lasuis tarucicus ve niger , taponima uçuşları vardı bitti artık görmüyorum. Messorların yuvaları var geziyorlar ama uçuşları yok, componotus bulsam bayram edicem ama yok
ben bir tane camponotus buldum 2 hafta önce ama maalesef öldü bende messor uçuşlarını gözetliyorum

Ayberkfb

Minör
Üye
Dün yine dükkana giderken kanatlı 1 2 lasius gördüm sabah şansınızı denemeniz öneririm.